Postovala: Ona portal
28
Nov
2010

Saveti za razgovor sa vašom ćerkom o seksu

Pregledano: 4255 puta

Otvoren razgovor

Da li imate problema da razgovarate sa vašom ćerkom o seksu? Važno je da razgovarate o temi prirodno i iskreno. Sledite ove korisne savete od stručnjaka za razgovor o seksu, intimnosti, trudnoći i kontroli.
Jedna od najtežih stvari za mnoge mame je razgovor sa svojim ćerkama o seksu. Ali u današnje vreme, glupo je misliti da većina tinejdžera vežba apstinenciju. U stvari, mnoge studije pokazuju da skoro 70% srednjoškolaca ima odnose.

Realnost je da je zbog trudnoće i polno prenosivih bolesti važno da zadržite otvorenu liniju komunikacije sa svojim ćerkama od rane mladosti.

 

Kada početi sa razgovorom

Mnoge majke ne znaju kada je prerano (i kada je kasno) da se počne priča o seksu.
Mame treba da dopuste da razgovor dođe prirodno, na primer, ako vaša ćerka vidi nekog ko je trudan i pita kako se to dogodilo objasnite u vrlo jednostavnim i kratkim crtama. Primer:" Kada sam bila trudna sa mojim najmlađim detetom, moje najstarije dete me je pitalo kako će beba izaći. Imalo je pet godina u to vreme i ja sam vrlo ležerno odgovorila da izlazi kroz poseban porođajni kanal. Ona je mislila o tome i za minut je rekla u redu. To je bio kraj razgovora za kratko vreme. "

Ključ je definitivno da započnete konverzaciju, u kontekstu. Nema potrebe da imate formu zvaničnog sastanka sa ćerkom u osnovnom školskom uzrastu. Takvi razgovori mogu da predstavljaju veoma neugodnu situaciju za dete, i ona može da se zatvori pre nego otvori.

Mame treba da počnu razgovor sa svojom ćerkom od rođenja o seksualnosti na uobičajen način pomoću iskustva u zoološkom vrtu, ili gde god da dozvolite detetu da postavlja pitanja. Kada telo vaše ćerke počinje da se menja to je prilika za vas da postanete svesni i da uložite više napora da razgovarate sa svojom ćerkom o vezama i seksu.

 


Objašnjavajte šta seks treba da bude

Umesto da samo pokušavate da zaplašite svoju ćerku sa pretnjama o trudnoći i raznim bolestima, mama treba da naglasi druge razloge zašto je važno da sačekaju pre nego što imaju seks.

Vi želite da vaša ćerka nauči šta seks treba da bude. Prvo bi trebalo da bude rezervisan za počinjanje dugoročnog odnosa, i počinje kada je vreme da se odnos podigne na viši nivo a za to je potrebno da mlada žena bude dovoljno zrela, što je malo verovatno pre 18 godina. Drugo, učite svoje ćerke da seks ne znači ljubav jer mlade devojke često imaju poteškoća da razlikuju ljubav i seks.

Evo nekih konkretnih razloga koje možete dati svojoj ćerki o tome zašto je najbolje da sačeka sa odnosom:

1. Veza je jako važna i zahteva sagledavanje i emocionalno razumevanje. Ako dodate seks ovo je ogromna stvar za bilo koje dete mlađe od 18 godina da napravi mudar izbor.
2. Mozak nije u potpunosti razvijen do 21 godine starosti. Teško je napraviti mudre odluke o seksu ako deo mozga koji Vam pomaže da razumete posledice i uzroke i nije razvijen.
3. Osećaj hormona je normalan, ali ponašanja koje se dogode zbog toga mogu promeniti čitav tok vašeg života.

 


Potrudite se da se vaša ćerka otvori

Mnogi tinejdžeri ne žele sa roditeljima da pričaju o raznim temama. Ovo je relativno normalno, naročito ako je detetu neprijatno da govori o seksu i posledicama. Pa kako možete pridobiti vašu ćerku da se otvori i razgovara?

Prvo ne činite to formalno, dozvolite da se stvari prirodno dogode. Na primer, kada čujete tekst pesme sa provokativnim rečima, pitajte je o tome. Kada se na vestima pominje trudnoća tinejdžera, pričajte o tome. Koristite mogućnosti.

Ako se vaša ćerka ne oseća prijatno da razgovara o seksu pokušajte neposrednije metode. Dok se zabavljate pričajući o drugim temama slušajte nju ... pratite kako razmišlja. Nikada ne zahtevajte da priča o seksu. Predložite pisanje pisma (mnogim devojkama je lakši razgovor na taj načinu), pričajte o njenom stavovu o... poznatim ličnostima i izborima koje oni prave, pitajte kome se ona oseća najbliža. Razgovarajte o tome kako je ta veza počela... Najvažnija stvar je da se uključite u temame koje zanimaju nju.

 

Pričajte o kontroli rađanja

Mnogi roditelji koji su protiv seksualnog obrazovanja u školama smatraju da razgovor o opcijama za kontrolu rađanja dece daje zeleno svetlo da imaju seks.

U razgovoru sa detetom u pogledu kontrole rađanja treba uvek da obuhvati edukaciju. Reci joj iskreno opcije. Nikada ne pretpostavite da će reč o kontroli rađanja dovesti do promiskuiteta. To je zapravo upravo suprotno.

Kada razgovarate sa vašom ćerkom, naglasite važnost njenog zdravlja i njene budućnosti. Ali budite sigurni da vaša ćerka shvata da ako ona odluči da ima seks, ona može doći do vas sa pitanjima ili nedoumicama, čak i ako se ne slažete sa njenom odlukom.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zašto oni vole analni seks?

Zašto oni vole analni seks?

Ne znamo šta ste pročitali ili čuli, ali ako vas zanima zašto muškarci ...
Kako zadovoljiti muškarca? Odgovor su vam dali - muškarci!

Kako zadovoljiti muškarca? Odgovor su vam dali - muškarci!

Kad su muškarci u pitanju, svaki od njih je na neki svoj fazon, ono što vole u ...
Usudite se da uradite - to!

Usudite se da uradite - to!

Sigurno se se pitate - a zašto? Pa zato jer nikada ne znate, a moglo bi da vam se svidi! Evo koji su to ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Bicikl

Roleri