Postovala: Nataša Ilić
19
Apr
2013

Seks bez orgazma? I to je moguće!

Pregledano: 3393 puta

Seks i orgazam ne moraju da idu zajedno. To znaju i prihvataju mnogi muškarci i žene širom sveta. Kareza podstiče parove na to da im intimnost bude važnija od orgazma

Seks bez orgazma je kao tost bez šunke i sira ili kao Super Boul bez ludih reklama. Ili bar tako mnogi misle. Ali, morate priznati da potreba za postizanjem orgazma ponekad zna da od seksa učini ono što niste hteli.

Poklonici seksualne prakse nazvane kareza slažu se s tim da orgazam nije najbolja stvar u seksu, ali to nije sve. Smatraju i da suzdržavanje od orgazma može poboljšati seksualni život. dodiri

Zainteresovani?

Šta je kareza?

Kareza je terapija koja se praktikuje da bi se partneri što je više zbližili i ojačali svoju vezu na način da ne razmišljaju o vrhuncu seksa, odnosno orgazmu, nego da se prepuste samom činu seksa. Ova praksa ima svoje korene u taoizmu i tantri.

"Tokom dužeg perioda savršene kontrole, muškarac i žena proživljavaju istinski užitak. Uživaju jedno u drugom u nežnim pokretima, strast u ovom slučaju ne ide dalje od njihove razmene užitka", napisala je Elis Banker Stokhem u svom revolucionarnom tekstu "Karezza: The Ethics of Marriage" (Kareza: Etika braka).

"Osim ako cilj nije začetak deteta, orgazam se izbegava u potpunosti', dodaje.

Bez orgazma? Ozbiljno?

Dok neki mogu doći do zaključka da je kareza oblik kontracepcije, oni koji je praktikuju navode da više uživaju u trenutku kad im orgazam nije cilj. Fokusiraju se na to da pruže i prime užitak, umesto na spektakularnu završnicu. Kad ne očekujete orgazam, smanjujete i anksioznost kod smaog seksualnog čina.

Onima koji smatraju da je orgazam krajnji cilj, seksualni terapeuti kažu da zahvaljujući karezi seksualni život može biti bolji, pogotovo ako par pokušava da sačuva romansu pošto je prošla ona strast s početka veze. Oni koji praktikuju karezu potvrdili su ovu teoriju. Neki su upravo zahvaljujući karezi uspeli da prevaziđu zavisnost o pornografiji i masturbiranju.

Seksualni terapeuti predlažu karezu kao kratkoročnu meru kojom parovi mogu da začine vezu. Ali, mnoge pristalice kareze odrekli su se orgazma za stalno.

moze i bez orgazmaVeliki "O"

Seks je mnogo više od samog orgazma. Seks su dodiri, poljupci, čak i komunikacija. Drugim rečima, čak i bez orgazma, mnogo je toga u seksu u čemu muškarci i žene mogu da uživaju. Da  li je to dovoljno? Nekim ljudima jeste.

Možda orgazam ne treba da bude cilj svakog polnog odnosa.

 

Izvor: hot.hr

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Novi trendovi u seksu

Novi trendovi u seksu

Bliži se kraj onlajn dejtingu ...
Ovakav seks prosto morate da probate! Ne samo jedan, već...

Ovakav seks prosto morate da probate! Ne samo jedan, već...

To se posebno odnosi na seks. Nije važno koliko ste ljubavnika imali do sad, važno je da imate otvoren ...
Seksualna terapija

Seksualna terapija

Vaša spavaća soba - mesto gde se magija više ne dešava. Da li ste znali da uz ...
PANASONIC
12118,oo
prava cena : 14541.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 2°c

Bicikl

Roleri