02
Apr
2012

Seks i menstruacija

Pregledano: 18341 puta

Prosečna žena provede 7 godina krvareći. Da li to znači da žena ujedno apstinira 7 godina u seksualno zrelom dobu? Ili je menstruacija sastavni deo seksa?

SA STANOVIŠTA STATISTIKE…:

U proseku, žene imaju menstruaciju od dvanaeste do pedesete godine, a menstrualno krvarenje prosečno traje pet dana u mesecu. Dakle, prosečna žena tokom svog (prosečnog) životnog veka provede gotovo sedam godina krvareći…!

SA STANOVIŠTA SUJEVERJA, TO JE 7 GODINA STROGE ZABRANE…:

* Kupanja, naročito pranja kose i kvašenja stopala. Posledica nepridržavanja ove zabrane je neizbežna smrtonosna prehlada (izazvana padom imuniteta usled poboljšanih higijenskih uslova).
 * Bavljenja sportom i drugim (re)kreativnim aktivnostima. Žene su „tih dana u mesecu“ nepredvidljivog i promenljivog raspoloženja, pa bi u tom ‘bitchy & bloody’ stanju mogle izazvati pravo krvoproliće na terenu ili u fitnes sali.
* Kampovanja u šumi ili plivanja u okeanu! Šumski medvedi i morske ajkule zasigurno će registrovati miris menstrualne krvi i krenuti u napad. Čak i ako preživite nasrtaje šumskih ili okeanskih nemani, mogle biste biti optužene za genocid u turističkom naselju, a to svakako nije reputacija ‘dobre devojke’!
* Oralnog seksa. Vaš ljubavnik neminovno se pretvara u krvoždernog vukodlaka… (Too good to be true!)
* Seksa uopšte. Jeeer…? Eto, prosečna žena mora da odrobija sedam godina apstinencije, iz nepoznatih i neosnovanih razloga (religijskih zabrana i folklornih strahova).

SA ZDRAVORAZUMSKOG STANOVIŠTA…:

* Orgazam pokreće lučenje endorfina, takozvanog ‘prirodnog morfijuma’ koji oslobađa od bola. Zašto biste se trovale pilulama, ako problem menstrualnih grčeva i bolova može da se reši na tako prirodan način? Seks je univerzalni medikament.

* Seks tokom menstruacije može skratiti njeno trajanje za nekoliko dana. Objašenjnje je krajnje jednostavno: kontrakcije nastale tokom orgazma ubrzavaju proces oticanja menstrualne krvi, pa menstruacija prestaje brže nego inače. (Ovo je, zaista, jako korisno znati, naročito zato što ni always ni libresse nisu ni blizu tako ultra tanki i nevidljivi kao što se priča na televiziji, a još manje nam daju krila.)

 

* Menstrualna krv zapravo se pokazuje kao dobar lubrikant. (Osim u slučaju ako iz religijskih razloga nikad ne koristite lubrikante bilo koje vrste.) Ako brinete da razmena telesnih tečnosti i krvi tokom menstrualnog seksa stvara podlogu za razvoj infekcija – opustite se. To je tačno ako već imate neku seksualno prenosivu bolest, a tada je najsigurnije da se generalno suzdržavate od seksa (pa i tokom menstruacije). Menstrualna krv je telesna izlučevina – ni manje ni više higijenski nepodobna u odnosu na ostale telesne tečnosti.

* Menstruacija stvara osećaj ispunjenosti u karličnom i genitalnom predelu, pojačan krvotok i osećaj vlažnosti u vaginalnoj regiji, pa su mnoge žene seksualno uzbuđenije u tom periodu i intenzivnije uživaju u seksu nego inače. Kod nekih žena pojačana seksualna želja tokom menstruacije nastaje usled psihičkog opuštanja zbog smanjene mogućnosti za trudnoću tokom tih dana. (Verovatnoća jeste minimalna, ali ipak postoji, tako da pitanje kontracepcije, kao i inače, ne bi trebalo prepuštati ‘božijoj volji’.) Iako nas biolozi ubeđuju da smo najraspoloženije za seks tokom ovulacije (plodnih dana) – to apsolutno nije opšte mesto. Za mnoge žene ovulacija je jedini dan u mesecu kada im nije do seksa. Na prenaseljenoj planeti, makar smo mogle da naučimo da nije sve u prostoj reprodukciji, već ima nečeg i u čistom zadovoljstvu (i da sinhronizujemo biologiju sa psihom).

* Odakle tolika averzija prema menstruaciji? Ako mislite da averzije nema, zapitajte se zašto postoji toliko glupih eufemizama za menstruaciju (‘oni dani’, ‘tetka iz Crvenke’, ‘tehničke smetnje, ‘boli me stomak’…) i zašto reklame prikazuju našu krv kao plavu (želatinastu) tečnost. Strah uvek proizilazi iz nerazumevanja, a „krvarenje bez umiranja“ zaista zvuči nerazumno. U drevnim civilizacijama, menstruacija je smatrana magijskim svojstvom ženskog tela (jedan od dokaza da smo veštice po prirodi). Pošto muškarcima nije dozvoljeno da pokazuju strah, često će ga ispoljiti kroz gađenje, nipodaštavanje ili odbojnost prema menstruaciji. Seks tokom menstruacije još uvek je vrsta tabua, ali možemo i to obrnuti u svoju korist: svaki tabu je dobar afrodizijak! Jaka zabrana vodi ka još jačoj želji…

*Jedino što realno može da vam ubije volju za seksom tokom menstruacije je neminovnost pranja krvavih čaršafa. Srećom, postoje tri i po društveno prihvatljive opcije za smanjivanje tog haosa: 1) krvarićete manje ako legnete na leđa i obrglite ga nogama; 1.a) seks na tamnoj posteljini je delimična opcija; 2) seks pod tušem; 3) seks na ‘zadnja vrata’ (ako ‘prednja’ zatvorite tamponom). Naravno, naučene smo da nam ne dolikuje da iza sebe ostavljamo mrlje i da su fleke (bilo koje vrste) nedopustive na ženskoj odeći. Taj vekovni zahtev za besprekornom čistoćom ženskog tela i neposrednog okruženja održava inhibicije prema seksu tokom menstruacije (koji, neminovno, ostavlja tragove krvi i sluzi). Pokušajte da ne odjurite odmah u kupatilo i bacite se na ribanje. Opustite se – kao što to obično radite posle seksa. Prihvatite u potpunosti svoje telo i sve magijske procese kojima smo obdarene.

PMM UMESTO PMS-a

„Volim vino, ima ukus menstrualne tečnosti“.
Piter Stil


Menstrualni ciklus je moć mesečnog obnavljanja, izoštrava intuiciju i opažanje, ispoljava kreativnost i osnažuje naše iskustvo. Umesto jake veze sa energijom Meseca, većina žena menstruaciju povezuje sa mučnim PMS-om. Pitanje PMS-a je kontraverzno – predstavlja nas emocionalno neuravnoteženim, nemoćnim pred hormonskim procesima, razdražljivim ili ranjivim. Ovi oblici ponašanja prouzrokovani su represijom menstruacije, ne samo kao neodvojivog dela seksualnosti, nego opštim društvenim zazorom pred menstruirajućim telom. Nasuprot stereotipnom PMS-u, u pravoj prirodi naših tela je PMM – predmenstrualna moć. Žena koja je u PMM-u razume sopstvenu cikličnu prirodu, identifikuje sopstvene potrebe i zadovoljava ih, čuje svoju intuiciju i dopušta emocijama da teku. Njena psiha je u harmoniji sa procesima tela – ona prihvata, uvažava i voli samu sebe. Žene koje su se oslobodile socijalnog uslovljavanja ne kriju menstrualnu krv – neke idu tako daleko da je upotrebljavaju u stvaralačkim procesima. Koliko god zvučalo bizarno ili šokantno, slikanje menstrualnom krvlju je proces povezivanja sa samom sobom. Za poklonice menstrale (slike nastale iz menstrualne krvi) mesečna krv je sveta supstanca, a kreacija je način da joj se oda počast. Pre nego što ih osudite (za veštičarenje), morate priznati da slike izgledaju fascinantno!

 Menstrala by Zanele MuholiWoman's Red Dress by Pink PorcupineEstatic Flight by Vanessa Tiegs 

Ksena Drakulic

Web admin za www.eroticshopkalisto.co.rs
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
9
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Seks za dva minuta: Da li vam je dovoljno?

Seks za dva minuta: Da li vam je dovoljno?

Čak 45 odsto muškaraca sa seksom je gotovo za dva minuta. U članku na svojoj veb stranici dr Fiš ...
Kad ga najbolji prijatelj izda!

Kad ga najbolji prijatelj izda!

Odgovor na pitanje šta učiniti kad partner ne može da postigne erekciju nudi Marsel Pik, autor ...
Svako je ovo bar ponekad poželeo: Najčešće seksualne fantazije

Svako je ovo bar ponekad poželeo: Najčešće seksualne fantazije

Uvek je najbolje biti iskren oko sopstvenih seksualnih želja, te priznati partneru o čemu fantazirate, a onda i ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl