Postovala: Senka Ivetić
02
Apr
2013

Seksualna glavobolja- zabluda ili ipak ne?

Pregledano: 3901 puta

Glavobolja povezana sa seksualnom aktivnošću nije samo ženski izgovor za izbegavanje seksa. Ona postoji i, interesantno, češće se javlja kod muškaraca.


Ovaj tip glavobolje se javlja prilikom svake aktivnosti koja moze da dovede do orgazma, tako da se javlja kod vaginaog seksualnog odnosa, oralnog seksa i mastrurbacije.

Preorgazmična glavobolja

Sa početkom predigre javlja se tupa bol sa obe strane glave i očiju i pojačava se približavanjem orgazmu. Bol zahvata čitavu glavu (difuzna glavobolja) i udružena je sa osećajem zategnutosti mišića vrata i vilice.

Orgazmička glavobolja je najčešći oblik sekusalne glavobolje. U trenutku orgazma javlja se izuzetno jak bol koji i traje 15-20 minuta. Pretpostavlja se da je posledica naglog skoka pritiska, ali pošto traje i nakon orgazma kada se pritisak normalizuje, verovatno utiču još neki faktori.

glavobolja

Kasna seksualna glavobolja se javlja posle seksualnog odnosa i može da traje satima, pa i danima nakon seksualnog odnosa.

Uzrok seksualne glavobolje nije potpuno jasan. Utiče napetost mišića u glavi, vratu, nogama, karlici, koja priprema organizam za orgazam. Bol uzrokovana mišićnom napetošću je tupa. Drugi mogući uzrok je nagli skok pritiska koji se javlja pre i tokom orgazma, posebno kod bržeg seksa. Na pojavu glavobolje mogu da utiču kontraceptivne pilule, pušenje marihuane, malokrvnost, pad šećera u krvi, infekcija sinusa, glaukom.

Ovaj tip glavobolje se češće javlja kod muškaraca zato što su oni uglavnom aktivniji tokom seksualnog odnosa, češće doživljavaju orgazam i češće masturbiraju od žena (tako kaže statistika). Ovoj glavobolji su sklonije žene posle 40-te godine života, one koje boluju od migrene, kao i žene 6 nedelja nakon porođaja.

Seksualne glavobolje nisu tako česte i kod većine se jave jednom ili nekoliko puta tokom života. U većini slučajeva su bezopasne i prolaze i bez terapije. Međutim, ako se osim glavobolje jave slabost, smetnje u vidu, smušenost ili gubitak svesti može da ukazuje na težu bolest i neophodno je hitno javljanje lekaru.

glavobolja

 

Izbor: Porodicnilekar.net

Tagovi : |

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako do orgazma?

Kako do orgazma?

Ženski orgazam je oduvek tema broj jedan. Kako ga postići? Kako da bude što ...
Šta raditi kad on ima poveći penis?

Šta raditi kad on ima poveći penis?

Tekst objavljen na stranici askmen.com počinje jednom, ne baš uobičajenom, situacijom. Žena je ...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 18°c

Roleri

Bicikl