11
Apr
2012

Vijagra i sva ta frka oko erekcije

Pregledano: 8400 puta

Frka oko erekcije traje koliko i čovečanstvo, a pre vijagre impotencija je lečena magijom, molitvom, insektima, elektroterapijom, Frojdov(sk)im mislima i majmunskim poslovima...

Hemijsko (nekomercijalno) ime za vijagru je sildenafil citrat, a supstanca je napravljena sa prvobitnim ciljem lečenja povišenog krvnog pritiska i angine pektoris. Tokom faze testiranja novog leka, umesto ublažavanja simptoma angine kod ispitanika su primećene simptomatične erekcije. Tako je farmaceutska kompanije Pfizer otkrila zlatnu žicu u – nuspojavi. Mala plava pilula bez sumnje je delotvorna: za samo 3 meseca nakon što je puštena u prodaju napravila je profit od 411 miliona dolara, a bordeli u američkoj državi Nevada prijavili su porast poslovanja za 20%! U isto vreme, više od stotinu Amerikanaca umrlo je nekoliko sati ili dana nakon uzimanja vijagre - u 50% tih slučajeva smrt je izazvana srčanim udarom. Nakon toga Pfizer proširuje listu upozorenja na bočici magičnih pilula, posebno ističući opasnost od kombinovanja vijagre sa lekovima za srce na bazi nitrata. Uz podršku eminentnih urologa, Pfizer odgovorno tvrdi da je vijagra inače sasvim bezopasna. Uzgred budi rečeno, proizvođači plaćaju urolozima za svakog pacijenta koga pridobiju za klinička ispitivanja (eksperimentalnih) oblika lečenja impotencije, a nije tajna da su mnogi urolozi vlasnici deonica farmaceutskih kuća koje proizvode preparate protiv impotencije. U bezopasne nuspojave koje vijagra može izazvati ubrajaju se glavobolja, stomačne tegobe, zamagljen vid (događa se da kroz prizmu pilule svet postaje plavičast) i dugotrajne bolne erekcije (ako erekcija potraje 4 sata, neophodna je lekarska pomoć). Vijagra počinje da deluje pola sata nakon uzimanja, što ne znači da izaziva automatsku erekciju, nego je za krajnji učinak potreban seksualni stimulans. Vijagra je s razlogom lek, a ne afrodizijak. Da izaziva instant nekontrolisane erekcije, verovatno bi se zloupotrebljavala kao olakšavajuća okolnost u slučajevima silovanja. (Pfizer definitivno o svemu vodi računa.)

PROBLEMI SA EREKCIJOM PRE VIJAGRE

Mračne rabote

Istorija (im)potencije stara je koliko i čovečanstvo (odnosno, koliko i pojam muškosti). Metode poboljšanja potencije propisivale su se još na egipatskom papirusu i glinenim pločicama Mesopotamije, samo što su tadašnji iscelitelji lako brkali upale i otekline na penisu sa zdravom erekcijom, pa su pacijentima propisivali trljanje grubim lišćem i bodljama insekata. Na primer, pacijentima su se na nefunkcionalno mesto privijali osušeni gušteri i kantaridin - insekt koji izaziva upalu genitalija, u Evropi poznat kao španska mušica (sumanuto i dolsedno primenjivan od 9. veka p.n.e. sve do nedavno). Asirski lečnici insistirali su na presudnoj ulozi seksualne partnerke, koja bi muškarčev organ masirala uljima sa komadićima gvožđa ponavljajući molitvu: Neka me ovaj konjski organ što pre obljubi! (Izgleda da i dirty talk metoda ima duuugu istoriju!) Konzumiranje kuvanih testisa potentnih životinja (najčešće ovna, jarca ili vepra) kuvanih u mleku još jedan je od drevnih recepata za snažnu erekciju, zabeležen i među savetima Kama sutre.

Krajem 19. i početkom 20. veka nemoć penisa lečila se još bolnijim metodama (elektroterapijom) i varvarskim hirurškim intervencijama: presađivanjem testisa afričkih majmuna. Tačan broj stradalih majmuna nije poznat, ali se Francuska ozbiljno pozabavila temom zabrane lova na gorile u afričkim kolonijama. Lekar Voronov, začetnik ove frankenštajnovske metode, dobio je inspiraciju družeći se sa evnusima. Maštoviti doktor primetio je kako evnusi brzo stare i rano umiru, te da uzrok tome mora biti u nedostatku testisa. Lekar je nadalje doneo sasvim logičan zaključak da se obnavljanjem testisa regeneriše ceo muški organizam i polna moć. Izvršavao je preko hiljadu transplantacija majmunskih testisa... sve dok neki veterinar nije dokazao da imunološki sistem po pravilu odbacuje strano tkivo i da se efekat slavne intervencije svodi na placebo. Tako je lekar Voronov na velika vrata ušao u istoriju još većih medicinskih zabluda; umro je neviđeno depresivan i isto toliko bogat. Zvuči neverovatno, ali prava medicinska znanja o erekciji izrodila su se tek poslednjih decenija prošlog veka. Sve dok se Leonardo da Vinči nije pozabavio muškom anatomijom, verovalo se da erekciju izazivaju duhovi, a napredna misao razvejala je duhove u vetar, utvrdivši da se penis naduvava vazduhom. Leonardo je konačno razrešio mističnu pojavu utvrdivši da penis u erekciji ipak nije ispunjen vazduhom, nego (kakvo iznenađenje!) krvlju. Čak i u novije vreme, lečnici koji istražuju, na primer, pitanja srca, redovno pokupe sve hvalospeve, dok ovi koji bi se pozabavili nižim organima ili prenisko postavljenim penisima neretko zarade status perverznjaka. (Zahvaljujući Pfizeru, tek sada zarađuju i milione.)

Erekcija na svetlosti dana

Sve do kraja II svetskog rata problemima penisa i rešavanjem erektilne disfunkcionalnosti nisu se toliko bavili urolozi, koliko psihoanalitičari. Zašto? Iz prostog razloga što je Frojd, kome je teško protivurečiti, (u)tvrdio da je impotencija mentalni (psihološki), a ne fizički problem. U posleratnim okolnostima, urolozi su bili pred izazovom rekonstrukcije povređenih, ranjenih i osakaćenih dokaza muškosti, pa su konačno stekli bliži uvid u unutrašnje procese penisa. Između ostalog, patentirali su penisne proteze na naduvavanje: silikonski implant sa pumpicom na testisima, pomoću koje bi pacijent upravljao erekcijom. Pretpostavimo da se urolozi bave isključivo funkcionalnošću, a erotska komponenta i romantična strana penisa (ako je, ne daj bože, ima) ne može biti predmet naučno-medicinskog razmatranja. Konačno je otkrivena i delotvorna hirurška metoda prespajanja penisnih arterija, a 1983. godine na velikoj konferenciji Američke urološke asocijacije odigrala se neočekivana erektivna senzacija... Dr Brindli najavio je izlaganje o injekciji koja izaziva višesatnu erekciju i vaskrsava čak i otpisane slučajeve čiji penisi ne funkcionišu decenijama. Nakon mirnog teoretskog izlaganja pred skeptičnim istraživačima fiziologije mužjaka, dr Brindli nonšalantno je spustio pantalone i prikazao čvrst dokaz svojih tvrdnji. Sišao je u auditorijum i pozvao prisutne da se uvere da poseduje pravu stvar, a ne silikonski implant. Tajna Brindlijeve injekcije je u supstanci koja opušta glatke mišiće arterijskih zidova penisa i otvara arterije za dotok krvi. Erekcija nastaje nekontrolisano i momentalno nakon ubrizgavanja. Dalja istraživanja na ovom otkriću otvorila su puteve usavršavanja vijagre. Čuveni nastup odigrao se u Nevadi (nebeska intuicija našeg naroda odavno sluti da je to država u kojoj su žene najsrećnije i najispunjenije).

EREKCIJA I FOBIJA

Da nije sve u fiziologiji i da ipak ima nečeg i u glavi, svedoči 25% muškaraca kod kojih je uzrok impotencije mentalne prirode i zahteva psihološko lečenje umesto gutanja vijagre. Danas nije teško utvrditi prirodu erektilne disfunkcionalnosti. Poznato je da prosečan muškarac doživi oko 11 erekcija dnevno, a između 4 i 8 spontanih noćnih erekcija tokom REM faze sna. Ukoliko noćne erekcije izostaju - uzročnik impotencije je fizičke prirode. Urolog će predložiti dve opcije: hiruršku intervenciju (prespajanje arterija) ili vijagru. Vijagra je logičan izbor većine muškaraca. Iako strah i seks nisu dobri saveznici, jedan od najčešćih muških strahova je iracionalan strah od gubitka erekcije, pa se događa konzumiranje vijagre u preventivne i rekreativne svrhe. U takvim slučajevima, vijagra može izazvati zavisnost i stvoriti realnu erektilnu disfunkcionalnost.  Stručni naziv fobije od gubitka erektilne moći je medomalacuphobia. Na suprotnoj strani je ithyphallofobia - iracionalni strah od doživljavanja erekcije, njenog posmatranja ili razmišljanja o penisu u erekciji. Ne samo da takva fobija sankcioniše seksualni život, nego jutra pretvara u prave košmare! (Kombinacija vijagre sa tom vrstom fobije zvuči kao suicidna ideja!)

Ksena Drakulic

Web admin za www.eroticshopkalisto.co.rs
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
7
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
6
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Poreklo (ne)pristojnih reči

Poreklo (ne)pristojnih reči

Ili zašto se kaže…: vagina, penis, testis, felacio, blow job, auparištaka (WTF?) kunilingus, ...
Lekcije za muškarce: Kako partnerku dovesti do vrhunca?

Lekcije za muškarce: Kako partnerku dovesti do vrhunca?

Ali ako obratite pažnju na ove savete, vrlo brzo ćete postati pravi majstor. Za dobre stvari potrebno ...
I muškarci glume orgazam!

I muškarci glume orgazam!

U knjizi "Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth" (Zašto muškarci foliraju: Potpuno neverovatna ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri