23
Aug
2011

Maksi haljine - apsolutni hit ovog leta!

Pregledano: 19225 puta

Saveti za nošenje dugih haljina, kao i za njihovo kombinovanje sa drugim komadima odeće

Pravi izbor maksi haljine

Duge haljine su odličan izbor za skoro sve prilike. Kada pomislimo na maksi haljinu obično mislimo na dva osnovna stila Casual Womens Dresses (dnevna, opuštena varijanta) ili Dressier Elegant Version (duga haljina za svečane prilike). Međutim, ova sezona je maksi haljinu pretvorila u komad odeće koji se uz pravi odabir obuće i asesoara može nositi u svim prilikama. Ona može da izgleda elegantno, retro, a pojavila se i sa elementima sportske elegancije. Nedavno su na pistama viđeni modeli koji prikazuju kreacije maksi haljine na dva nova načina: slojevite nošene sa kratkim jaknama ili laganim džemperima od kašmira različitih dužina, i nešto sasvim drugačije – sa teškim bajker čizmama, mnogo velikog nakita i u retro bojama. Inovacije u nošenju maksi haljine otvaraju čitav jedan novi svet, tako da ona ove sezone postaje komad koji jednostavno morate imati. Najpopularnije nijanse su kremasta bež, crna, a što se tiče printa u trendu su sve one sa cvetnim motivima.

Kako nositi maksi haljinu

Maksi haljine stvaraju savršen kompromis između udobnosti i dobrog stila što je veoma važno. One pružaju mnogobrojne alternative prilikom nošenja pa su pogodne za različite tipove i oblike figure, vi treba samo da otkrijete način na koji će vam duga haljina najbolje stajati. Elegantne i ženstvene, udobne i seksi maksi haljine mogu da transformišu vaš izgled i prilagode ga najrazličitijim prilikama. Uprkos ovim divnim osobinama, mnoge žene ipak ne žele da ih nose zbog niza zabluda i predrasuda. Nije neobično da mnoge pripadnice lepšeg pola veruju kako duge haljine ne stoje lepo niskim ili ženama sa malo većim oblinama. Iako mišljenja ovakvog tipa imaju pomalo istine u sebi, činjenica je da postoje mnogobrojna rešenja za prilagođavanje maksi haljine svakom obliku tela.

Saveti za izbor prave haljine

Prvi korak prilikom odabira prave haljine za vas jeste da odaberete kroj koji će najbolje pristajati obliku vašeg tela. Od velikog značaja je da odaberete dizajn koji odgovara proporcijama vašeg tela i na taj način uspeh je zagarantovan. Niskim, kao i mršavim ženama najbolje stoje haljine bez bretela, kao i one sa bogatim naborima koji se spuštaju do poda. Takođe su dobar izbor i haljine koje ističu liniju grudi umesto onih koje skreću pažnju na struk, jer se na taj način linija tela vizuelno izdužuje. Kada govorimo o krupnijim ženama sa većim oblinama, njima se verovatno dopada pokrivenost koju maksi haljina pruža. Međutim, mada haljina sa dosta materijala i nabora može biti primamljiva, najbolje je da žene koje pripadaju ovom tipu izaberu haljinu koja će u najboljem svetlu prikazati oblik tela bez previše nametljivih detalja. Ako birate haljinu sa printom, odlučite se za krupnije motive koji neće skretati pažnju na neželjena mesta, pored toga upotpunite haljinu noseći tanji ili deblji pojas na najtanjem delu struka jer ćete tako delovati vitkije.

Asesoari

Bez odgovarajućih dodataka maksi haljina će retko istaći vaše najveće kvalitete. Postoji veliki izbor modnih dodataka u zavisnosti od prilike, kao i ličnog stila odevanja. Velike torbe, šeširi širokog oboda, naočare za sunce, pismo torbe, marame, pojasevi, duge ogrlice… Ima mnogo fenomenalnih opcija koje mogu učiniti da se izdvojite sa stilom. Kada je u pitanju obuća, možete da birate između udobnosti ako nosite npr. ravne gladijator sandale ili elegancije u posebnim prilikama gde će visoke potpetice maksi haljini dati notu prefinjenosti. Dodatni savet je da odaberete nakit u bojama koje su slične ili sasvim suprotne boji haljine. Ukoliko se opredelite za raznobojne komade nakita, oni će vašem izgledu dati notu vedrine, što ga čini savršenim za letovanje. Ukoliko želite da prilagodite maksi haljinu kancelarijskom okruženju nosite je sa laganim džemperima kontrastnih boja od prirodnih tkanina.

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
9
Ljuto
2
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

SAMSUNG
2348,oo
prava cena : 2817.6,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Bicikl

Roleri