Postovala: Senka Ivetić
28
Nov
2013

Modna pravila za punije dame

Pregledano: 29628 puta

Da li ste primetile, drage dame, da sve manje ima mršavica, a da dame sa oblinama stupaju na scenu? Sada ćemo vam predstaviti nekoliko modnih saveta za punije dame koje jednako treba da izgledaju moderno i stilizovano.

Godinama su se dame sa oblinama osećale neuklopljeno u modne trendove jer garderoba koja je bila u ponudi nije odgovarala njihovim telesnim građama. Sada stvari stoje malo drugačije. Lakse je naći suknje i pantalone sa dubokim strukom koje su, recimo, neophodan odevni predmet ukoliko imate jače bokove i noge.

moda za punije dame

Odeća u jednoj boji - Ovakvi odevni komadi, pogotovo u crnoj boji, su najbrži put da izgledate vitkije. Ipak, crnu ostavite da specijalne prilike kad treba da budete elegantne. Sve boje su vam na raspolaganju, ali je preporučljivo da birate tamnije nijanse.

moda za punije dame

moda za punije dame

moda za punije dame

Štikle, štikle, štikle... Obuća sa višom ili visokom potpeticom će vizuelno izdužiti vašu figuru i učinit da izgledate vitkije. Probajte sve - od klasičnih crnih salonki, preko seksi crvenih cipela do ludih sandala. Što se tiče zimske obuće - izbegavajte duboke čizme, jer će vizuelno skratiti noge. Ukoliko se ipak odlučite za njih neka budu uske i na štiklu. Najbolje će vam pristajati kratke čizme, do članaka, na štiklu.

Pantalone i farmerke sa niskim strukom su veliko NE - Ovi modeli retko kome dobro stoje. I to nema veze sa kilažom, već isključivo sa telesnom građom. To što su možda moderne, ne znači da će vam dobro stajati. A dobra stvar jeste što su definitivno modna prošlost. Hvala modnim bogovima, pa je duboki struk postao pravi hit. Slobodno se odlučujte za ovakve modele. Izdužiće noge i naglasiti vaš struk stvarajući ženstvenu liniju tela. Isto važi i za suknje.

moda za punije dame

 

Kratke jakne ? Nikako! Ovakvi modeli jakni i kaputa će samo skrenuti pažnju na vaš struk i zadnjicu. Birajte strukirane modele dužine minimum do bokova. Vojnički fazon je ove sezone potpuni hit, tako da možete izabrati neki u ovom fazonu ili pak neki somotski koji se takođe vratio na modnu scenu.

Uske 3/4 i 9/10 pantalone - modni trend koji nije za vas ! Ovakve modele iako su ultra popularni bi trebalo da zaobiđete. Vizuelno će vas ,,preseći'', skratiti noge i u prvi plan staviti zadnjicu, što ne želite pogotovo ako iamte jače bokove. Birajte modele koji se blago šire pri dnu (zvoncare9 ili modele sa ravnim korjem nogavica kako biste postigle proporcijalnu liniju tela. Isto tako vrećsta pantalone, zatim modeli sa faltama na džepovima i ostali modeli koji imaju dodatnu teksturu na bokovima nisu za vas. Pre se odlučite za klasične sa kosim džepovima.

moda za punije dame

Ako se ipak odlučite za kraći model pantalona, obavezno ih ukombinujte sa obućom na visoku štiklu !

Kaiš je vaš prijatelj ! Dobar kaiš preko vrećaste bluze, haljine ili košulje može učiniti čuda ! Kad već imate obline treba da ih istaknete ! Prevelika majica možda hoće sakriti višak kilograma, ali to ne znači da ćete u tome i dobro izgledati. Što na vodi do sledeće tačke...

moda za punije dame

Kupujte garderobu u svojoj veličini - Garderoba za broj ili čak dva veća neće vam doneti dobro. Možda ćete sakriti ono zbog čeka se osećate nesigurno, ali gotovo je sigurno da ćete izgledati još krupnije. Isti efekat će imati i premala garderoba ! Zato, birajte odevne komade koji su vam baš po meri !

moda za punije dame

Nađite dobrog krojača - Ključna stvar za devojke sa oblinama u svetu mršavica ! Ako nađete par pantalona koje vam savršeno stoje, ali su preduge, obavezno ih uzmite. Vaš krojač će ih skariti na željenu dužinu i problem je rešen !

 

moda za punije dame

I na kraju, klučni savet: Volite svoje telo!- Prihvatite ga onakvo kakvo je, naučite da istaknete ono što na njemu volite, a sakrijete ono što baš i ne, pratite osnovne savete, budite svoje i originalne i ne dajte da vam iko kaže da ne može da izgledate fabulozno !

moda za punije dame

Izvor: mogujatosama.rs

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
4
Tužno
6
Srećno
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

COOLERMASTER
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Bicikl

Roleri