24
Aug
2011

Najbolji saveti za pronalaženje kupaćeg kostima!

Pregledano: 11727 puta

trikovi i saveti za pronalaženje idealnog modela i boje kupaćeg kostima

Kako izabrati najbolji kupaći koji će oblikovati vaše telo i izgledati savršeno na bazenu ili plaži?

  Leto je definitivno pravo vreme za opuštanje i zabavu. Sunce, plaža, jezero ili more, koktel pored vas, to je sve savršeno, ali zašto i vi ne biste izgledali savršeno? Možda kupaći koji nosite nije idealan, ali zato evo nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete postati vreliji od sunca.

Ima nekoliko trikova koje treba da znate pre odlaska na plažu, a uz pomoć kojih ćete i sami izgledati kao top model. Pre svega, morate realno da procenite svoju figuru. Stanite ispred ogledala i budite iskrene prema sebi. Analizirajte svaki deo tela i obratite problem na zone kojima niste zadovoljni. Imate višak na kukovima, guzi ili stomaku? Nikakav problem. Sve što vam se ne dopada može biti pametno sakriveno uz savršen kupaći kostim koji će stvoriti optičke iluzije na delovima tela kojima niste baš zadovoljni. Postoji toliko mnogo različitih modela, da pronalaženje pravog kupaćeg kostima može da bude jako zabavno. Ono što uvek treba da imate na umu prilikom kupovine je da odaberete kupaći u kom se osećate prijatno i samouvereno. Ako se ne budete dobro osećali u njemu, nećete želeti da ga nosite, a i završiće kao komad na koji je bačen novac. Budite sigurni u sebe i sopstvenu intuiciju i verujte da većinu mana koje ste uvereni da imate (verovatno i nisu zaista mane ili su preuveličane u svakom slučju) drugi neće ni primetiti ukoliko se u kupaćem kostimu osećate odlično.  

Prvo odaberite pravi model. Što se tiče samog izbora, ako ste se odlučili za dvodelni kupaći posebnu pažnju obratite na gornji deo. Treba da obratite pažnju na veličinu korpice. Ukoliko imate veće grudi nemojte kupovati manji broj od onog koji vam inače odgovara da ne biste dospeli u neprijatnu situaciju, inače vama skoro svi modeli odllično stoje. Ako imate manje grudi, preporučljivo je da gornji deo kupaćeg bude malčice manji u odnosu na veličinu koju inače nosite jeć će tako grudi delovati punije, isto tako dobar izbor za vas su i heklani kupaći koji su ove sezone u trendu. Ako imate šira ramena izbegavajte mini trake koje skreću pažnju i vizuelno proširuju, dok za uža ramena, naravno, vazi suprotno pravilo.

Donji deo kupaćeg je takođe veoma važan. Ukoliko ste vitki i imate lepu liniju struka, odaberite kupaći sa spuštenim strukom koji naglašava oblik peščanog sata. Noge možete produžiti ako odaberete donji deo kupaćeg sa dubokim izrezima, onaj koji stoji visoko na kukovima. U  isto vreme ćete postići da vam struk izgleda uže. Ako smatrate da imate višak na kukovima i guzi, opredelite se za dodatke kao što su marame sa printom ili pareo. Tako ćete savršeno prikriti ono što vam se ne dopada i u isto vreme izgledati veoma zavodljivo.

 


 Ako ipak želite jednodelni kupaći kostim, odaberite onaj koji pokazuje malo više kože jer ćete u suprotnom izgledati kao baka a to nikako ne želite, naročito ako možete brzo da pocrnite. Što se tiče modela, važe ista pravila kao i za kupaći iz dva dela, s tim što je preporučljivo da jednodelni kupaći bude sa zanimljivim printom i u bojama koje privlače pažnju. Spektakl boja i motiva će skrenuti pažnju sa viška koji želite da prikrijete.

Sada, kada ste se odlučili za model savršenog kupaćeg kostima koji oblikuje vaše telo baš onako kako želite, vreme je da donesete odluku o boji. Boja koju nosite treba da bude u kontrastu sa bojom vaše kože i nijansom vašeg tena. Niste sigurni da li nijansa vašeg tena više odgovara hladnijem ili toplijem tipu kože? Jednostavan način za testiranje nijanse tena je da pažljivo pogledate na vene sa unutrašnjosti vaše ruke na direktnoj sunčevoj svetlosti. Ako su vene više plave nego zelene pripadate hladnijoj nijansi, a ako su više zelene imate topliju nijansu kože. Dakle, ako ste prvi tip, ili ste propustili sunce ove godine opredelite se za kupaći u toplijim bojama kao što su: narandžasta, braon, žuta ili crvena. Tamnijim tipovima kože najbolje stoje hladne boje, kao što su: plava, ljubičasta, zelena, siva, bela ili crna. Čak iako se odlučite za kupaći sa dezenom, proverite da li ste izabrali tonove boje koji će najbolje istaći vaš ten.

Na kraju, ne zaboravite da upotpunite izgled uz dobar šešir, sunčane naočare, interesantne papuče i neobične torbe za plažu.

 

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
7
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

SPIRE
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 13°c

Roleri

Bicikl