06
Sep
2011

Obućari, obućari!

Pregledano: 4723 puta

odlična ideja za prepravku starih cipela

 

Naletim ja nedavno na internetu na fenomenalnu ideju. Radi se o tome da cipele koje više nisu u modi a koje ste obožavale prepravite tako da možete da ih nosite i danas! Odmah mi padnu na pamet moje pink cipele sa idealnom štiklom, odličnim padom ali ogromnim špicem – šta mi je bilo pa da to nosim?! Obuvene svega nekoliko puta, ma kao nove stoje u kutiji i skupljaju prašinu, a znate i same da cipela nikad dosta. Odlučim ja da se po svaku cenu rešim tog špica, pa da imam još jedne slatke cipelice. Pročešljam ja tako razne forume da vidim da li je to uopšte moguće izvesti i po kojoj ceni. Vidim – moguće je, ali cena oko 2 500 din. Ništa, rešim ja da pokušam i kažem prvo mužu šta sam zamislila. A zamislila sam ovako: da mi  obućar skrati špic i napravi sandalete, znači da mi se vide prsti i možda bih ja tu dodala još neku slatku mašnu ili neki drugi detalj i dobijem super cipelice. A na kraju krajeva i ne moram ništa da dodam, stvar je u tome da mi samo lepo oblikuje cipelu. Objasnim ja to sve prvo mami i drugaricama, vidim sviđa im se ideja, setile se i one svojih cipela. Objasnim to onda mom mužu, kaže on: “Eto još jedne fiks ideje, pa to ne može da se uradi samo ćeš ih upropastiti. Uostalom, za te pare odeš i kupiš druge cipele.”

Ma muškarac k’o muškarac, mislim se ja, šta on zna o cipelama. Ubedim ja njega da je to itekako moguće, kažem mu da proveri i sam ako mi ne veruje. Na moje insistiranje seti se on drugara čiji je tata obućar, pozove ga i nakon malo ćaskanja objasni šta ja hoću i pita da li je to moguće. Pita drugar tatu obućara, ovaj kaže ma otkud, nema šanse, to je komplikovano, tu treba da se uradi ne znam ni ja šta... Sve u svemu ništa od toga.

Rešim ja da sama posetim neke obućare, pa ako ne budu hteli da probam da ih ubedim. Nijedan kao ne može, to je neizvodljivo, to je komplikovano... Neki kažu uništiću cipelu, možda se vrati moda, bezveze će izgledati. Ma, šta ne može? Ja kažem, nema veže ako ih i unište sa ovakvim špicem ih 100% nikada neću nositi. Ma otkud, nema šanse da ih ubedim. Nema druge, izgleda da danas ako hoćeš da nešto uopšte bude urađeno – moraš sam. Odem ja kod mame i tate, pronađem te cipele, objasnim lepo tati šta sam zamislila, kaže čovek lepo: “Nema problema, označi samo kredom po đonu dokle da odsečem, ali samo da znaš ako ih upropastiš nema nazad.” Ja sva srečna označim, ali pre toga izvučem teškom mukom uložak iz cipele, ali samo tu na početku gde su prsti. Tata skrati špic šlajfericom-brusilicom-nečim trećim ne znam, bitno je da je skratio, ja oblikujem i zalepim taj uložak preko odsečenog dela super lepkom da lepo izgleda i da se ne vidi da je sečeno. I eto! Ma cipele kao bombona, ne treba im ni mašna, ma ništa. Ko kaže da to ne može?! Da vas čujem sad obućari, obućari! Mužić se iznenadio, kaže super su ispale, sad imam 1001 cipele. A ja sad idem na kaficu sa drugaricom u mojim starim-novim cipelama... :)

 

 

 

 

 

Tagovi : |

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
1
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 9°c

Bicikl

Roleri