Postovala: Senka Ivetić
08
Dec
2014

Održavanje nameštaja od kovanog gvožđa

Pregledano: 10106 puta

Predmeti u vašem domu kao što su stepenice, ograde, radijatori ili prozori često su od gvožđa, cinka ili bakra, a takvi materijali zahtevaju posebno održavanje.

U svom domu sigurno imate nameštaj koji je od gvožđa, cinka, bakra ili aluminijuma, ili barem delove koji su tog materijala, a nikada niste pridavali toliko pažnje održavanju tih površina. Kao što je neophodno održavanje i farbanje zidova i stolarije, tako je i farbanje metalnih površina neophodno ukoliko želite da im produžite vek trajanja i sprečite njihovo propadanje. 

Pre svega, moramo naglasiti da su predmeti od gvožđa i čelika u enteriju doza snage, ali i elegancije. Ukoliko niste ljubitelj ove vrste materijala, predlažemo da pokušate barem da pokušate sa jednostavnim ogledalom čiji je ram od kovanog gvožđa, čivilukom  koji čete staviti pored ulaza u vaš dom ili pak stolicom od gvožđa koja će sigurno privuči pažnju svakoga ko uđe u vaš dom.boje za metal


boje za metal

boje za metal

boje za metal

boje za metal

O kojoj god vrsti metala da se radi, održavanje je neophodno. Ukoliko želite da budete sigurni da su materijali kojima radite kvalitetni, mi vam predlažemo proizvode Kruna boje. Kako bi farbanje metalnih površina bilo uspešno, pored kvalitetnih materijala, neophodno je da ispoštujete način na koji treba farbati metalne površine. Prvobitno sve površine moraju da budu čiste i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom da bi odstranili sve masnoće i nečistoće, redovno menjajući vodu. Isprati čistom vodom, a zatim osušiti. Pocinkovane površine treba prethodno tretirati sa Decorators Choice Pressivating Wash. Kada površine pocrne, tada su spremne i pripremljene. U skladu sa tim kakvo je uputstvo za određeni proizvod koji koristite, nanesite jedan ili dva premaza. 

Takođe vam predlžemo i jednoslojnu, polusjajnu, uljanu boju za metal i drvo u enterijeru, odlične prekrivne moći. Jednostavna je za nanošenje i održavanje, periva je i veoma otporna na habanje i fizička oštećenja. Velika prednost je u brzini obavljenog posla, jer se Solo polusjajna boja za drvo i metal nanosi samo u jednom sloju. Dostupna vam je paleta od 18 tonova i brilijantno bela. Pored pomenutih proizvoda, ukoliko želite da se informišete o svemu sto je neophodno za farbanje i održavanje metalnih površina u vašem domu i van njega, to možete učiniti OVDE.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Uradi sama: stare stolice kao nove!

Uradi sama: stare stolice kao nove!

Šta uraditi sa hrpom dotrajalih stolica iz podruma ili ostave? Pokloniti, baciti ili možda ipak od njih napraviti ...
Za lepši dom: šarena uzglavlja za krevete!

Za lepši dom: šarena uzglavlja za krevete!

Napravite od svoje spavaće sobe jedinstvenu sobu sa zabavnim i šik detaljem, koji će osvežiti ...
Uradi sama: Stalak za narukvice

Uradi sama: Stalak za narukvice

Za ovaj projekat potrebno vam je: ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min -1°c

Roleri

Bicikl