06
Oct
2013

Oproštaj Marka Džekobsa od brenda Luj Viton!

Pregledano: 2164 puta

Nakon gotovo dve decenije impresivnih rezultata čuveni kreator napustio je "ognjište" modne kuće Luj Viton i posvetio se popularizaciji sopstvenog brenda.

Nakon dugih šesnaest godina uspešnog rada u poznatoj francuskoj modnoj kući, dizajner Mark Džekobs odlučio je da se posveti vlastitom modnom brendu. U Parizu je prikazana poslednja kolekcija Marka Džekobsa za Luj Viton kojom je odata počast svim onim divnim trenucima modne istorije. 

Nakon što je krajem devedesetih preuzeo kormilo, transformirao je Luj Viton iz luksuzne marke u svetsku modnu silu, a u njegovim su se kreacijama pojavljivale najpoznatije svetske zvezde.

"Nikada ne kažem zbogom", kazao je 40-godišnji Džekobs nakon revije, zahvalivši ženama koje su mu predstavljale posebno nadahnuće, od Edit Pjaf do Kejt Mos, i celoj njegovoj ekipi. Kako sam kaže, sad namerava da se potpuno posveti svojim dizajnerskim linijama "Marc Jacobs" i "Marc by Marc Jacobs".

Luj Viton danas težui više od 7,5 milijardi evra, dvostruko više od renomiranog italijanskog modnog brenda Guči (3,6 milijardi evra). Njujorški dizajner jedno je od vodećih imena u svetu mode. Magazin "Time" uvrstio ga je 2010. na listu 100 najutacajnijih ljudi na planeti, dok ga je časopis "Out" prošle godine proglasio jednim od 50 najmoćnijih gej osoba u Americi.

   

Prema nekim nagađanjima njegov naslednik najverojatnije će biti Nikolas Geskvajer koji je pre godinu dana napustio Balensijagu, modni brend u vlasništvu "PPR Grupe", dok Luj Viton drži konglomerat LVMH koji će rado videti ovog dizajnerskog virtuoza u svojim redovima.

Modna marka "Marc by Marc Jacobs", koju je slavni američki dizajner lansirao 2001. godine, više je od klasične difuzne linije odeće i modnih dodataka. "Marc by Marc Jacobs" nudi trendi i šik komade za sve moguće prilike, a u samo nekoliko godina osvojio je ljubitelje mode od Los Anđelesa do Tokija.


Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri