23
May
2013

Oprostite se od celulita

Pregledano: 8209 puta

Obajvite rat naslagama „narandžine kore“!

Polako kreće letnja sezona, kada su noge u prvom planu, a sve pripadnice lepšeg pola žele da zablistaju u kratkim šortsevima, lepšavim haljinicama, ali i na plaži, zar ne? Malo koja dama nema problema sa celulitom; prisutan je kako kod punijih žena, tako i kod mršavica. Ne postoji jednostavan ili čudotvoran način da se oslobodite "najvećeg ženskog neprijatelja", potrebno je mnogo truda i upornosti, nekad čak i novca. Vežbanje, zdrava ishrana, masaža, anticelulit kreme - svako oružje u ratu sa celulitom dobro je došlo. Mi vam ovog puta predočavamo trikove, koji će vam svakako pomoći da se otarasite narandžine kore.

1. Puno vode: 2 litra vode dnevno obavezna su ukoliko želite da se oprostite od celulita. Pritom, velike količine vode idealne su i za lepu kožu, i uopšte uzev zdravlje čitavog organizma.

2. Izbegavajte brašno, so i šećer: Nažalost, borba sa celulitom, podrazumeva i regulisanje ishrane, te svođenje ove tri bele smrti na minimum. So zadržava tečnost u organizmu, dok se šećer  skaldišti u masnim ćelijama, a sve to podspešuje razvoj i opstanak celulita. Dakle, trudite se da što češće konzumirate presnu hranu, puno svežeg voća i povrća, te prirodne sokove bez šećera.

3. Izbacite iz ishrane slatkiše, grickalice i gazirana prića: Strogo, ali apsolutno neophodno, ukoliko vam je želja da celulit postane prošlost.

4. Ne zaboravite vitamin C: Ovaj vitamin je veoma značajan za dragoceni kolagen, koji vašu kožu učvršćuje. Dobro je znati i da se tokom vežbanja sagoreva do 30 % masti više ukoliko se unese preporučena dnevna doza vitamina C (75 mg).

5. Morske alge : Istraživanja su pokazala da konzumiranje morskih algi može pomoći u smanjenju pet do deset odsto telesne težine, što automatski smanjuje i pojavu celulita. Alge možete pronaći i u kapsulama.

6. Kofeinske kreme: Kofein je neretko jedan od najvažnijih sastojaka anticelulit preparata, i to ne bez razloga. Veoma je delotovoran u otpuštanju masnoća iz naslaga i zatezanju kože. Najbolje rezultate daju kreme sa bar pet procenata ovog sastojka.

7. Kreme sa retinolom: Retinol pomaže u održavanju glatke kože i čini izbočine celulita manje uočljivim. Preporučuju se stopostotne retinol kreme obogaćene vitaminima A, C i E.

8. Vežbajte: Vežbanje će za vaše noge učiniti čudo, a u kombinaciji sa zdravom ishranom brzo i efikasno će vam pomoći da se rešite celulita. Ukoliko ste zakleti protivnik treninga, uvek su tu kao alternativa duge šetnje ili vožnja bicikla. Bitno je da fizički budete aktivni.

9. Anticelulit masaže: Zaista daju rezultate, masaža stimuliše cirkulaciju i izbacuje višak vode. Nažalost ovaj metod iako veoma efikasan, istovremeno je veoma skup, jer zahteva bar 20-ak tretmana, a možda i više ukoliko imate problem sa veoma tvrdokornim celulitom

10. Domaći recepti protiv celulita: Tu su i tajne naših mami i baka. Jedan od takvih definitivno je onaj sa limunom i belim lukom, koji rezultate daje posle mesec, dva. Isprobajte obavezno!

Potrebno: 4 limuna, 4 češnja belog luka, 1, 4 l vode

Priprema: Staviti vodu da prokuva, sitno iseckati luk, i iscediti lumun. Kada voda prokuva skinuti sa vatre i dodati spremljen limun i i luk, te vratiti na vatru. Sačekati da zapeni, ali skinuti sa vatre pre nego špto prokuva. Ostaviti da odstoji 12 sati, zatim procediti i nasuti u staklenu flašu. Pije se manuja šoljica 20 minuta pre doručka i 20 minuta pre večere. Kada popijete tečnost, ponovitie još dva ciklusa.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Uživajte u lepoj i nežnoj koži tokom cele zime

Uživajte u lepoj i nežnoj koži tokom cele zime

Kada temperatura pada, proizvodnja lipida praktično prestaje. Zato je preporučljivo korišćenje proizvoda ...
Napravite losion od kamilice i maslinovog ulja

Napravite losion od kamilice i maslinovog ulja

Kamilica je poznata zbog svog superiornog umirujućeg efekta. Iako je ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl