Postovala: Ona portal
21
Dec
2010

Plantarna refleksologija umanjuje stres i bol u leđima

Pregledano: 1618 puta

Refleksologija podrazumeva pritisak na ciljanim oblastima stopala (ili ruke) pomoću akupunkturnih tačaka koje se nalaze na grafikonu refleksologije stopala. Ova umetnost je potekla iz zemalja Kine, Egipta i Indije i ima svoju osnovu u verovanju da refleksne tačke na tabanima odgovaraju raznim organima i delovima tela. Na primer, unutrašnje ivice stopala imaju tačke koje se odnose na kičmu i leđa, dok su oči, uši i sinusi zastupljeni na jastučićima prstiju. Refleksolozi veruju da je moguće povratiti zdravlje tela masažom tih tačaka.


Refleksologija i bol u leđima
Mnogi ljudi se žale na bolove u leđima koji se kreće od nelagodnosti do hroničnih stanja. Uglavnom, ovo nije posledica povrede ili traume. Nedostatak vežbi, težak fizički rad i generalno sedelački način života mnogo su doprineli velikom broju stanovništva koji je praktično obogaljen sa leđima. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, bol u donjem delu leđa je vodeći uzrok invalidnosti u svetu.

Prvi korak u rešavanju problema unazad kroz refleksologiju je da se pronađe kvalifikovani maser refleksologije koji će koristiti specifične tehnike da izvrši dubok pritisak na specifična područja nogu koja korespondiraju sa specifičnim problemima leđa. To može biti bolno i nekad će trebati nekoliko sesija da bi stanje počelo da se poboljšava. Upaljene tačke su često najvažnije jer one predstavljaju mesta gde se blokira energija. Tako da na njima treba najviše raditi.


Refleksologija i stres
Stres se ponekad naziva i "tihi ubica". Stres se gotovo smatra normalnim uslovima u današnjem društvu. Refleskolozi veruju da je ravnoteža um-telo-duh osnova blagostanja. Pozitivan efekat terapijskog dodira se prepoznaje kao osnova za osećaj blagostanja.
Plantarna refleksologija će ublažiti stres bez lekova I predstavlja ne-invazivan način za smanjenje napetosti. Da pomogne pacijentu da se opusti, maser može da koristi neku vrstu aromatičnih ulja za masažu ili etarsko ulje kao deo terapije. Smatra se da podstiče oslobađanje endorfina, hormona, koji će telu dati prirodno dobar osećaj, jer će uspeti da se oslobodi stresa.


Šta očekivati od refleksoterapije stopala
Refleksologija nije lek za sve i ne može pomoći kada postoje ozbiljna hronična oboljenja. Ali, može smanjiti simptome i pomoći u lečenju kroz poboljšanje limfne drenaže i cirkulacije, podsticanje na nervne puteve i opuštanje mišića. Vežba, kao što su redovno plivanje ili hodanje, može pomoći u smanjenju probleme sa leđima jačanjem mišića leđa i takođe može da pomogne da se ublaži ili smanji stres.

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

XWAVE
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Roleri

Bicikl