Postovala: Senka Ivetić
19
Nov
2013

Poludrago kamenje- nakit za lepši život (2.deo)

Pregledano: 12244 puta

Malahit isceljuje, mačije oči donose sreću, mesečev kamen usklađuje hormonalni sistem, rozen kvarc je simbol ljubavi, tigrovo oko donosi odlučnost,...

Svaki kamen ima svoju priču, utiče na određena polja ljudskog života i samog ljudskog bića. Verovali ili ne, tradicija poludragog kamenja je veoma duga. Mnogi tvrde da je ušavši u njihov život poludragi kamen promenio mnogo toga. Odaberite i vi svoj kamen, a mi ćemo vam i danas ukratko predstaviti značenje i simbole poludragog kamenja.

poludrago kamenje

MALAHIT- kamen dubokog isceljenja, snažni provodnik energije. Deluje zaštitno, naročito prema deci. Simbol je poslovnog prosperiteta i uspeha, pa ga treba nositi na važnim sastancima. Čuva jetru, žlezde, žuč i želudac.

malahit

MAČIJE OČI- kamen sreće i sudbine. Donosi mir, blagostanje, emocionalno isceljivanje, praštanje i povećanje samopoštovanja. Pojačava kreativnost, ljubaznost, disciplinu i iskrenost. Dobar je za bubrege, pankreas, jetru, pluča, limfu, oči i uravnotežava adrenalin.

macjie oci

MESEČEV KAMEN- kamen za postizanje smirenosti, donosi ljubav, sreću, nadu. Usklađuje hormonalni sistem, hipofizu i metabolizam, čisti krv i reguliše šećer. Pomaže začeće i olakšava porođaj, ublažava menstrualne bolove i tegobe u klimaksu. Dobar je protiv nesanice.

mesecev kamen

MESEČEVA REKA- kamen spoznaje svrhe postojanja, univerzalnog znanja i oslobađa nas mentalnih blokada. Podstiče kreativnost i spiritualne procese. Utiče na emocije, generiše i daje veliku energiju, sreću, mudrost i učenje. Dobar je protiv depresije, artritisa i reumatskih bolova.

ROZEN KVARC- simbol ljubavi, olakšava emotivne probleme, budi životnu radost, podstiče na vernost i smirenost. Umanjuje stres, strah, ljutnju i olojeđenost. Pomaže kod umora, niskog pritiska, emotivnih i mentalnih problema. Donosi unutrašnji mir i ljubav prema sebi. Pomaže u kriznim životnim razdobljima, npr.u krizi srednjih godina. Pozitivno deluje na srce i krvne sudove. Poboljšava rad bubrega, dobar je za detoksikaciju, podmlađuje i revitalizuje kožu.

rozen kvarc

TIRKIZ- kamen sreće, simbol ljubavi i bogatstva. Pomaže kod depresije, melanholije i napada panike. Koristi se kao talisman i štiti srce. Pomaže kod upale grla i disajnih puteva. Jača imunitet i harmonizuje rad unutrašnjih organa, štiti od karijesa i leči impotenciju. Dobar je kod umora i štiti od štetnih spoljnih uticaja.

tirkiz

TIGROVO OKO- podiže sampouzdanje i sigurnost, donosi odlučnost. On pomaže u definisanju onoga što stvarno želimo. Pruža mir pri rešavanju problema i otklanja barijere. Eliminiše negativne misli i donosi optimizam i strpljenje. Ublažava depresiju i podiže raspoloženje. Dobar je za oči, grlo i reproduktivne organe. Ubrzava zarastanje kostiju, pomaže kod visokog pritiska i mentalnih poremećaja. Podstiče detoksikaciju i balansira opšte zdravstveno stanje organizma.

TURMALIN- simbol prijateljstva, sreće i zdravlja. Pozitivno utiče na nervni sistem i samouverenost, pojačava ljubav i prijateljstvo i utiče na njihovu stabilnost i trajnost. Pomaže u boljem razumevnju sebe, povećava samopuzdanje i uklanja strah. Dovodi veliku energiju u sve organe i regeneriše ih.

turmalin

ŽAD- simbol zaštite ljubavi i vernosti. Donosi harmoniju i duhovnu ispunjenost. Uspostavlja hormonalni balans i pojačava imunitet. Povoljno utiče na srce, kosti, bubrege i pluća i čisti krv. Reguliše visok pritisak i metabolizam.

zad

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
1
Ljuto
3
Tužno
2
Srećno
6
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Frida push up gaće-veš za idealan izgled

Frida push up gaće-veš za idealan izgled

Push up gaće su za neketabu temai ...
Savršen letnji izgled za deset minuta

Savršen letnji izgled za deset minuta

Verovatno je svima poznat trenutak kada lenjo veče prekida poziv na žurku koja je nešto ...
Šta sve može kokosovo ulje!?

Šta sve može kokosovo ulje!?

Mala bočica kokosovog ulja krije velike tajne. Ono moćno i efikasno deluje na kosu, lice, telo, pa se ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min -2°c

Roleri

Bicikl