Postovala: ana2cats
06
Nov
2011

Polyvore – internet raj za umetnike svih vrsta!

Pregledano: 5159 puta

objasnjenje funkcionisanja sajta Polyvore

 
Ima jedno 3 godine da mi je moja draga Anja (www.anjastanisic.com) pomenula da se bakće sa Polyvoreom.

Naravno, ljubi me tata znatiželjnu, odmah sam morala da vidim o čemu se radi.. I zaljubila se! Sve moje kombinacije koje ste videli (a tek ćete se nagledati) su napravljenje na ovom sajtu.

Polyvore je sajt koji vam pruža mogućnost da pravite modne kombinacije, umetničke radove, uređujete enterijere, bez imalo znanja o grafičkom dizajnu, kodovima i ostalim španskim selima.

Oni nude ogromnu bazu stvarčica koje možete da koristite, a imate i malu aplikaciju kojom ubacujete sadržaje sa drugih sajtova. Imajte na umu da google, yahoo i većina sajtova koji se bave prodajom fotografija ne dozvoljavaju eksportovanje svojih sadržaja. Srećom, internet nema granice, pa su tako i vaše mogućnosti bezgranične.

Prva stvar koju treba da uradite jeste da odlučite šta želite da pravite. Ja pravim modne kombinacije, pa ću vam kroz to objasniti sistem. Elem, osnovno je da pretražite odevne komade koje su drugi korisnici već stavili na sajt i sačuvate one koji vam se dopadaju. Onda pretražite pozadine, editorijale, naslovne strane magazina i sve ostale zezalice koje će vam pomoći da upotpunite svoju kombinaciju.

Kada ste zadovoljni izabranim možete da počnete da "stvarate". Preporučujem da prethodno sortirate izabrane stvari: napravite foldere npr. haljine, cipele, tekstovi itd. Ne brinite ako niste našli sve što želite, naknadno možete da ubacujete delove. Program za izradu je veoma jednostavan. Uđete, prevlačite komade koje želite i na licu mesta ih menjate: smanjujete, sečete ili skidate pozadinu. Dugmićima "ispred" ili "iza" postavljate delove jedan ispred ili iza drugog.

Kada ste zadovoljni urađenim možete da objavite set, a ako vam ponestane inspiracije možete da sačuvate draft i nastavite drugi put.

Eto, to je cela filozofija pravljenja setova na Polyvore-u!

Iza osnovnog pravljenja setova, Polyvore je jedna ozbiljna modna imperija. Najpoznatiji svetski brendovi plaćaju ogromne sume novca da ih Polyvore preporuči ili napravi takmičenje sa njihovim komadima odeće ili nakita. Evo, poslednje takmičenje na kom sam učestvovala je za Mango, a nagrada je vikend za dvoje u Budimpešti. Jos se ne zna pobednik... držite mi palčeve... ;)

Imate mogucnost da pravite svoje grupe na neku temu, da učestvujete u takmičenjima grupa u koje se učlanite i upoznate modne zaljubljenike iz celog sveta. Verujem da je malo verovatno, ali postoji mogućnost da vas neko važan primeti. Na poslednjem Versace takmičenju pre nekoliko dana pobednika je birala Donatella Versace.

Moj dosadašnji najveći uspeh na Polyvore-u je to što mi se javila devojka iz Švedske, iz H&M-a da mi kaže da je odusevljena mojim radovima sa njihovim modelima.

Ovo su neki od tih radova:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Naravno, Polyvore zahteva stalno učenje i puno vremena ukoliko želite ozbiljno njime da se bavite. Morate biti prisutni svaki dan i družiti se.. To je jedini put ka uspehu na ovom sajtu!
 
A zašto vam sve ovo pričam?

1. da biste i vi našli divno mesto za iskazivanje svoje kreativnosti

2. pitanje je vremena (kratkog, po mom miljenju) kada će ovaj sajt postati lep izvor prihoda za neke od nas. Sve velike svetske firme su već tamo, polako dolazi vreme i za naše proizvođače i distributere. Ali o  tome nekom drugom prilikom...


Čekam vas na www.polyvore.com  (Ana2cats), a ako nešto nije jasno - pitajte!
 
 
http://ana2cats.wordpress.com/

ana2cats

Još jedan modni stručnjak sa mišljenjem.. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri