18
Jan
2011

Mali saveti kako oblačiti svoju bebu

Pregledano: 6155 puta

Kako obuci bebu

Bebama je potrebno da budu obučene tako da ostanu tople. Što je takođe važno, treba da izgledaju slatko. Dobar način da beba od samog rođenja izgleda slatko je da tata kupi nešto interesantno za svoju bebu dok je još u porodilištu. Oblačenje sportske odeće Vašem sinu ili haljinica Vašoj devojčici predstavlja dobitnu kombinaciju i tako nikada nećete pogrešiti.

 

Oblačenje beba može biti veći izazov nego što to izgleda. Oblačenje bebe je najjednostavnije ako je beba suva, opuštena i ako joj je toplo.

 

Ukoliko imate problema sa oblačenjem užih stvari, primenite sledeći trik. Nežno napuderišite bebu. Ovaj postupak će olakšati Vaš posao, a i bebi će biti udobnije. Jedan od težih zadaka jeste oblačenje bluze, pošto sama beba ne može da provuče ruku kroz rukav, Vi ćete morati to uraditi umestu nje. Prvih nekoliko puta ćete možda biti grubi. Najvažnija stvar je da morate pridržati bebinu glavu dok joj nežno navlačite bluzu. Oblačenje bebe za spavanje mora da bude takvo da bebi ne bude ni previše toplo ni previše hladno, i o tome morate voditi računa.

 

Novorođenčad imaju malo mogućnosti da regulišu svoju temperaturu i mogu lako da se prehlade. Bebama kojima je previše vruće, mogu dobiti osip, posebno oko vrata. Beba može dobiti crvenilo na licu i da plače. Uklanjanjem sloja odeće će pomoći da je rashladite. Ako je bebi previše hladno ona će drhtati i plakaće. Njene ruke, nos i noge će biti hladne. Ako je Vašoj bebi isuviše hladno, držite je pored svog tela da je zagrejete, a zatim joj dodajte sloj odeće.

Lidija Todorović

Čekamo da Lidija Todorović napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako pravilno negovati penis vašeg dečaka?

Kako pravilno negovati penis vašeg dečaka?

Majke tek rođenih dečaka susreću se sa nečim o čemu nikad pre nisu vodile brigu, a to je ...
Prekretnica za bebe: zašto ne prestaju da plaču

Prekretnica za bebe: zašto ne prestaju da plaču

Novopečenim mamama dosta problema zadaje plač beba. Zašto toliko plaču, da ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 14°c
min 11°c

Bicikl

Roleri