Postovala: Ona portal
23
Nov
2010

Prekretnica za bebe: zašto ne prestaju da plaču

Pregledano: 3940 puta

Novopečenim mamama dosta problema zadaje plač beba. Zašto toliko plaču, da li plač znači da im nešto nedostaje? Koliko dugo je sanjivo novorođenče u stanju da vrišti?

 

Ako je vaše dete počelo sa beskrajnim vriskanjem, lice mu postaje purpurno, upoznajte sebe sa sledećom činjenicom: serija kanadskih studija je pokazala da negde u prvih pet meseci, sva iskustva vezana za novorođenčad se većinom odnose na plakanje, koje može da traje i dva sata. Sve u svemu, mogu da plaču čak i pet sati dnevno. Neka deca sede mirno, neka su u sredini, a neka plaču satima, kaže Ronald Bar - autor studije i profesor pedijatrije na Univerzitetu Britanske Kolumbije u Vankuveru. Dr Bar naziva ovu fazu "periodom purpurnog plakanja." Po datom imenu, on se nada da će roditelji shvatiti da plač nije njihova krivica, neke bebe plaču - mnogo.

 

Razgovarajte sa lekarom da isključite medicinski uzrok, a zatim pokušajte da ga vozite, držite vaše dete, šetajte ga i tražite pomoć, tako da možete i vi napuniti baterije. Taj period prođe za nekoliko meseci. - Vrhunac plača dešava se između drugog i petog meseca starosti - Plakanje je nepredvidivo, dolazi i odlazi bez razloga - Beba se odupire smirivanju - Beba izgleda kao da je boli nešto, ali ne možete da pronađete uzrok - Periodi plakanja su dugački, do dva sata - Plakanja se javljaju u večernjim satima ili kasno popodne

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
3
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šta je fras?

Šta je fras?

Febrilne konvulzije (poznate kao dečji fras) predstavljaju grčenje mišića tela usled visoke ...
Činjenice o bebinom spavanju

Činjenice o bebinom spavanju

Bebe sanjaju, čak i kod mame u stomaku Do trećeg meseca, fetusi većinu ...
KINA
4200,oo
prava cena : 5040,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 36°c
min 20°c

Roleri

Bicikl