18
Jan
2011

Prirodni recept bebi ulja

Pregledano: 9495 puta

Kako napraviti prirodno ulje za bebe

Kupljena bebi ulja mogu da iritiraju kožu bebe. Umesto toga, probajte da napravite prirodni recept bebi ulja i tako oduševite kožu svoje bebe. Pošto je mineralno ulje glavni sastojak u proizvodima za kožu beba, svi proizvodi mogu da iritiraju kožu bebe. Mineralna ulja se nikad ne apsorbuju u kožu, na taj način ostavljaju masnu dlaku na koži bebe i tako može dovesti do lošeg stanja kože. Popularnost proizvoda na tržištu pomaže mamama da pronađu alternativne proizvode.

 

Bebi ulje je osnovni proizvod koji svaka majka koristi za svoju bebu. Zato dajemo jednostavan recept bebi ulja, napravljen od prirodnih ulja koja će omekšati i nahraniti kožu bebe.

 

Potrebni sastojci:
60 ml jojoba ulja,
2 dl ulja suncokreta i
opciono 5 kapi esencijalnog ulja lavande.
Umešajte sva ulja u zatamnjenoj plastičnoj ili staklenoj bočici. Eterično ulje lavande izostavite ako beba ima manje od šest meseci. Čuvajte na hladnom mestu i iskoristite u roku od šest meseci.

 

Prirodna ulja

Prirodna ulja snabdevaju kožu vitaminima i prirodnim mineralima, čineći je otpornom. Jojoba ulje brzo prodire u kožu zbog komonenti sličnih komponentama u ljudskoj koži. Ovo ulje je veoma lagano i ne ostavlja masne ostatke. Jojoba ulje se može koristiti za negu kose, kože temena i nikada neće ostati masna.
Suncokretovo ulje je još jedno od prirodnih ulja i koristi za lečenje kože. Ovo ulje hrani kožu esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, D i E. Lako prodire do srednje teksture pa duboko vlaži kožu i kosu.

 

Upotreba bebi ulja je vrlo jednostavna. Posle kupanja bebe, uzeti pet kapi bebi ulja u ruke i trljajte da se zagreje ulje. Počnite masažom glave deteta. Nastavite na ruke, noge, preko stomaka i leđa. Koristite male i nežne pokrete za masažu beba. Upotrebom pritiska i kontakt sa majkom beba će se opustiti i uživati u masaži. Dok uživate zajedno u trenutku, tretiratajte bebu masažom i nahranite njenu kožu.

Lidija Todorović

Čekamo da Lidija Todorović napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Rizici i nedostaci u ishrani Vaše bebe

Rizici i nedostaci u ishrani Vaše bebe

Hranjenje Vaše bebe pomoću flašice često je predstavljeno kao izbor ...
Da li su svi proizvodi sigurni za Vašu bebu

Da li su svi proizvodi sigurni za Vašu bebu

Identifikovanje bezbednih proizvoda za bebe je teško, posebno kada postoji ...
NOKIA
1978,oo
prava cena : 2373.6,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 10°c

Roleri

Bicikl