Postovala: Nataša Ilić
20
Nov
2012

Za zdravlje dece - samo prirodno!

Pregledano: 10992 puta

Tegobe koje se javljaju u razvoju dece, kao što su grčevi, nadimanje, iritiranost desni i povišena temperatura prilikom nicanja zuba roditelji nikada ne smeju da zanemaruju i treba da im posvete veliku pažnju

Ta pažnja omogućava normalan psihofizički razvoj dece, rečeno je na panel diskusiji "Mama Natura za bezbrižno dete".

Diskusija je održana povodom Međunarodnog dana deteta, 20. novembra. Preporučeno je da se u smirivanju tegoba primenjuju isključivo prirodni mehanizmi i preparati. Za to su najbolji homeopatski preparati koji kombinuju najbolje iz klasične medicine i homeopatije. Dokazano su efikasni i mogu da se koriste već od prvog dana života.

panel diskusija

- Za opstanak i zdrav socijani, kognitivni i emocionalni razvoj deteta, neophodna je topla i čvrsta afektivna veza odojčeta sa roditeljem, koji uspešno prepoznaje i adekvatno reaguje na njegove signale i znakove tegoba - rekao je ovom prilikom prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog i profesor na Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu. On je dodao da savremeni psiholozi smatraju da roditelji treba da reaguju na bebin plač, jer je on znak uzbune i upozorenje da beba ima teškoće koje sama nije u stanju da reši, te zato zove u pomoć.

- Razvojne tegobe koje se redovno javljaju tokom odrastanja razlog su za mnoge neprospavane noći, kako dece, tako i njihovih roditelja - rekao je prof. dr Branimir Nestorović, načelnik Odeljenja za pulmologiju i alergologiju, Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i objasnio da postoji veliki broj različitih preparata za otklanjanje ovih tegoba, ali da je zbog uzrasta najbolje koristiti prirodne preparate.

Na panelu je učestvovala i Ašhen Ataljanc, čuvena baletska umetnica koja  je govorila o svom roditeljskom iskustvu, prednostima zdravog načina života, kao i razlozima zbog kojih je izabrala lečenje homeopatijom za sebe i svoju porodicu.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako odabrati pravo ime za dete?

Kako odabrati pravo ime za dete?

Sa partnerom bi trebalo da počnete razgovarate o izboru imena što pre. Ukoliko se pak ...
Za zdravlje dece - samo prirodno!

Za zdravlje dece - samo prirodno!

Ta pažnja omogućava normalan psihofizički razvoj dece, rečeno je na panel diskusiji "Mama ...
Prekretnica za bebe: zašto ne prestaju da plaču

Prekretnica za bebe: zašto ne prestaju da plaču

Novopečenim mamama dosta problema zadaje plač beba. Zašto toliko plaču, da ...
SPIRE
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 6°c

Roleri

Bicikl