Postovala: Ona portal
29
Mar
2012

Baba devojke

Pregledano: 7573 puta

Ko još danas veruje u brak

Pametni ljudi su još davnih dana govorili da je brak ustvari ekonomska, a ne ljubavna institucija, koliko su oni ustvari bili upravu svedoče brojni da ih tako nazovem moderni primeri. Naime, mogli bi reći da danas imamo nekoliko vrsta udavača i to one koje će stupiti u fiktivni brak i udati se po svaku cenu samo da eto ne bi jadne ostale kako se ono veli baba devojke, zatim imamo drugi tip koji će se prišljamčiti nekoj moćnoj osobi isključivo zbog pomenutog prideva da ne kažem para, zatim imamo one koje baš boli uvo za brak i tako dalje, ali ja bih se ipak zadržala možda na ovim za mene najintrigantnijim i sa psihološke tačke gledišta najkomplikovanijim ženskim osobama koje ćemo u daljem tekstu zvati "baba devojkama".

Dakle evo kratkog opisa tih riba, da ne bih previše pomiljala i ne daj bože vređala babe, jer one su u odnosu na ove "gospođiće"  ipak više klasa. 

Elem to su iste one "dame" koje kada krenu sa drugaricama na letovanje u toku deset dana samo dva ne daj bože tri puta operu kosu pod izgovorom da je suviše gusta i iste one koje su u stanju da prihvate bilo kog muškarca samo da ne bi bile same, jer biti sam bar po njihovoj interpretaciji je nadasve strašna stvar koja je na nivou neizlečive bolesti.

Ono što je posebno zanimljivo ovde reč PRIHVATITI ima posebnu težinu. Radi se o tome da su nazovi baba devojke u stanju da prihvate bilo koga, to su njihove reči, i tog nekog bilo koga u stanju su da preporučuju svojim drugaricama za koje smatraju da su u istim "bračnim" g... Njihovi saveti kako se udati isključivo se svode na kukanje kako je ekonomska kriza i kako eto pošto nema posla, nema ni muškog sveta i zato one tobože od gospodina "bilo kojeg" izabrane moraju da ne ih ne bi snašao strašni sud samoće da prihvate bilo koga. One često baš i nisu prijatnog mirisa i vrlo često nose roze trenerice iz 90-tih, jako im je bitno da znaju da koriste četku za ribanje poda i nešminkaju se, ama baš nikad ili po nekad, ali to nikad niko nije video. Najvažnije je da one ni jednog momenta ne razmišljaju o tome da se okupaju, srede, a ne daj bože da počnu da rade, jer rad to je po njihovom mišljenju isključivo muška delatnost jer je muškarac taj koji treba da iz lova donese nešto da se metne na sto, a one da ga raspale sa tamo nekom toljagom! Al šta se dešava kada ovakve filozofkinje koje samo brbljaju i iznose velike teorije o životi naiđu na nekom nesposobnjakovića koji isto tako kao one traži svoje mesto pod suncem, gde bi se pod obavezno prikačio nekoj ženi koja i te kako zna šta hoće... e tu se gospodo otvara jedna potpuno nova tema... koja pretenduje da se završi na kartonu ispred kakve pijace, al o tome ćemo iz drugog penkala.


Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
4
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
6
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Svađe u braku: da li se njihov broj povećava tokom godina?

Svađe u braku: da li se njihov broj povećava tokom godina?

Ako se ponekad svađaš sa svojim suprugom i brineš se da li će se ...
Studija: Udaj se za nekoga ko pije isto koliko i ti

Studija: Udaj se za nekoga ko pije isto koliko i ti

Izgleda da alkohol i veze idu ruku pod ruku na mnogo načina. Ipak, tu mora doći do tačke gde bi koja čašica ...
Kako ulepšati brak: Savet za svaki dan u nedelji

Kako ulepšati brak: Savet za svaki dan u nedelji

Skoro 50 odsto bračnih parova se razvede. Različiti faktori utiču na ovu ogromnu stopu, ali samo jedan ...
KINA
3360,oo
prava cena : 4032,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl