Postovala: Ona portal
23
Nov
2010

Najčešći razlozi zbog kojih se žene odlučuju na razvod

Pregledano: 5638 puta

Okolnosti pod kojima dvoje ljudi ulaze u brak se, naravno, mogu promeniti tokom vremena, i žena posmatrajući te nove okolnosti može odlučiti da brak više nije prava stvar za nju. Ponekad odnos postane nepodnošljiv ili je nemoguće izdržati, a žena oseća obavezu da podnese zahtev za razvod. Ponekad promena uslovljava osećaj krivice i ona se bori sa ambivalentnim osećanjima zbog narušenog srećnog odnosa.Strah

Možda je strah od partnera jedan od najvećih razloga koji primora ženu da podnese zahtev za razvod. Ako je partner fizički ili emocionalno zlostavlja, ili se bori sa nekim oblikom zavisnosti, normalno je da žena misli na sopstvenu dobrobit i da je svesna da može biti ugrožena u blizini partnera. Čak i ako partner nije nasilan, žena koja se u braku oseća fizički ili psihički bolesnom, ili se boji zamišljene destruktivne budućnosti , verovatno će se odlučiti za razvod.

 

Nekompatibilnost

Nekompatibilnost između partnera može doprineti seriji negativnih emocija, počev od dugotrajnog straha do jednostavno dosade. Nespojivost uzima dve glavne forme.

U jednom slučaju, ličnosti supružnika ne uspevaju da se na pravi način uklope, stvarajući razlike. Muž, koji je kućni tip, na primer, može biti frustriran insistiranjem svoje žene na izlascima. U međuvremenu, žena žudi za partnerom koji želi više da izlazi.

U drugom slučaju, supružnici su nekompatibilni jer ne mogu da se dogovore oko osnovnih uslova za njihovu budućnost zajedno. Neko možda želi decu, na primer, dok drugi supružnik ne želi.

 

Vizija zajedničke budućnosti

Nešto apstraktniji razlog za ženu da podnese zahtev za razvod je da ona predviđa svetliju budućnost za sebe od sadašnjosti koju je trenutno iskusila sa svojim partnerom. Ovo bi mogla biti nova situacija u privatnom životu koja će isključiti ili pokrenuti neke druge. Možda želi novi posao koji će je držati na putu tokom cele godine. Druga vrsta svetlije budućnosti uključuje drugog partnera. Ovo može da bude partner koga ona zamišlja, ili se možda sa nekim upoznala i namerava da počne ili je već počela ljubavnu vezu.

 

Neverstvo partnera

Neverstvo često ženi predstavlja tako veliki prestup da ona više ne prihvata preljubnika kao romantičnog partnera. U onim državama koje nude razvod usled nečije krivice, a jedan supružnik je kriv za razvod braka, on nosi teži teret pravne posledice razvoda braka. Preljuba je jedan od najprostijih načina na osnovu kojeg se može dodeliti krivica.

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
1
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Studija: Udaj se za nekoga ko pije isto koliko i ti

Studija: Udaj se za nekoga ko pije isto koliko i ti

Izgleda da alkohol i veze idu ruku pod ruku na mnogo načina. Ipak, tu mora doći do tačke gde bi koja čašica ...
Učinite Vaš brak uspešnim

Učinite Vaš brak uspešnim

Kao i za većinu dobrih stvari, za dug i uspešan brak je potrebno vreme i napor oba supružnika. ...
7 stvari koje niko ne govori o braku-prvi deo

7 stvari koje niko ne govori o braku-prvi deo

Pogledajte iznenađujuću, prosvetljujuću, i ponekad tešku istinu sa kojom se svi mi suočavamo ...
QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 35°c
min 17°c

Roleri

Bicikl