29
Apr
2012

Ono na šta nas nisu upozoravali prije braka

Pregledano: 2395 puta

Istine o braku koje svi znaju a niko ne priča o njima

     Većina žena u brak uđe zamišljajući samo jedno:"Budiću se na jastuku kraj voljenog čovjeka, rodiću mu djecu i živjećemo srećni do kraja života." Prepuni ideala i snova, dan za danom polako ulazimo u bračne vode, tamo gdje sve je drugačije od onoga što smo zamišljali.

     Ukoliko djevojka relativno mlada uđe u brak glavni problem prestavlja psihička adaptacija na nove uslove života, a da ne pominjemo obaveze oko kuće, ručka i malo kasnije djece. Prve godine braka prepune entuzijazma i vjere učine taj period lakšim, mada ne pretjerano lakšim. Vrlo brzo svakodnevnica prerasta u jedan šablon koji počinje jutarnjom kafom a završava se kasno u noć. No, nije to jedini problem mlade supruge. Često, posebno one koje žive u zajednici sa suprugovom familijom osjete se odbačenom ili zanemarenom mada to je individualno.

                                                                         

Najbolji metod da se prevaziđu beskrajne trzavice sa njegovom majkom je prije svega jedna dobra komunikacija sa suprugom i beskrajno veliko strpljenje. Nisu sve svekrve zle, al jednostavno od Boga je to rivalstvo majka-žena i nepostoji brak sa idealnim odnosima te dvije individue. Ironija je da većinom u početku taj zategnut odnos kasnije u većini slučajeva izraste u istinsku mržnju. Opet mlada supruga je ta koja je mora sakriti ili istrpljeti, jer ipak ovo još nije Majami.                                                                          

Još učestaliji problem mladih supružnika je ljubomora i bekrajno "zvocanje" žena u nekim pokušajima da svoje idele još uvjek ima nade da pretvore u stvarnost. No efekat je samo gori i dolazi se samo do tačke kad se napetost među supužnicima polako počinje osjećati i u vazduhu. Pravi su srećnici parovi koji govore istim jezikom, doduše oboje koriste maternji, al' u braku se jednostavno ne razumiju.

Onda dođu djeca, dom prepun sreće a dan prepun obaveza. Nije čudo što  je od davnina ostalo BRAK KOJI PREŽIVI PRVU GODINU RODITELJSTVA ŽIVJEĆE!                                                                                                 

Žena već izmučena samom trudnoćom, porođajem, dovede bebicu kući i u nadi da najteže je prošlo i ne pomišlja da roditeljstvo je naslađa muka, ali ipak muka. Buđenje par puta tokom noći, bebini grčići, prvi zubi, prva prehlada. Iscrpljenost zauzima svakodnevnicu. I vjerujte, rijetke su srećnice koje te obaveze dijele sa mužem, on je tu da se poigra i vrati dijete majci. E, tad nailaze prave svađe i nerazumijevanje.

Elem, brak je kako ružnim ispunjen i divnim trenutcima. Ovaj tekst nije napisan da vas dovede u sumnju da li treba stupiti u brak, već da je za brak potrebna zrelost prije svega. A znamo da zrelost dolazi godinama.                                                                                                       

     

Danijela Djurovic

Čekamo da Danijela Djurovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
2
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Vremena se menjaju: Idealno doba za zajednički život, brak, decu

Vremena se menjaju: Idealno doba za zajednički život, brak, decu

Znamo da vas zanimaju odgovori. Zajednički život Prema jednom ...
Studija: Udaj se za nekoga ko pije isto koliko i ti

Studija: Udaj se za nekoga ko pije isto koliko i ti

Izgleda da alkohol i veze idu ruku pod ruku na mnogo načina. Ipak, tu mora doći do tačke gde bi koja čašica ...
Prednosti braka za žene

Prednosti braka za žene

Iako je stopa razvoda sve veća, još uvek je bolji slučaj biti u braku, posebno za žene. Udate ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 14°c

Bicikl

Roleri