Postovala: Nataša Ilić
11
Jul
2014

Ideje kako da provedete raspust sa klincima

Pregledano: 4701 puta

Školska godina je završila, vaš godišnji odmor je počeo

Čak i ako ne možete da otputujete na letovanje, to ne znači da vaša porodica treba da oskudeva u dobrom letnjem provodu. Donosimo vam nekoliko ideja za letnje aktivnosti u kojima mogu da uživaju i mali i veliki članovi vaše porodice.

POVEZIVANJE S PRIRODOM

plivanje

1. Plivanje. Ako imate prilike, okupajte se s mališanima u moru. Ako ne, posetite barem najbliži bazen i uživajte u vodenim radostima.

2. Kampovanje.
Spakujte sve potrebno i idite da kampujete. Ako ne možete da otputujete, razapnite šator u dvorištu i uživajte u noći na otvorenom.

3. Posadite biljku. Hrana je mnogo ukusnija ako je iz bašte, a mališani mogu da nauče mnogo toga posmatrajući proces razvoja biljke.

planinarenje sa porodicom

4. Idite na planinarenje. Navucite gojzerice celoj porodici i krenite na obližnje brdo. Ne treba da idete daleko i da imate skupu opremu ako idete proverenim putevima.

5. Odlazak u ribolov. Ustanite rano i idite u ribolov na obližnji mol ribnjak, jezero ili reku. Bez obzira na ulov, provod će biti odličan, a od boravka u prirodi svi će profitirati.

6. Piknik. Piknik možete da organizujete s prijateljima i njihovom decom. Dogovorite se što će ko spremiti, pronađite lepo mjesto u prirodi, ponesite društvene igre, lopte, pribor za badminton i slično i uživajte u danu na otvorenom.

POSETITE OKOLNE DESTINACIJE

porodica u vrtu

7. Zoološki vrt i botanička bašta.
Deca vole životinje i biljke i po definiciji su vrlo radoznala pa će ih ovakvi sadržaji vrlo zanimati. Pripremite ih pričom pre odlaska, a posle razgovarajte o onome što im je bilo najzanimljivije.

8. Sportsko takmičenje.
Naravno, ovde mislimo na u utakmice i takmičenja koja su sigurna za decu. Možete ih odvesti i na juniorsko prvenstvo u nekom sportu da bi im deca koja se takmiče približila sportski duh i pomogla da se i sami zaljube u neku aktivnost.

9. Seosko domaćinstvo. Izaberite bakino seosko dvorište ili o seosko domaćinstvo koje uzgaja i proizvodi domaću hranu i nudi boravak na se. Boravak u prirodi, upoznavanje domaćih životinja, fina hrana, svež vazduh i mir prijaće i malima i velikima.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Odnos brata i sestre kroz odrastanje

Odnos brata i sestre kroz odrastanje

Odnos između braće i sestara predstavlja poligon za provežbavanje raznih socijalnih uloga, bolji ...
Priprema za vrtić: 7 koraka do prvog odvajanja od roditelja bez suza

Priprema za vrtić: 7 koraka do prvog odvajanja od roditelja bez suza

Polazak u vrtić unosi veliku promenu u detetov život. Iz sigurne i poznate okoline dete dolazi u novu i nepoznatu, a ...
Sedam stvari koje detetu ne biste smeli da obećate

Sedam stvari koje detetu ne biste smeli da obećate

Profesorka zadužena za odgoj i vaspitanje dece i autorka knjiga o deci, Silvija Rus, napominje da su ...
HP
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 17°c

Bicikl

Roleri