Postovala: Nataša Ilić
11
Jul
2014

Ideje kako da provedete raspust sa klincima

Pregledano: 4286 puta

Školska godina je završila, vaš godišnji odmor je počeo

Čak i ako ne možete da otputujete na letovanje, to ne znači da vaša porodica treba da oskudeva u dobrom letnjem provodu. Donosimo vam nekoliko ideja za letnje aktivnosti u kojima mogu da uživaju i mali i veliki članovi vaše porodice.

POVEZIVANJE S PRIRODOM

plivanje

1. Plivanje. Ako imate prilike, okupajte se s mališanima u moru. Ako ne, posetite barem najbliži bazen i uživajte u vodenim radostima.

2. Kampovanje.
Spakujte sve potrebno i idite da kampujete. Ako ne možete da otputujete, razapnite šator u dvorištu i uživajte u noći na otvorenom.

3. Posadite biljku. Hrana je mnogo ukusnija ako je iz bašte, a mališani mogu da nauče mnogo toga posmatrajući proces razvoja biljke.

planinarenje sa porodicom

4. Idite na planinarenje. Navucite gojzerice celoj porodici i krenite na obližnje brdo. Ne treba da idete daleko i da imate skupu opremu ako idete proverenim putevima.

5. Odlazak u ribolov. Ustanite rano i idite u ribolov na obližnji mol ribnjak, jezero ili reku. Bez obzira na ulov, provod će biti odličan, a od boravka u prirodi svi će profitirati.

6. Piknik. Piknik možete da organizujete s prijateljima i njihovom decom. Dogovorite se što će ko spremiti, pronađite lepo mjesto u prirodi, ponesite društvene igre, lopte, pribor za badminton i slično i uživajte u danu na otvorenom.

POSETITE OKOLNE DESTINACIJE

porodica u vrtu

7. Zoološki vrt i botanička bašta.
Deca vole životinje i biljke i po definiciji su vrlo radoznala pa će ih ovakvi sadržaji vrlo zanimati. Pripremite ih pričom pre odlaska, a posle razgovarajte o onome što im je bilo najzanimljivije.

8. Sportsko takmičenje.
Naravno, ovde mislimo na u utakmice i takmičenja koja su sigurna za decu. Možete ih odvesti i na juniorsko prvenstvo u nekom sportu da bi im deca koja se takmiče približila sportski duh i pomogla da se i sami zaljube u neku aktivnost.

9. Seosko domaćinstvo. Izaberite bakino seosko dvorište ili o seosko domaćinstvo koje uzgaja i proizvodi domaću hranu i nudi boravak na se. Boravak u prirodi, upoznavanje domaćih životinja, fina hrana, svež vazduh i mir prijaće i malima i velikima.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako naučiti dete da gleda na sat

Kako naučiti dete da gleda na sat

Učenje novih stvari, koje se vama čine tako jednostavne, za vašeg mališana mogu biti pravi izazov. Veliku ...
Disciplina kod dece u pet koraka

Disciplina kod dece u pet koraka

Naučiti dete disciplini i lepom ponašanju je jedan od najvažnijih faktora u vaspitanju ...
Zabavite se sa klincima na plaži

Zabavite se sa klincima na plaži

Na plažu, osim raznih igračaka na naduvavanje, možete poneti i boje, flomastere, lepak. Ne možete ni ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min 0°c

Roleri

Bicikl