Postovala: Nataša Ilić
18
Apr
2013

Mamini saveti koje treba poslušati!

Pregledano: 3586 puta

Početak dvadesetih godina je veoma bitan u životu svake žene, jer prestaje devojačko i počinje odraslo razdoblje

Vreme dvadesetih je period kada otkrivamo ko smo i kakve želimo da budemo, završile smo srednju školu, odselile se od roditelja i uselile u stan/studentski dom, nastavile sa obrazovanjem i odabrale željenu karijeru. Jednom rečju - osamostaljivanje.

Koliko god mislile da znate najbolje i da ćete same sve naučiti, iznenadno balansiranje između računa za komunalije, svakodnevnih obaveza i sve manje slobodnog vremena može da iscrpi svu životnu radost iz vas. Zato, da bi iskoristile najuzbudljivije godine života (bar tako kažu), poslušajte mamu i uštedite mali milion suza i ramazanih maskara. mama i cerka

Ukalupite se u mesečni budžet


Većina žena počinje da vodi brigu o finansijama upravo u ovom razdoblju. Koliko god smatrale da znate s novcem, rasporediti mesečni budžet može biti veoma teško, jer treba da imate u vidu i stanarinu, komunalije, hranu i potrepštine i, naravno, zabavne sadržaje (tzv. fun money). Najbolje bi bilo da na početku meseca REALNO odredite koliko novca će vam ostati za trošenje, pošto namirite stanarinu i ostalo. Zapisujte u posebnu sveščicu na šta ste potrošile koliko novca, jer ćete tako u svakom trenutku znati sa koliko sredstava raspolažete. Ni u kom slučaju nemojte trošiti novac koji nemate, trošiti minuse i otvarati deset različitih bankovnih računa da bi pokrile nepotrebne troškove.  Verujte,  još jedan par cipela neće vam ništa značiti ako vam isključe struju zbog neplaćanih računa.

Sve što radite, dajte svoj maksimum


Bilo da je reč o studentskom projektu, volonterskom ili plaćenom poslu, budite perfekcionista. U svakom poslu možete pronaći određene benefite, stoga dajte svoj maksimum da bi svoj zadatak ispunile kako treba i usput naučile nešto novo i korisno.

mama i devojcica u kaduČuvajte zdravlje

Zvuči izlizano, ali da – ne sedite na hladnom, obucite potkošulju, nosite papuče, skinite šminku pre spavanja… Koliko god nas je mama nervirala sa neprestanim "zvocanjem", mama ipak zna najbolje ( da, mama, bila si u pravu!). Sad je vreme da se brinete o svom zdravlju, jer će za deset godina biti kasno i tada ćete samo žaliti što ste baš tad obukle novu haljinu koja ne trpi potkošulju i bubrežnjače.   

Ulažite u prijateljstvo

Dvadesete su godine za koje se vezuju izlasci, susreti, novi momci, veze i vezice, slomljena srca. Ipak, bitno je da znate da muškarci dolaze i odlaze (baš kao i vozovi),  dok će grupa najboljih prijatelja uvek biti uz vas - da vas savetuje, podrži ili dobronamerno kritikuje. Čak iako mislite da ste pronašle Pravog, uvek, baš uvek odvojte vreme za druženje sa prijateljima, jer su vam oni kao druga porodica. Dobre prijatelje je veoma teško naći i, ako mene pitate, više će vas boleti ako izgubite prijatelja, nego dečka. (Veliki poljubac mojim drugaricama, najbolje ste!)

Ne ponavljajte istu grešku dvaput


Ljudi često kažu da su dvadesete vreme za greške. Ali, ono što često prećute je da je bitnije da naučite nešto iz tih grešaka da ih ne bi konstantno ponavljale. Bilo da ste kiksnule u vezi ili na poslu, ne dozvolite  da vas ta greška obeshrabri, nego baš suprotno - priznajte da ste pogrešile, nađite način da popravite štetu i nemojte je ponoviti.

Ne treba uvek biti u pravu

Tanka je granica između tvrdoglavosti, samoljublja i konstantnog isterivanja pravde. Koliko god mislile  da je vaše mišljenje ispravno, ne podcenjujte druge, nego uvek saslušajte šta imaju da kažu i uporedite vaše argumente sa njihovima. Shvatite, niste najpametnije i verovatno ćete se sresti sa nekim ko obavlja određeni posao bolje od vas. Tad treba da čestitate toj osobi i pitate je za savet, a ne da je napadate zato što ste vi do tad bile u pravu.

 

Izvor: Index Rouge

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
5
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Srećno dete - roditeljski cilj broj 1!

Srećno dete - roditeljski cilj broj 1!

Nekad se verovalo da je strogo vaspitanje jedino pravo i da samo takvim odgojem ...
Volite li jedno dete više?

Volite li jedno dete više?

Favorizovanje jednog deteta obično nije namerno i može se dogoditi iz više razloga. Možda se ...
6 neprijatnih stvari koje Vam dete može reći-peti deo

6 neprijatnih stvari koje Vam dete može reći-peti deo

NE DOZVOLJAVAŠ MI DA RADIM ŠTA JA HOĆU! Karl od 10 ...
QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 0°c

Roleri

Bicikl