Postovala: Nataša Ilić
23
Aug
2013

Najgori saveti za roditelje

Pregledano: 4887 puta

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste od nekoga čuli loše savete vezane za odgoj dece? Verovatno mnogo puta. Donosimo vam listu nekih od najgorih saveta za roditelje

Pustite bebu da plače dok ne zaspi

beba place


Možda se beba plačem i može uspavati, ali vi to ne želite. Kad je dete mlađe od šest meseci pre spavanja plače s razlogom. Možda je dete gladno, umorno, treba mu presvlačenje ili samo želi da se mazi. Ovako bebe nisu svesne razloga svojih akcija i nemoguće ih je tada razmaziti. Plač bebe pre spavanja uvek nešto znači.

Utrljajte rakiju na bebine desni

beba se smeje


Verovatno ste čuli više puta da su u nekada roditelji koristili alkohol kako bi olakšali bebama bol prilikom rasta zubića. Možda to pomaže, ali i najmanja količina alkohola može biti kobna kad je beba u pitanju. Ima mnogo drugih načina za ublažavanje bola prilikom rasta zubića.

Spavanje sa detetom u istom krevetu je bezbedno

beba i mama spavaju


Spavanje roditelja i dece jedno pored drugog je u redu, ali jedno je deljenje iste prostorije, a drugo deljenje kreveta. Stručnjaci podržavaju da beba spava u krevetiću pored kreveta roditelja u prvim godinama života. Navode da to jača vezu i pomaže bebama da lakše zaspe. Nikako ne podržavaju spavanje beba u istom krevetu sa roditeljima, jer je to opasno.

Neka vaše dete samo otkriva svoje interese

deca crtaju


Igranje sa bojicama može biti stimuliuće od vežbanja azbuke, ali baš kao što svaki umetnik treba da zna da  napiše svoje ime, tako i svako dete treba da ima smernice - pogotovo kod kuće. Dopustite vašem detetu da bude svoje i otkriva neke stvari, ali nemojte da se palšite da preuzmete vođstvo kad je to potrebno.

Nemojte kažnjavati svoje dete

mama kaznjava dete


Ni jedan roditelj ne želi da bude negativac i iskreno, kažnjavanje deteta ne donosi ništa lepo. Ali deca treba da shvate da neke akcije imaju posledice i da pregovaranje ne pomaže uvek. Ako želite da stanete na kraj lošem i opasnom ponašanju ponekad ćete biti primorani da ipotrebite više od uverljivog argumenta. Oduzimanje nekih privilegija kao što je kompjuter i slična kažnjavanja detetu šalju poruku.

Zašto da plaćate dadilju kad imate TV?!

deca i TV


Iznenađujuće mnogo roditelja smatraju da je TV dobar za decu. Smatraju da je praktičnije da dete vikendom dok oni rade boravi kod kuće ispred TV-a nego da angažuju dadilju. Bez obzira na to koliko vam budžet to ne dopušta,  postoje i druge opcije od gledanja TV-a i angažovanja dadilje. Danas postoje vanškolske aktivnosti koji nude sigurnost i koje su pristupačne.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Mamini saveti koje treba poslušati!

Mamini saveti koje treba poslušati!

Vreme dvadesetih je period kada otkrivamo ko smo i kakve želimo da budemo, završile smo srednju školu, ...
Razlozi zbog kojih dete ima loše ocene

Razlozi zbog kojih dete ima loše ocene

Problemi sa vidom Između pet i deset odsto predškolaraca ima problema sa vidom, pokazala ...
Ovo vaša deca ne uče u školi

Ovo vaša deca ne uče u školi

Da biste sami ispravili greške obrazovnog sistema, naučite svoju decu ove važne ...
QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 9°c
min 3°c

Bicikl

Roleri