Postovala: Nataša Ilić
20
Dec
2012

Naučite dete kako da ceni poklone!

Pregledano: 6268 puta

Svaki roditelj teži da njegovo dete ceni poklon koji dobije. Kada mališane obasipate sa mnogo poklona, svaki pojedinačno gubi na svojoj vrednosti

Kao roditelju, ništa vam ne pruža veće zadovoljstvo, nego kad vidite da vam je dete srećno. Preterivanje u vreme praznika, međutim, može dovesti da i vi i deca na kraju zažalite. To posebno važi u ovim teškim vremenima. Manje je definitivno više. devojcica sa pokolonomdete pise pismo deda mrazu

Previše poklona zaseniće pravi smisao praznika. Priznajte da ne želite da se sve vrti oko toga šta će dete dobiti. Kada mališani dobiju sve, više se nemaju čemu da se raduju . Takođe se upuštate u rizik da pomisle kako uvek mogu da dobiju ono što požele. Na kraju, ne želite da se borite sa razočaranim detetom koje je samo usredsređeno na ono što nije dobilo i uopšte ne vidi divne poklone koji ga okružuju.

I šta da učinite da razveselite dete, a da ga pri tom i ne razmazite? Evo nekoliko korisnih saveta.

Odredite realan budžet i držite se njega. Sigurno ne želite da se tri meseca posle praznika borite sa minusom u koji ste ušli zbog poklona.

Nemojte samo da kupite, pitajte decu šta žele. Pisma Deda Mrazu su zabavan način da otkrijete šte bi dete želelo da dobije. Na taj način ćete biti sigurni da će ceniti poklon.

Ako kupujete jedan veći poklon sa više delova, podelite ga na više poklona. Na primer, ako kupujete neku konzolu, samu konzolu zapakujte posebno, a svaki dodatak posebno. Tako ćete povećati šanse da će deca zaista uživati u poklonu koji dobiju. Ako sve stavite u jednu kutiju, smanjićete vrednost svakog pojedinačnog dela.

Razmislite o kupovanju poklona u kome će uživati cela porodica. Malo takmičenja može da stvori odličnu porodičnu atmosferu.

Pomozite deci da naprave listu ljudi sa kojima bi voleli da podele novogodišnju radost. Mala deca će uživati u vremenu provedenom sa vama dok pišete čestitke i pakujete poklone koje će davati onima koje voli. To će ih naučiti da je važno davati koliko i primati.

Nemojte dozvoliti da im praznici budu važni samo zbog poklona. Ohrabirite decu da učestvuju u porodičnoj tradiciji. Dozvolite im da pomognu oko dekoracija u kući, stave zvezdu na vrh jelke. pokloni za novu godinu

Smislite novu porodičnu tradiciju. Poklonite nešto mališanima bez roditeljskog staranja ili deci na Onkološkoj klinici. To naglašava davanje za vreme praznika i deci daje dobar obrazac ponašanja.

Nema ničeg lošeg u tome da obradujete decu poklonima za Novu godinu. Ipak, kada naglasak stavite da je važno i davati, učite ih pravom duhu praznika. Osim toga, ništa nije tako frustrirajuće od poklona koji razmotan ostao zaboravljen u ćošku sobe.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako preživeti i napredovati kad deca napuste porodični dom

Kako preživeti i napredovati kad deca napuste porodični dom

Upravo Vam je i zadnje dete napustilo dom, sada je vreme da se suočite sa svojim praznim ...
Deca treba da se igraju u prirodi

Deca treba da se igraju u prirodi

Moderna tehnologija deci omogućava zabavu bez izlaska iz kuće, a posledice su gojaznost ...
Veštine koje roditelji moraju imati

Veštine koje roditelji moraju imati

Roditeljstvo podrazumeva impresivan niz veština, a roditelji često imaju malo pripreme za tako ...
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 7°c

Roleri

Bicikl