Postovala: Nataša Ilić
05
Oct
2012

Roditelji uništavaju veze svoje dece

Pregledano: 4139 puta

Majke su se pokazale uspešnije od očeva kada je reč o uništavanju ljubavnih veza svoje dece. Jedna od tri majke priznala je da je uspela da razdvoji svoje dete od, prema njihovom mišljenju, loše partnerke ili lošeg partnera

Mislite da roditelji nemaju nikakve veze sa vašim ljubavnim životom? Razmislite još jednom, jer najnovije istraživanje otkriva da je jedan od pet roditelja pokušao da otera partnera ili partnerku svog deteta, jer im se nije sviđao.

Kako je otkriveno ovim istraživanjem, roditelji tinejdžera su to činili uz pomoć uobičajenih trikova – zavadi pa vladaj, zabrana viđanja, neprenošenje telefonskih poruka i skrivanje mobilnog telefona. Neki roditelji su priznali i da su prisluškivali telefonske razgovore svoje dece, a drugi su čak išli toliko daleko da su pratili svoju decu koja su išla na ljubavne sastanke.

problemi tinejdzera

Majke su se pokazale uspešnijima od očeva u uništavanju ljubavnih veza svoje dece. Jedna od tri majke priznala je da je uspela da odvoji svoje dete od, prema njihovim rečima, loše partnerke ili lošeg partnera. To je uspeo da učini i jedan od četiri očeva.

U istraživanju je učestvovalo 2.000 roditelja, a svaki treći u jednom trenutku nije odobravao izbor partnera svog deteta. Svaki deseti roditelj učinio je šta god da je bilo potrebno ne bi li prekinuo vezu svog deteta. Svaki peti roditelj posezao je i za ekstremnim rešenjima da bi sabotirao vezu svog potomka.

Psiholozi objašnjavaju da ovakvo ponašanje roditelja proizlazi iz njihovog pokušaja da izbegnu činjenice da im deca odrastaju i da oni više nisu centar njihovog sveta. Najbolje rešenje za takve probleme je komunikacija.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
2
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šta tinejdžeri zameraju roditeljima?

Šta tinejdžeri zameraju roditeljima?

Bez posebno utvrđenog reda, došla je do liste od deset najvećih prigovora na račun roditelja. Ne ...
Razvijajte samopouzdanje kod dece

Razvijajte samopouzdanje kod dece

Deca koja imaju samopouzdanje lakše podnose neuspeh i ...
Dete vas laže- kako pristupiti problemu?

Dete vas laže- kako pristupiti problemu?

Roditelj skoro po pravilu može da primeti da ga dete laže, ali tada nastupa ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 10°c

Bicikl

Roleri