Postovala: Nataša Ilić
27
Jun
2013

Srećno dete - roditeljski cilj broj 1!

Pregledano: 4036 puta

Svaki roditelj želi da njegovo dete odrasta srećno i da ima bezbrižno detinjstvo. Svaki roditelj utiče na sreću svog deteta, svaki roditelj pravilnim odgojem stvara sreću svog deteta

Nekad se verovalo da je strogo vaspitanje jedino pravo i da samo takvim odgojem roditelj može da postigne cilj. Međutim, dokazano je da to nije tako. Tačnije, suprotno je. Da biste vaspitali dobro, odgovorno, vredno i ambiciozno dete, ono treba da je srećno i zadovoljno.

Veoma je važno da što više vremena provodite sa svojim detetom. Za to vreme, neka na vašim licima uvek bude osmeh, neka to vreme bude rezervisano za igru, smeh i zabavu. Šalite se, smejte se, budite opušteni i ležerni.

srecno dete

Probudite u sebi dete i prisetite se koje su vas stvari najviše radovale u detinjstvu. Podelite to sa svojim detetom. Pokažite mu koliko ste vi srećni dok provodite vreme u igri sa njim, dok ne mislite na posao i obaveze.

Vaše opušteno i veselo ponašanje nikako neće ugroziti vaš autoritet, naprotiv. Dete će se s vama osećati bliže i lakše ćete komunicirati. Bolje ćete se razumeti i lakše rešavati probleme.

Pružajući svom detetu veselo, bezbrižno, opušteno detinjstvo, podstičete njegovo kreativno mišljenje, jačate njegovo samopouzdanje, jačate osećaj unutrašnje sigurnosti. Trudite se da uvek da budete pozitivni. Negativne emocije kao zaraza prelaze sa čoveka na čoveka, a ono što niko ne želi je dete sa negativnim emocijama.

dete sa majkom

Dete kome pružamo srećno detinjstvo, vaspitavamo ga da bude srećno, a tada su mu i najveće šanse da jednog dana postane uspešan i srećan čovek. Lakše će sklapati prijateljstva, biće omiljeno u društvu, činiće druge srećnima.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Naučite dete kako da ceni poklone!

Naučite dete kako da ceni poklone!

Kao roditelju, ništa vam ne pruža veće zadovoljstvo, nego kad vidite da vam je dete srećno. ...
Mamini saveti koje treba poslušati!

Mamini saveti koje treba poslušati!

Vreme dvadesetih je period kada otkrivamo ko smo i kakve želimo da budemo, završile smo srednju školu, ...
Šta kada dete psuje

Šta kada dete psuje

Pitate se zašto vaše dete pre svih zanimljivih i veselih reči, najpre pokupi ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -1°c

Roleri

Bicikl