Postovala: Nataša Ilić
20
Nov
2012

Vitamini za zdravu trudnoću

Pregledano: 18670 puta

Tokom trudnoće, kao i tokom pripreme za nju, pravilna ishrana i pažljiv unos dodataka ishrani presudni su za zdravlje i razvoj majke i deteta

Prema nedavnoj anketi, čak tri četvrtine žena zna da nedovoljno unošenje vitamina i minerala tokom trudnoće može da šteti budućem zdravlju deteta, ali mnoge od njih ne znaju da je potrebno da se folna kiselina prevede u organizmu u aktivni oblik folat, rečeno je tokom četvrtog beogradskog foruma "Fit i zdrava mama" na radionici na kojoj je razgovarano o upotrebi Femibiona, jedinstvenog vitaminskog preparata za trudnice i dojilje.

Svojom formulom, ovaj preparat osigurava balansiran unos folne kiseline neophodne za pravilan tok trudnoće i razvoj i rast ploda i bebe, zahvaljujući folatu koji organizam može odmah da koristi. femibion

Na forumu "Fit i zdrava mama", kroz četiri polusatne radionice o psihofizičkim pripremama za porođaj, sa savetima za ishranu tokom trudnoće i dojenja i za upotrebu Femibion vitamina, te o nezi beba i dojenju, psihološkoj pripremi roditelja za susret sa bebom i tokom trudnoće i oporavkom, govorili su eksperti u ovim oblastima. Forum su posetile brojne trudnice, mlade mame, ali i žene koje tek planiraju trudnoću. Kako je pokazala nedavno sprovedena anketa, više od 60 odsto ispitanih žena smatra da je u drugom stanju korisno uzimanje vitamina i dodataka ishrani.

Neka istraživanja su pokazala da bi optimalni unos folata trebalo da obuhvata i četiri do dvanaest nedelja pre trudnoće, kako bi se sprečile komplikacije i obezbedio neometan rast i razvoj ploda i kasnije bebe. Rešenje nikako nije u prekomernoj konzumaciji hrane.

Sigurniji izbor je osmišljen režim zdrave ishrane i kombinacija dodataka koji će obezbediti potrebne materije. Femibion je jedinstveni preparat, koji sadrži aktivni oblik folne kiseline i devet vitamina i jod, neophodnih za pravilan rast i razvoj ploda i bebe. Femibion 1 predviđen je za prva tri meseca trudnoće, dok je Femibion 2 posebno prilagođen potrebama organizma od drugog tromesečja do kraja perioda dojenja.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
5
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Vežbanje u trudnoći

Vežbanje u trudnoći

Vežbanje pozitivno utiče na držanje trudnice, smanjuje bol u leđima i druge tegobe ...
Vitamini za zdravu trudnoću

Vitamini za zdravu trudnoću

Prema nedavnoj anketi, čak tri četvrtine žena zna da nedovoljno unošenje vitamina i minerala tokom trudnoće ...
SAMSUNG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Roleri

Bicikl