28
Feb
2011

Pronađite idealne farmerice

Pregledano: 11180 puta

Pronađite idealne farmerice

Farmerke su sastavni deo svakog ormara, bilo da se radi o ženskom ili muškom, svejedno je. One se odlično slažu sa pamukom, svilom, kašmirom i vunom, odlično se slažu sa patikama, salonkama, sandalama i ostalom obućom. U trendu su svi krojevi, svi modeli i sve nijanse. Teksas je u modi kao nikad do sad. One su svakako najisplativiji komad odeće u ženskoj garderobi. Britanci su izračunali da s obzirom na to koliko žena prosečno plati farmerke i koliko ih puta obuče, one svakako opravdavaju svaki uloženi dinar. Stručnjaci su analizirali svaki komad odeće u ženskom ormaru i otkrili su da su farmerice definitivno najisplativiji komad svakodnevne garderobe.

S obzirom na to da postoji veliki broj modela farmerica najrazličitijih krojeva, veoma je lako pogrešiti prilikom kupovine i odabrati one koje vam ne stoje baš najbolje. Zbog toga se ne treba slepo pridržavati trenutnih modnih trenova kada je u pitanju ovaj komad odeće, već birati isključivo one farmerke koje vam najbolje stoje. Postoji nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate kad krenete u šoping.U skladu sa tim, evo nekoliko saveta:

*        Ne stoji svaki kroj svakome. Zato bi trebalo poštovati neke kriterijume kad krenete u kupovinu farmerica. Osnovno pravilo je da farmerice koje dobro stoje na lutki u izlogu, i koje Vam se na njoj veoma dopadaju ne znači da će isto stajati i Vama kada ih obučete. Zbog toga uvek isprobajte nekoliko različitih modela.

*         Manjak kilograma najbolje ćete prikriti malo širim farmerkama klasičnog kroja, ili veoma uskim farmerkama u najsvetlijoj nijansi teksasa. Ako ste mršavi i nemate baš naglašene obline, odaberite farmerice ravnih nogavica i sa što više našivenih džepova. Oni će popuniti mesta gde Vam nedostaje kilograma.

*        Ako pak, imate prenaglašene obline, za Vas su idealan izbor farmerica bez zadnjih džepova. Bilo bi dobro da odaberete tamniju boju teksasa. Žene širokih kukova treba da izbegavaju modele sa velikim džepovima koji ih vizualno šire. Za njih je idealan model tamnijih farki bez prednjih džepova, a vizuelnom smanjenju kukova doprineće i one sa širim ravnim nogavicama.

*        Poznato je da visokim osobama dobro stoje skoro svi modeli, a ukoliko niste baš visoki izbegavajte farmerice nižeg struka bez džepova, jer će Vam one još više skratiti figuru vizuelnim “presecanjem” tela baš tamo gde ne želite. Umesto njih, izaberite model ravnih nogavica koje su, po mogućnosti, proštepane po sredini ili imaju ispeglanu crtu. To će vizuelno produžiti noge, posebno ako se odlučite za model u tamnijoj nijansi sa višim strukom i sa što manjim džepovima.

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 9°c

Roleri

Bicikl