11
Sep
2012

Rukavice: kraljevski modni detalj

Pregledano: 4415 puta

Za prave dame, doza vrhunske elegancije i šika leži upravo u rukavicama!

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu Women's Corner. Uživaćete!

Rukavice su kao neizostavni modni detalj ustalile još u doba renesense, kada su bile odlika ne samo dobrog stila, već i pripadnosti visokom staležu. Žene su rukavice nosile uvek, sa čitavim malim kolekcijama kod kuće, jer različite prilike zahtevale su različite modele, i nisu ih skidale čak ni prilikom rukovanja, za razliku od muškaraca. Kasnije tokom istorije rukavice su se nametnule kao obeležje plemstva, tajnih društava, te društvenog vrha, pa su bile obilato ukražene komplikovanim vezovima, čipkom i draguljima.

   rukavice kao modni detalj

   rukavice

Trend nošenja rukavica vremenom je sve više opadao, pa se do sredine 20.veka održao samo na evropskim dvorovima među visokim plemstvom, te u izrazito formalnim prilikama, a među "običnim" svetom služile su isključivo kao štit od hladnoće.

   kozne rukavice

Međutim, novi milenijum doneo je razvoj mode i modnih trendova, kao nikada do sad, pa su rukavice pronašle svoje mesto kao važan aksesoar. Poslednje tri sezone, uključujući i aktuelnu, to je posebno izraženo, i ja to toplo pozdravljam, i nadam se da će tako i ubuduće Ostati. Zašto? Zato što su rukavice višestruko korisne; ne samo što su tople i štite kožu ruku od pucanja i hladnoće, već su i veoma efektan modni detalj, koji stilu daje neophodnu dozu šika i različitosti! Palete izbora je beskonačna, pa da li ćete posegnuti za vunenim, kožnim, heklanim, svilenim, od antilop kože, pletenim, plišanim, krznenim, čipkanim, sa prstima ili bez njih, do lakata ili samo na pola šake, zavisi samo od vašeg ličnog ukusa i stila.

   rukavice kao modni detalj

   rukavice

One su neodoljiv detalj, posebno ako su u nekoj jarkoj boji, i fantastično razbijaju zimsku i jesenju modnu monotoniju, kada ulicama šetamo zakopčani i ušuškani u debele kapute, pa naš stil ni ne dolazi do izražaja. Upravo je u rukavicama, pored torbi i šešira, rešenje! Ove sezone akcenat je na pletenim i kožnim rukavicama, i to onim u upadljivim bojama, koje prianjaju uz samu ruku. Ne propustite da ukrasite i osvežite svoj zimski garderober jednim parom kvalitetnih i efektnih rukavica. Nećete se pokajati!

   moderne rukavice

   kozne rukavice

   zimske rukavice

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 18°c

Roleri

Bicikl