Postovala: Filip Pejovic
11
Dec
2013

Kakve veze imaju optimizacija sajtova i vaš biznis

Velike. I to sa tendencjom da ta veza bude još veća. Optimizacija sajtova je proces koji za cilj ima da se sajt što bolje pozicionira prilikom pretrage određenih ključnih reči.

Ovaj proces podrazumeva raznovrsan skup radnji, kojima se sadržaj sajta prilagođava pretraživačima. Benefit od dobro optimizovanog sajta je visoko mesto kod pretraživača za ciljane ključne reči, što automatski znači i mnogo veću posećenost portala. Sad smo već sasvim blizu odgovoru na pitanje iz naslova.

Dakle, vi ste svoj biznis odlučili da prestavite i na vlastitoj veb prezentaciji, što je već postalo i neophodno. Međutim, to što nudite nudi još nekoliko stotina, ako ne i hiljada ljudi. Šanse da neko putem intereta dođe do vašeg sajta ukoliko nije dobro optimizovan su manje nego da vas na sreću izvuče iz bubnja za loto. Jer vam ovde sreća neće pomoći. Ako ste nisko rangirani niko neće stići do vas prilikom pretrage.

Ali kako onda da budete na prvoj strani koju pretraživač izbaci korisniku koji pretražuje? Tako što ćete uraditi dobru optimizaciju vašeg sajta. Najpre ćete urediti samu strukturu vašeg portala, tako da bude pregledna. Zatim ćete proučiti snagu konkurencije za one ključne reči za koje smtrate da najbolje opisuju ono što vi nudite. Dobro ćete proveriti da li su to prave ključne reči, jer nije zgodno da tu pogrešite. Onda ćete pažljivo kreirati sadržaj tako da ključne reči budu provučene kroz njega. Uopšte, na samom sajtu je neophodno izvršiti čitav niz radnji kojima se menja kod sajta.

Sve je to deo koji se radi na samom portalu. Ali to nije ni deo čitave nauke koja se zove optimizacija sajtova.

Posao se nastavlja i van sajta. U ovom se delu procesa optimizacije nastoji da izgradi što bolja spoljna veza koja vodi do vas. Potrebno je da linkovi sa relevantih portala vode ka vašem, kako bi vaš „ugled“ kod pretraživača porastao. Neki od poslova koji se u ovoj fazi obavljaju su razmenjivanje linkova sa sajtovima sličnog sadržaja, rad na društvenim mrežama i kreiranje profila na njima, učestovanje u radu odgovarajućih foruma i blogova i tako dalje.

Optimizacija sajtova je nešto što nikako ne smete da zanemarite

Ako optimizaciju uradite kvalitetno, ili unajmite nekog ko će vaš sajt optimizovati umesto vas, možete da očekujete dobru poziciju kod pretraživača. Kao što reosmo, to dovodi neuporedivo veći broj ljudi na sajt. Svi oni do vas dolaze pretragom klučnih reči, što znači da im treba tačno ono što vi nudite.

Kao što vidite, izrada sajtova, iako je osnov za bitisanje na internetu, nema baš nikakvu vrednost bez optimizacije sajtova.

Od jačine konkurencije zavisi koliko će vremena biti potrebno da se vaš sajt uz dobru optimizaciju pojavi na čuvenoj prvoj strani Google-a, ili nekog drugog pretraživača. Potrebno je da prođe nekoliko meseci kako bi rezultati optimizacije postali „opipljivi“ i kako biste isplivali iz mora veb sajtova koji nude isto imi što i vi.

Ukoliko ste laik, ovaj posao prepustite onima koji sa optimizacijom sajtova imaju iskustva, jer od nje može zavisiti i vaš poslovni uspeh. 

Tagovi : optimizacija |sajtovi |sajt |

Filip Pejovic

Čekamo da Filip Pejovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Stilizovana HD web kamera

Stilizovana HD web kamera

Da li možete da zamislite život bez fotoaparata ili slika sa letovanja? Ne, naravno. Ali, isto ...
I brojevi mobilnih telefona postaju mobilni

I brojevi mobilnih telefona postaju mobilni

Svakom od nas se do sada desila bar jedna promena broja mobilnog telefona. Setite se samo muke ponovnog ...
Od bioskopa do dnevne sobe

Od bioskopa do dnevne sobe

Još od vremena kada su gledaoci ...
SPIRE
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min -3°c

Bicikl

Roleri