Postovala: Ona portal
15
Jul
2011

Laptop lagan kao vazduh

Pregledano: 2827 puta

Laptop lagan kao vazduh


Naravno, jasno vam je da se u naslovu radi o hiperboli, međutim ono što je realno jeste činjenica da je MacBook Air najlakši laptop u svojoj klasi. Model sa većom dijagonalom ekrana (13 inča) teži oko 1.3kg, dok njegov ‘mlađi brat’ (11 inča) teži svega 1kg. Dizajnerski prelepo rešen , izrađen od jednog bloka aluminijuma, svojim izgledom podseća na fasciklu. Neverovatno je koliko puta odustanemo od nošenja laptopa sa sobom ukoliko nam nije baš neophodan. Međutim, MacBook Air je toliko lagan, da zaista ne biste osetili još jedan dodatni kilogram ovog izvrsnog parčeta hardvera.
  
 
Za standardnog korisnika, mogli bismo slobodno reći da je ovo idealno rešenje. Napredni korisnici i strastveni gejmeri se, u skladu sa svojim potrebama, odlučuju za jače mašine. Ono što, pored sjajnog dizajna krasi ovaj prenosivi računar jeste odlična rezolucija ekrana koja omogućava fenomenalan prikaz slike, baterija koja pri normalnom radu traje do 7 sati (dok kod ostalih proizvođača baterije u proseku traju oko 2 sata) i brz odziv sistema. Još jedna prednost MacBook Air-a odnosi sa na vreme koje mu treba da se ‘uspava’, posebno ukoliko žurite da strpate računar u torbu, koje iznosi 2 do 5 sekundi, što je zaista impresivno.
 
 
 
Najveća prednost MacBook Aira je što uz najbolju prenosivost do sada dobijate brz računar sa odličnom rezolucijom ekrana. Za približnu svotu novca mogli biste uzeti neki jači računar, ali bi on morao biti teži i, moramo priznati, daleko manje atraktivan. Međutim glomazniji računar će vas primorati da počnete da ga ostavljate kod kuće, što nije inicijalna ideja kada su u pitanju laptop mašine.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

CE&HA sajam u Beogradu - drugi po redu

CE&HA sajam u Beogradu - drugi po redu

Na svečanosti, kojoj je, između ostalih prisustvovao i ministar Rasim Ljajić, otvoren je regionalni sajam računarstva ...
Facebook - deset saveta za lakši život

Facebook - deset saveta za lakši život

Saveti za korišćenje Facebooka pomoći će vam da ga bolje prilagodite sebi, svojim navikama, ...
Štampajte fotografije kod kuće

Štampajte fotografije kod kuće

Sa dolaskom društvenih mreža, vidno je poraslo interesovanje za deljenjem fotografija, pa se moglo primetiti da ...
MIDEA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 16°c

Roleri

Bicikl