19
Mar
2014

Reklama na internetu-siguran put ka klijentima

O izradi sajta kao sredstvu za reklamiranje

Izrada sajta kao najpraktičniji vid ulaganja u marketing

Svako ko započinje nov, samostalan posao suočava se sa nizom početnih pitanja i problema. Jedno od prvih i osnovnih je pitanje reklame i marketinga. Kako zauzeti što bolju poziciju na tržištu, a da ulaganja u reklamnu kampanju ne prevazilaze sredstva namenjena za marketing. Istraživanja koja se odnose na poslovanje novootvorenih preduzetnika su pokazala da se većina otvorenih malih firmi zatvori u prve tri početne godine poslovanja. Kao razlozi zatvaranja navode se, između ostalog nedovoljna zarada, veliki nameti države, ali i nemogućnost pozicioniranja na tržištu i osvajanja novih klijenata.Dalja istraživanja na ovu temu pokazala da su u velikoj prednosti preduzetnici koji više ulažu u marketing, čak i po cenu toga da se odreknu velikog dela zarade u prvom periodu. Preduzetnici koji se odmah po pokretanju poslovanja odluče za izradu sajta na kojem će na razumljiv i pristupačan način prezentovati svoju firmu imaju mnogo veće šanse da privuku nove klijente od onih koji nemaju svoj sajt.Kako se internet koristi sve više i više, modernom čoveku je logično da, kada traži neki proizvod ili uslugu, to učini preko interneta. To ostavlja mnogo prostora firmama da svoje usluge i proizvode ponude na svom sajtu i na taj način se izbore za svakog novog potrošača.

Izrada sajta predstavlja praktično jednokratno ulaganje u sopstvenu reklamu koja povećava mogućnosti zarade i privlačenja novih klijenata. Preduzetnici koji poseduju ograničena sredstva za reklamu, a odluče se za izradu sopstvenog sajta, prave iskorak na tržištu i lakše će se približiti novim klijentima.Takav vid reklame je u većini slučajeva dao pozitivne rezultate i odrazio se na poslovanje povećanjem profita.

Da bi sajt dao prave rezultate i povećao obim poslovanja, a samim tim i zaradu, porebno je da se nalazi na dobroj poziciji na pretraživačima. Kako je najpopularniji i najčešće korišćen pretraživač google, stručnjaci za marketing savetuju da se uradi i tzv. seo optimizacija za pretraživače, koja će sajt postaviti na što bolju poziciju. Seo optimizacija predstavlja proces koji traje ponekad i po nekoliko meseci, a sprovode ga stručnjaci za seo optimizaciju. Krajnji cilj ovog postupka je da se sajt nađe na što boljoj poziciji u pretrazi, a u roku od dva do tri meseca konstantnog rada  sajt se može naći među prvim rezultatima pretrage na prvoj strani. Ovo predstavlja ozbiljan uskorak u marketingu i oglašavanju proizvoda i usluga koji novonastalim preduzetnicima znači sigurno povećanje obima posla i bolju zaradu.

Seo optimizacija predstavlja dodatno ulaganje u razvoj posla, ali je siguran put do velikog broja novih klijenata i pomaže stvaranju novog brenda. Istraživanja pokazuju da se prilikom pretrage određenog pojma, korisnici najčešće odlučuju za sajtove koji se nalaze na prvoj strani pretraživača, a u pregledima se ide najdalje do treće strane. To znači da neko ko namerava da osvaja tržište i putem interneta treba da odradi kvalitetnu seo optimizaciju tako da se njegov sajt nađe među prvim rezultatima pretrage.

Na kraju, ali ne i manje bitno, potrebno je pronaći firmu koja će obezbediti stabilan hosting kako bi jednom postavljen sajt bio stalno prisutan na webu. Hosting predstavlja najmanje ulaganje kada je izrada sajta u pitanju. Hosting se plaća na godišnjem nivou, a cene u Srbiji se kreću od deset do sto eura godišnje, u zavisnosti od brzine otvaranja podataka sa sajta.

Više informacija o ovoj temi na http://greatwebsites.rs/

Great Websites

Čekamo da Great Websites napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Napravili aplikaciju koja vas uči da postanete majstor oralnog seksa!

Napravili aplikaciju koja vas uči da postanete majstor oralnog seksa!

Fabrika "Club Sexy Time" iz San Franciska izdala je pre nekoliko dana aplikaciju koja navodno zainteresovanima ...
Stilizovana HD web kamera

Stilizovana HD web kamera

Da li možete da zamislite život bez fotoaparata ili slika sa letovanja? Ne, naravno. Ali, isto ...
Prenosivi GPS uređaji

Prenosivi GPS uređaji

Praćenje mape i pitanje za pravac i smer u toku putovanja su stvar prošlosti. GPS ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 7°c

Roleri

Bicikl