07
Sep
2011

Bubicina priča

Pregledano: 7683 puta

spašavanje i usvajanje male mace po imenu Bubica

 

Pre nego što bilo šta napišem hoću da kažem da je život najveća dragocenost koju imamo, čiji god da je i koliko god da traje.

Budi nas neki čudan zvuk. Ustanem iz kreveta, stavim kafu – i dalje ga čujem. Podseća na oglašavanje gusaka ili pataka, tako nečeg... a to nikako nije normalno s obzirom na to da živimo u zgradi. Čuje se iz ulaza tu nema dileme. Zaključimo da je najbolje da moj muž lepo izađe i proveri šta je to, pa da više ne nagađamo da li je to neka čudna mašina ili je neka baba pojačala televizor, itd. Izađe on, kaže da ionako Lola (naš nemogući i obožavani pas) treba da se izvede napolje. Ma nije zglavno ni izašao, već se vraća i kaže da je u ulazu mače. Izađem i ja i vidim stvarno – mače staro najviše dve ili tri nedelje. Mršavo, dlaka mu blatnjava i raščupana, verovatno od kiše, i proizvodi taj strašan i očajan ton, da ne poveruješ. Uzmem ga u ruke i vidim okice mu skroz crne, znam da su mačićima kada su tako mali plave. Unesem ga u stan i prvo ga obrišem od blata dok je moj muž za to vreme otišao da kupi mleko. Razblažim malo mleko sa vodom, uzmem kašičicu za kafu i probam tako da ga nahranim, ali nema šanse. Ne zna da pije, sve curi okolo. Setim se bočice u kojoj su kapi za nos. Dobro isperem, sipam tu mleko, uzmem mače u krilo, pokušam tako da ga hranim i uspelo je! Zagrlio je bočicu i više od pola popio. Tu smo se baš obradovali dok Loli ništa nije bilo jasno. Odvedem ga do kupatila (ovo je malo gadniji deo priče) da obavi nuždu; radi se o tome da ovako mali mačići to ne mogu da urade sami nego ih mačka liže po donjem delu stomačića i tako stimuliše rad creva. Ako nema mačke potrebno je da malo navlažimo komadić gaze ili vate i oponašamo mačje lizanje po tom delu komadićem vate. Kad je obavilo to što je imalo, umotala sam ga u jednu stariju majcu i tako je zaspalo.

Najviše su me brinule njegove oči. Zašto su tako crne? Mače se probudilo, ponovila sam ceo taj postupak, a onda sam mu videla okice! Oko tog crnila pojavio se plavi prsten, a posle nekoliko sati oči su postale sasvim plave.

E, sada smo počeli da razmišljamo šta ćemo sa njim. Podstanari smo i imamo psa, nema teorije da nam dozvole i mačku (inače bismo je već imali). Pozovem ja mamu, ispričam sve po redu, kaže mama usvojiće je oni. Odlično! Nazvali su ga Bubica, jer je bio premalen.

Nakon par dana Bubica je postao previše miran i počeo da povraća. Kako naša veterinarka nije bila tu, mama je pozvala drugog veterinara koji je izjavio da oni ne leče tako male mačiće. NE LEČE TAKO MALE MAČIĆE?! Zamislite da, na primer, jednog dana odete kod lekara i on kaže da se mnogo izvinjava, ali ne leči tako stare ljude. Pa da li je to normalno? Uglavnom, došli smo do naše veterinarke, Bubica je dobio infuziju i lekove, tako da se brzo oporavio i sve je opet bilo ok.

Ovo se dogodilo početkom proleća ove godine (leva slika), a danas uobraženi Buba izgleda ovako (desna slika): 

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Da li detetu kupiti kućnog ljubimca i kada je pravo vreme za to?

Da li detetu kupiti kućnog ljubimca i kada je pravo vreme za to?

Najčešća roditeljska dilema jeste da li i kada kupiti kućnog ljubimca detetu, kako ga ...
Visoka moda za mačke

Visoka moda za mačke

Njujorški brend svake godine održava kastinge za najslađe mačke koje će predstavljati njihove, inače ljudske, ...
Sa kućnim ljubimcem avionom!

Sa kućnim ljubimcem avionom!

Krećeš na letovanje avionom i ne želiš da se odvojiš od svog kućnog ...
HP
64801,oo
prava cena : 77761.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 16°c

Bicikl

Roleri