28
Nov
2012

Jorkširski terijer: čista ljubav, radost i odanost

Pregledano: 28147 puta

Predivan, neodoljiv i lojalan pas koji će vas voleti neizmerno i dragoceno!

Jorkiširski terijer je pas koga ćete obožavati i koji će lako i neprimetno da postane deo vašeg srca i porodice, zauvek! Inteligentni, nezavisni i hrabri ovi psi uvući će vam se pod kožu brzinom svetlosti, nagnavši vas da ga posmatrate kao biće ravno sebi!

   jorksirski terijer

Jorkširski terijeri vuku poreklo iz Engleske, a uzgajaju se još od sredine 19. veka kada su dresirani da budu mali lovci. Vremenom se njihova prvobitna namena izgubila, ali su u genima ostale zabeležene pojedine osobine lovca i "ratnika". Jork je pas koji je neustrašiv, energičan, željan avantura, i neretko neprijateljski raspoložen prema strancima i životinjama manjim od njega (krtice, miševi, veverice...).

Ovi odani, mali psi neretko su nesvesni svoje veličine, pa nemaju problem da se uhvate u koštac i sa znatno većim psima, a pritom su i velike "galamdžije" i poseduju neverovatan dijapazon različitih zvukova.

   jorksirski terijer

Jorkširski terijer je idealan kućni ljubimac, posebno za male prostore, jer ne zahteva previše truda i posla. Gotovo da se ne linja, relativno malo jede, lako se i brzo uči i vaspitava, ne traži veliki prostor, i mada voli duge šetnje, dovoljno mu je i 20 minuta istrčavanja dnevno, ukoliko ste u manjku sa vremenom. Životni vek ovog psa može dostići čak 15 godina. Bitno je znati da što je jork veći, to je flegmatičniji i ima lepšu narav. On je razigran i nežan pas, dobar čuvar, koji uživa u kući i igri sa svojom porodicom. 

   jorksirski terijer

Jorkširski terijer uvek žudi za pažnjom i ljubavlju, pravi je porodičan pas, izuzetno vezan za ukućane, i najzadovoljniji je kada sve ide po redu i planu. Može se desiti da bude jako nervozan i da ne spava, kada osoba za koju je najviše vezan dugo odsustvuje ili ne prespava kući.

Jako je vitalan, temperamentan i spreman za pokret. Ima dobro pamćenje, i kada vas zavoli računajte na njegovu bezuslovnu i neprolaznu ljubav. Jedno je sigurno: uživaćete deleći život sa ovim očaravajućim i beskrajno zabavnim psima!

  jorksirski terijer

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
5
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Dirljivo: 12 molbi jednog psa

Dirljivo: 12 molbi jednog psa

Ako planirate da postanete vlasnik jednog psa, znajte da ćete sebi zauvek kupiti ...
Moj pas je agresivan

Moj pas je agresivan

Pitanje: Imam zenku staru ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 1°c

Roleri

Bicikl