13
Nov
2013

Najbogatiji kućni ljubimci na planeti!

Pregledano: 4371 puta

Upoznajte se sa psima i mačkama koji "upravljaju" ogromnim bogatstvom. A da, zaboravili smo, tu su i dve šimpanze :)

1. Trabl- Vlasnica lanca hotela Leona Helmslei, koja je preminula 2007. godine, u svom testamentu navela je svog maltezera po imenu Trabl kao najvećeg naslednika, ostavljajući mu 12 miliona dolara.

  

2. Nikolas - Kada je britanski pevač Dasti Springfild preminula 1999. godine, ostavila je u testamentu poruku da se novac koji je zaradila koristi za brigu njene trinaestogodišnje mačke. Predviđeno je testamentom da se Nikolas hrani američkom hranom za pse i da živi u posebnoj kućici, koja je uključivala  mačju travu, krevet i druge aksesoare. Pevačica je čak organizovala za njenu mačku da se oženi sa pet godina starom mačkom koja je pripadala njenom prijatelju Li Everet, koji je proglašen za staratelja Nikolasa.

3. Babls - Majkl Džekson ostavio je svom šimpanzi milion dolara, kako bi mu obezbedio budućnost, ali do sada Babls nije dobio ništa od novca. Šimpanza sada živi u utočištu za životinje na Floridi, a osobe koje se tamo brinu o njemu kažu da šimpanza neće verovatno nikada dobiti taj novac.

4. Minter, Đus i Kalum - Pre nego što se britanski modni dizajner Aleksandar Mekvin obesio 2010.godine, napisao je poruku “čuvajte moje pse”. Psima je ostavio 81.000 dolara, a ostatak bogatstva ovog kreatora otišlo je u dobrotvorne svrhe za životinje.

5. Tinker - Napuštena crna mačka dospela je u kuću londonske bogate udovice Margaret Lejn, i nakon što je žena preminula 2003. godine, mačka je dobila kuću vrednu 800.000 dolara. Nije mu ostavila samo kuću, već je napravila fond od 226.000 dolara za mačka Tinkera i ostavila veliku sumu novca komšijama da ga čuvaju.

  

6. Končita, Lusija i Ejpril Meri - Naslednica Gejl Posner ostavila je 3 miliona dolara svojim psima, čivavama, kao i dijamante i vilu vrednu 8 miliona dolara u Majamiju.

7. Ginter IV - Kada je nemačka grofica Karlota Libenštajn, preminula 1991. godine, ostavila je bogatstvo svom psu Ginteru III. Pas je uginuo samo mesec dana kasnije, ali je bogatstvo preneto na njegovog sina Gintera IV. Grofica je ostavila u nasledstvo u vrednosti od 372 miliona dolara, nakon čega je Ginter IV postao zvanično najbogatiji ljubimac na svetu. Prema nekim pričama Ginter je imao sluškinju i vozača, kao i kuću u Majamiju u kojoj je nekada živela Madona.

  

8. Bleki - Kada je britanski trgovac antikvitetima  Ben Rea preminuo 1988.godine, ostavio je 12,5 miliona dolara mački Bleki. Trgovac je podelio većinu svog bogatstva dobrotvornim organizacijama za životinje.

9. Red – Poznata je po nadimku “milion dolara prugasta mačka”, Red je bila mačka Dejvida Harpera, koji je preminuo 2005. godine, bez ikakvog naslednika, osim mačke. Harper je ostavio svoje imanje vredno 1,3 miliona dolara crkvi, uz obećanje da će oni čuvati njegovu mačku.

10. Kalu - Patricija O Nil, ćerka grofice od Kenmora i bivša supruga olimpijskog plivača Frenka o Nila, pronašla je 1985.godine u Zairu šimpanzu Kalu, vezanog za drvo. Spasivši ga, njih dvoje su postali nerazdvojni. Ona je tada promenila testament i dodala da njena kuća u Kejtaunu nasledi Kalu, a sa strane je odvojila novac koji je trebalo da ostane  Kalu i njenim drugim životinjama koje je spasila 30 pasa i 11 mačaka. Godine 2010. Patricija je saznala da joj je veći deo novca iz tog fonda ukraden.

  

11.Džasper - Diana Majburg, naslednica pivare, spasila je Džaspera, mešanca Labradora i Dobermana, iz azila i dovela ga kod kuće, da živi sa njom i njenim psom Džejsonom. Brinula je o njima sve dok nije umrla 1955. godine, a ostavila im je bogatstvo od 50.000 dolara, pored njene kuće vredne milion dolara. Kada je Džejson premio, Džasper je nasledio novac.

12. Treki štenci - Udovica Genea Rodenberija, inače tvorca Star Treka, koja je takođe bila glumica, ostavila je svojim psima 4 miliona dolara. Ona je čak ostavila milion dolara svojoj kućepaziteljki kako bi se brinula o tim psima, piše "Telegraf.rs"

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
5
Ljuto
2
Tužno
3
Srećno
5
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prolaznici su mislili da je obična gomila smeća, a u stvari... Pogledajte ovu šokantnu tranformaciju!

Prolaznici su mislili da je obična gomila smeća, a u stvari... Pogledajte ovu šokantnu tranformaciju!

Da li znate da životinja koje nemaju dom ima pet puta više nego beskućnika? Onda možda i nije previše ...
Samojed- nasmešeni pas

Samojed- nasmešeni pas

Čupavi psi za kojima je svet poludeo. Malo njih zapravo zna poreklo i čudno ime za ...
Toy pudlice: vesele pametnice

Toy pudlice: vesele pametnice

Nalik na igračke, toy pudlice mame poglede ali i uzdahe jer su uz svoj simpatičan izgled i ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 15°c

Roleri

Bicikl