13
Nov
2013

Visoka moda za mačke

Pregledano: 7348 puta

Možda ovo nisu mačke iz visokog društva, ali su mačke u visokoj modi. Gertruda, Hukstejbl i Leo samo su neki od čupavih ljubimaca koji su uzeli "predah" od svog sasvim običnog života i na jedan dan zasijali u elegantnim i trendi "ljudskim" kreacijama!

Njujorški brend svake godine održava kastinge za najslađe mačke koje će predstavljati njihove, inače ljudske, kreacije na kalendaru za prethodnu. Neobično? Možda, ali i vrlo unosno jer je "United Bamboo" svoj prvi kalendar za 2010. rasprodao u rekordnom roku. S istom praksom nastavili su i sledećih godina, ali kalendar za 2014. malo je drugačiji. U prethodnim kalendarima mačke su nosile "ready-to- wear" kolekcije protekle sezone, ali u kalendaru za 2014. mačke su se obrele u glamuroznim kreacijama koje su kroz godine obiežile "United Bamboo".

  

Svaki komad odeće pravio se baš za mačku koja ju je nosila i verojatno će sledećih meseci biti na rasprodaji, kao što su radili i proteklih godina. Recimo, prošle godine mačje kreacije prodavale su se na rasprodaji za 100 dolara po komadu – za 49 dolara mogli ste za svog ljubimca kupiti plisiranu suknju ili parku vrednu 98 dolara – a rasprodali su sve.

Dvogodišnja Gertruda, koja ne može da smisli miris paste za zube, tako je za potrebe fotografisanja "obukla" svetlucavu haljinu, mačak Džasper predstavio je jarko crvenu parku u kombinaciji sa mornarskom majicom, dok je njegov elegantniji kolega bio odeven u košulju, sako i kravatu.

  

Kao pravi modeli i ovi dlakavi manekeni odabrani su na kastingu na kojem ej bilo 30 prijavlejnih, a izabrani su preko Instagram takmičenja na kom su vlasnici morali da ih uslikaju u glamuroznom izdanju.

  

– Nikad ne možete da znate kako će se "mačka model" ponašati ili kako će ojeća stajati na njoj. Nekim mačkama odeća ne pristaje, polude ili se ne fotografišu baš najbolje, a mi moramo da se potrudimo da nađemo prave kandidate za svih 12 meseci – istiću iz ove modne kuće.

  

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
5
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
9
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Toy pudlice: vesele pametnice

Toy pudlice: vesele pametnice

Nalik na igračke, toy pudlice mame poglede ali i uzdahe jer su uz svoj simpatičan izgled i ...
Pudlica- damski pas

Pudlica- damski pas

Inteligentna i vesela srednja pudla često vrlo dugo živi- čak i više od sedamnaest godina. Ima ...
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min 0°c

Bicikl

Roleri