31
May
2012

"Gossip Girl" bez čarobnog štapića, bogatog princa i drugarice

Pregledano: 2743 puta

Da li ste imali zavidnu drugaricu sa velikim željama?Ako jeste, pročitajte ovaj tekst

Družile smo se celog života i onda se prijateljstvo ugasilo...Kako se to desilo, kako se postaviti i šta raditi kada se to desi?

Zbog čega se gase drugarstva? Zavist , ljubomora i umišljenost su glavni uzroci svakog raskida među prijateljima. Nemoguće je biti nezavistan u homogenim drugarstvima. Kad-tad ljubomora preovlada i onda nastaju prave svađe.

Pođimo od činjenice da je čovek socijalno biće i da ne moze bez kontakata i sociogenizacije, ali i od činjenice da je on po prirodi borac i spreman je da potisne konkurenciju.

Svađe i krajevi prijateljstava se često dešavaju između devojaka, ali ne i retko između momaka. Naravno, drugačiji su razlozi koji prate ove svađe i nesuglasice. Po meni je najgora ženska svađa koja moze eskalirati u totalni rat. Slušala sam jednu poznanicu koja mi je ispričala zanimljivu priču...Naime, ona je imala dobru drugaricu sa fakulteta. One su krenule intenzivnije da se  druže za vreme trajanja studija, s tim što nisu bile najbliže i najbolje drugarice. Međutim, zaista su se dobro družile, izlazile i letovale sa zajedničkim drugaricama. Drugarstvo je trajalo, ali kao i u svakoj vrsti veze, na uštrb jedne osobe koja mora da prećuti stvari da bi se veza ili prijateljstvo održalo. Ona, moja prijateljica, je dosta stvari tolerisala i prelazila je preko njih zarad ovog druženja.

 

Svađe i krajevi prijateljstava se često dešavaju između devojaka, ali neretko i između momaka. Naravno, drugačiji su razlozi koji prate ove svađe i nesuglasice.

 

Jednog dana, moja prijateljica je završila fakultet i našla lep posao. Njena prijateljica koja je bila izuzetno zavidna, ali dobro skrivala svoju zavist, izabrala je svoj drugačiji  životni put. Ona je u osnovi bila razmažena, samoživa devojka koja nije trpela ničiji uspeh. Uvek je težila da postane jedna od sponzoruša, ali za to nije imala šlifa, pa je habitirala pokušavajući da dostigne ‘’nivo’’. Na žalost zbog njene razmaženosti i lenjosti nije uspela da se formira i izgradi u osobu koju ona želi. U njenoj teoriji su bile samo velike reči i obećanja, a dela su bila tako mala, gotovo ne primećena. Ova devojka je uistinu patila od ‘’kompleksa više vrednosti’’, svi su joj bili ispod nje, po nekom neosnovanom kriterijumu, jedino je ona bila ‘’Gospođica savršena’’. Serija Gossip Girl i Beverly Hills su bile njene omiljene, savršene realnosti-njen život.

Želela je da dosegne taj visoki nivo, kao njena druga drugarica Sara, devojka koja ima sve u životu.’’ Gospođiva savršena’’ je  godinama pokušavala da imitira Saru, ali nije uspela. Za Saru se sve lepilo, pare, momci, Sara je imala sve što ’’Savršena’’ nije. Počela je da greši i napravila je ishitrene i nepromišljene životne korake. Umesto zgodnog, prebogatog i pametnog princa na belom konju, dobila je prosečnog, nižestaležnog papučara, koji i nema toliko para, a ni obrazovanja.

 

Jednog dana ‘’Gospođica savršena je shvatila realnost’’. Nastala je pometnja, haos, plač, izliv histerije i besa na njenu drugaricu- moju prijateljicu. Sve je bilo kao u Beverly Hills-u, dramatično, a Gossip Girl je otišla na svoje venčanje, bez kočija, princa, muzike koja se razbežala usled gromoglasnog plača i bez moje prijateljice.

Nemojte se truditi da budete ono što niste, nemojte se truditi da iskopirate vašu drugaricu, nemojte nipodaštavati vaše prijatelje misleći da ste neprocenjljivo vredni. San vrlo lako može postati java, a vi shvatiti da niste Gossip Girl i da ste sami krojač vaše sudbine.

Sandra Crnogorac

Čekamo da Sandra Crnogorac napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Izbegni BES

Izbegni BES

Desilo se nešto, i u tebi kao da kulja vulkan koji svakog momenta preti da eksplodira. Ne ...
Šta piti pre spavanja?

Šta piti pre spavanja?

Možda mislite da vaša rutina pre odlaska na spavanje ne može značajno da utiče na ...
Najlepši citati o prijateljstvu

Najlepši citati o prijateljstvu

-Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 16°c

Roleri

Bicikl