26
Sep
2012

10 načina da se zabavite sa veoma malo novca

Pregledano: 7604 puta

Šta kada dosada i besparica zakucaju na vaša vrata istovremeno?!

Živimo u teškom trenutku, kada je imati novac imperativ i preduslov za dobre stvari u životu, a istovremeno nas okružuju ogromni nameti, koje naše plate jedva uspevaju da podmire. Batrgamo se, snalazimo kako znamo i umemo, zadužujemo se, i danas u Srbiji veoma mali broj ljudi živi na visokoj nozi. Nažalost, savremeni tokovi života, pored mnogih povlastica, doneli su nam i svojevrsnu zavisnost od novca i materijalnih dobara, čak i nemogućnost da se bez istih dobro zabavimo i oteramo dosadu. Ponekad je doslovce nemoguće napustiti kuću i uputiti se ikud bez bar malo novca, i uopšte uzev, mada zvuči čudno, novac je neophodan za bilo koji vid zabave. U hroničnoj besparici, koja vlada gotovo čitavom zemljom, možda nam je teško da izdvojimo za večere sa prijateljima, noćni provod, odlaske u šoping, na piće, i za ostalo što nam pričinjava zadovoljstvo. Ako smo i u mogućnosti da sebi to priuštimo, sigurno nismo onoliko često koliko bi želeli. Zato, u trenucima dokolice i besparice, pribegnimo zamenama za skupu zabavu, koje će  nam btii jednako drage i efektne, a nezahtevne za naš budžet.

1. Čitajte knjigu: zato što je čitanje, mada je savremeni čovek to zanemario, jedna od važnih stavki u formiranju mišljenja, očekivanja, stavova, i naravno vokabulara. Pored toga, dobra knjiga će nas obavezno zabaviti, opustiti, i premestiti u neke druge svetove, otkrivajući nam nove vidike!

   citanje knjige

2. Šetajte prirodom: zato što je priroda rezervoar mira, energije i zdravog vazduha. Obična šetnja prirodom relaskiraće vas, pozitivno će uticati na vašu kondiciju, ali i psihu, smiriti vas i napuniti baterije za ponekad napornu svakodnevnicu.

3. Udomite psa ili mače: zato što su kućni ljubimci "skladište" beskrajne ljubavi i zabave! Sa psom ili mačetom, nikada vam neće biti dosadno, pritom ćete uvek, bez izuzetka, biti okruženi ogromnom ljubavlju s njihove strane! Za izdržavanje psa ili mačke potrebno je minimalno nova, a sreću koji će vam oni pružiti ne može ništa da zameni!

   jorksirski terijer

4. Društvene igre sa porodicom ili prijateljima: Setite se detinjstva, kada smo bez imalo novca, uvek bili zadovoljni, i nikada okupirani dosadom. Zašto? Zato što za naše igre i igrice novac nije bio potreban. Zašto se ne bismo podsetili tog bezbrižnog perioda i sa prijateljima uplovili u svet društvenih igara, poput monopola, domina, rizika, tablića...

5. Napravite sami neki slatkiš: zato što uz muziku i pozitivan stav, pripremanje hrane može biti i zabava! Zato kecelju oko vrata i za tili čas smutite neke jednostavne kolače, koje ćete posle grickati dok uživate u dobrom filmu ili seriji.

   praviti kolace

6. Surfujte internetom uz punu šolju tople kafe: zato što je internet carstvo zabave i znanja, te garantuje da će dosada nestati očas posla. Od filmova, društvenih mreža, igrica, muzike, preko web magazina, portala i online knjiga do beaty i hair tutorijala, saveta za domaćinstvo.... internet  pruža neverovatan uvid u skoro sve što možete da zamislite.

7. Opustite se u toploj kupki uz dobru muziku: zato što ćete relaksirati mozak, osvežiti telo, sabrati misli, posvetiti se malo sebi, dopuštajući da stres i brige ispare, bar na kratko.

   topla kupka

8. Provedite vreme sa prijateljima: zato što je vreme provedeno sa bliskim i dragim ljudima najbolja terapija i najbolji lek protiv dosade.

   vreme sa prijateljima

9. Odgledajte dobar film: zato što je to savršeno rešenje za trenutke dokolice. Izaberite žanr koji volite i spremite se za dvočasovno uživanje!

10. Budite kreativni: zato što je kreativnost možda i najbolja, te najkorisnija metoda protiv dosade. Crtanje, pisanje, pravljenje nakita ili sličnih sitnica, razveseliće vas, a možda saznate i da ste skriveni talenat :) . Potrebno je samo malo mašte i ideja!

   kreativnost

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

NIVEA novogodišnji setovi

NIVEA novogodišnji setovi

Nova godina nam se bliži, uzbuđenje raste i već planiramo kako ćemo praznike provesti sa najdražim osobama. ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 10°c

Roleri

Bicikl