26
Sep
2012

10 načina da se zabavite sa veoma malo novca

Pregledano: 7326 puta

Šta kada dosada i besparica zakucaju na vaša vrata istovremeno?!

Živimo u teškom trenutku, kada je imati novac imperativ i preduslov za dobre stvari u životu, a istovremeno nas okružuju ogromni nameti, koje naše plate jedva uspevaju da podmire. Batrgamo se, snalazimo kako znamo i umemo, zadužujemo se, i danas u Srbiji veoma mali broj ljudi živi na visokoj nozi. Nažalost, savremeni tokovi života, pored mnogih povlastica, doneli su nam i svojevrsnu zavisnost od novca i materijalnih dobara, čak i nemogućnost da se bez istih dobro zabavimo i oteramo dosadu. Ponekad je doslovce nemoguće napustiti kuću i uputiti se ikud bez bar malo novca, i uopšte uzev, mada zvuči čudno, novac je neophodan za bilo koji vid zabave. U hroničnoj besparici, koja vlada gotovo čitavom zemljom, možda nam je teško da izdvojimo za večere sa prijateljima, noćni provod, odlaske u šoping, na piće, i za ostalo što nam pričinjava zadovoljstvo. Ako smo i u mogućnosti da sebi to priuštimo, sigurno nismo onoliko često koliko bi želeli. Zato, u trenucima dokolice i besparice, pribegnimo zamenama za skupu zabavu, koje će  nam btii jednako drage i efektne, a nezahtevne za naš budžet.

1. Čitajte knjigu: zato što je čitanje, mada je savremeni čovek to zanemario, jedna od važnih stavki u formiranju mišljenja, očekivanja, stavova, i naravno vokabulara. Pored toga, dobra knjiga će nas obavezno zabaviti, opustiti, i premestiti u neke druge svetove, otkrivajući nam nove vidike!

   citanje knjige

2. Šetajte prirodom: zato što je priroda rezervoar mira, energije i zdravog vazduha. Obična šetnja prirodom relaskiraće vas, pozitivno će uticati na vašu kondiciju, ali i psihu, smiriti vas i napuniti baterije za ponekad napornu svakodnevnicu.

3. Udomite psa ili mače: zato što su kućni ljubimci "skladište" beskrajne ljubavi i zabave! Sa psom ili mačetom, nikada vam neće biti dosadno, pritom ćete uvek, bez izuzetka, biti okruženi ogromnom ljubavlju s njihove strane! Za izdržavanje psa ili mačke potrebno je minimalno nova, a sreću koji će vam oni pružiti ne može ništa da zameni!

   jorksirski terijer

4. Društvene igre sa porodicom ili prijateljima: Setite se detinjstva, kada smo bez imalo novca, uvek bili zadovoljni, i nikada okupirani dosadom. Zašto? Zato što za naše igre i igrice novac nije bio potreban. Zašto se ne bismo podsetili tog bezbrižnog perioda i sa prijateljima uplovili u svet društvenih igara, poput monopola, domina, rizika, tablića...

5. Napravite sami neki slatkiš: zato što uz muziku i pozitivan stav, pripremanje hrane može biti i zabava! Zato kecelju oko vrata i za tili čas smutite neke jednostavne kolače, koje ćete posle grickati dok uživate u dobrom filmu ili seriji.

   praviti kolace

6. Surfujte internetom uz punu šolju tople kafe: zato što je internet carstvo zabave i znanja, te garantuje da će dosada nestati očas posla. Od filmova, društvenih mreža, igrica, muzike, preko web magazina, portala i online knjiga do beaty i hair tutorijala, saveta za domaćinstvo.... internet  pruža neverovatan uvid u skoro sve što možete da zamislite.

7. Opustite se u toploj kupki uz dobru muziku: zato što ćete relaksirati mozak, osvežiti telo, sabrati misli, posvetiti se malo sebi, dopuštajući da stres i brige ispare, bar na kratko.

   topla kupka

8. Provedite vreme sa prijateljima: zato što je vreme provedeno sa bliskim i dragim ljudima najbolja terapija i najbolji lek protiv dosade.

   vreme sa prijateljima

9. Odgledajte dobar film: zato što je to savršeno rešenje za trenutke dokolice. Izaberite žanr koji volite i spremite se za dvočasovno uživanje!

10. Budite kreativni: zato što je kreativnost možda i najbolja, te najkorisnija metoda protiv dosade. Crtanje, pisanje, pravljenje nakita ili sličnih sitnica, razveseliće vas, a možda saznate i da ste skriveni talenat :) . Potrebno je samo malo mašte i ideja!

   kreativnost

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prva after work zabava uz vina Zvonka Bogdana

Prva after work zabava uz vina Zvonka Bogdana

U lepom ambijentu beogradskog hotela "Kristal" sa čije se terase na krovu pruža veličanstven pogled na ...
Jednostavni saveti za srećniji život (1.deo)

Jednostavni saveti za srećniji život (1.deo)

1. Posvetite se onome što je za vas svrha života: ...
Najlepši citati o ženi

Najlepši citati o ženi

-Žena hoće više da bude voljena, nego da sama voli; i više da je žele, nego ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 7°c

Roleri

Bicikl