Postovala: Ona portal
13
Sep
2012

Budućnost turizma na Staroj planini

Pregledano: 4906 puta

Sem razvoja turizma na Staroj planini, biće otvoren još jedan hotel u glavnom gradu

Početkom novembra biće otvoren prvi Falkensteiner hotel u Beogradu. Na konferenciji za medije firma “Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG” predstavila je svoj sledeći projekat u Srbiji – “Falkensteiner Hotel Stara planina”, na istoimenoj planini.

Sem ovog hotela sa četiri zvezdice, prikazan je prvi hotelski kompleks u okviru menadžmenta turističke grupacije Falkensteiner u Srbiji.

Hotel "Stara planina" je otvoren krajem 2011, nalazi se na 1.350 metara nadmorske visine istoimene planine.

- Objekat je u prelepom prirodnom okruženju, sa 146 soba i akva spa centrom, uključujući otvoreni i zatvoreni bazen, saunu i aromatično parno kupatilo. Kao jedno od najvećih skijaških područja Srbije sa oko pet meseci snežnog prekrivača godišnje, Stara planina je savršeno mesto za odmor ljubitelja skijanja. A kao zimsku ponudu porodicama već sada možemo ponuditi besplatnu školu skijanja za decu do deset godina – rekao je Agron Beriša, generalni direktor za Jugistočnu Evropu.

Žičarom sa gondolama gosti se prevoze iz hotela direktno do vrha Babin Zub koji se nalazi na 1.750 metara nadmorske visine. Od proleća do jeseni moguće je uživati u živopisnom pejsažu i netaknutoj prirodi baveći se brojnim aktivnostima na otvorenom, kao što su planinarenje, penjanje ili vožnja brdskim biciklom.

Falkensteiner Hotel Stara planina” nudi obiman paket usluga posebno namenjen porodicama na bazi „all inclusive“ usluge.

- Odlukom države da se ulaže u projekat na Staroj planini, stvorene su dobre predispozicije za turistički, ali i privredni razvoj na području jugoistočne Srbije - izjavio je Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu finansija i privrede. On je istakao da je otvaranjem hotela "Stara planina" u decembru prošle godine, dobijen novi turistički i skijaški centar u Srbiji, ali i omogućen izlazak  na međunarodno turističko tržište.

- Na to ukazuje i činjenica da će uprava poznatog lanca hotela "Falkensteiner" od sada biti kompletno zadužena za menadžment, marketing i promociju hotela "Stara planina" kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu, a koliko je to dobro, potvrđuje i novi hotel ovog lanca koji se uskoro otvara u Beogradu – objasnio je Petković.

Otmar Michaeler, Goran Petković i Agron Beriša

Otmar Michaeler, predsednik uprave firme "Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG" je izjavio da započinjanjem poslovanja na području Srbije, sa dva reprezentativna objekta se istovremeno pokrivaju kako rekreativni deo poslovanja firme, tako i poslovne operacije.

Falkensteiner hotel Belgrade” će sa početkom poslovanja u novembru prvenstveno ciljati na poslovne putnike i kongresni turizam, ali u ponudi će takođe pružati svu udobnost koju zahtevaju strani ljubitelji gradskog turizma. Hotel sa četiri zvezdice sa upečatljivom futurističkom fasadom očarava svojom atmosferom punom dobrog raspoloženja i vrhunskom opremom. Sa ukupno 171 sobom i apartmanom, od kojih su 28 luksuzne Royal sobe, zajedno sa salonom za uživaoce u cigarama, salonom za poslovne direktore sa terasom na devetom spratu, City spa centrom sa teretanom i konferencijskim delom sa salom za bankete na površini od oko 750 kvadratnih metara ključni su elementi hotela.

Za moderno dizajnirani celokupni projekat sa različitim namenama u beogradskoj poslovnoj četvrti odgovoran je čuveni arhitekta Boris Podreka.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

MAMA AFRIKA

MAMA AFRIKA

U cilju opšteg dobra za pomoć i unapredjenje položaja žena Afrike održaće se "Koncert posvećen ženama ...
Ovaj test ličnosti savršeno pogađa kakvi ste!

Ovaj test ličnosti savršeno pogađa kakvi ste!

Ovaj jednostavan, simpatičan i precizan test ličnosti gotovo je za 30 sekundi, i lako će vam dočarati kakvi ste ...
Sveti za opuštanje i uživanje u životu!

Sveti za opuštanje i uživanje u životu!

Naporan rad i nedostatak vremena za odmor dovode do umora koji je veoma loš za ...
HP
64801,oo
prava cena : 77761.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Roleri

Bicikl