06
Sep
2012

Dobra karma: kako do nje

Pregledano: 6268 puta

Dobra karma neizostavno privlači priželjkivane i događaje mile našem srcu i duši! A kako doći do dobre karme? Evo par saveta!

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu Women's Corner. Uživaćete!

Karma je, poput mnogih stvari u našem životu, nevidljiva, neopipljiva i nedovoljno dobro definisana, ali vrlo stvarna i delujuća. U različitim kulturama i verovanjima ovaj pojam se drugačije tumači i naziva, mada je danas naveliko usvojen upravo termin karma iz indijske filozofije.

Pojam karme označava svako delanje koje pokreće krug uzroka i posledica. Zakon karme, nalik bumerangu, sastoji se u činjenici da svako biće snosi posledice sopstvenih dela, tačnije sve dobro ili loše što uradimo vratiće nam se. Ukratko rečeno: zbir čovekovih dela određuje sadašnji i budući njegov život

Karmički zakoni često se čoveku čine kao prespori, nepošteni, bez nekog reda i ponekad su nepojmljivi ljudskom oku i mislima. Ipak, život i karma imaju svoje korake i raspored, koji su veoma razboriti, ispravni, uredni i efektni, mada mi neretko to uvidimo daleko kasnije. Sve će na svoje doći u svoje vreme, reklo bi se! 

Kako ćemo i da li ćemo uopšte verovati u karmu, na nama je. Ako rešimo da je "uvažavamo" u uvrstimo u naš sistem verovanja, treba slediti nekoliko jednostavnih trikova koji će nas naoružati pozitivnom energijom i dobrom karmom koje naknadno prizivaju priželjkivane i dobre događaje.

1. Misli i deluj pozitivno: najveća "tajna" karme. Pozitivne misli i dela su za dobru karmu kao magneti, privlače je neverovatnom snagom.

   dobra karma

2. Ne varaj: ne radi ljudima loše, ne pokušavaj da ih prevariš, nagnaš na loša dela, osvetiš im se, i ono što je najvažnije: ne pokušavaj da pokvarenim načinima dođeš do određenog cilja. Na kraju se svaka prevara plati dvaput više u toku života. Mi, Srbi, rekli bi: na mostu ne platiš, platiš na ćupriji!

3. Na loše uzvrati dobrim: ili ti narodski rečeno: ko tebe kamenom, ti njega hlebom! Zašto? Zato što, ako bi duboko zašli u ljudsku psihu i analizu ljudskih postupaka, shvatili bi da loša dela većinom nisu usmerena lično na nas, već su posledica unutrašnjih frustracija i problema koje osoba koja postupa loše prema nama ima sama sa sobom. U biti, niko od nas drugome ne želi zlo, već jednostavno kroz život nismo naučili da stres i probleme usmeravamo i rešavamo na zdrave načine. Zato se trudi da uvek budeš opušten, ljubazan, smiren, i neraspoložen za agresiju i raspravu, te da na loše odgvooriš dobrim, što će ti prilikom "nabavke" dobre karme i doneti najveće poene. 

4. Poštuj sebe, poštuj druge i poštuj ono čime se baviš

5. Nauči da nije strašno pasti, strašno je ne ustati: naime svaka lekcija koju ti život da je u stvari dobra, jer iz svake ponešto naučimo.

6. Ljubav kao ideal: voli sve što te okružuje, ljubav prema svetu i životu najbolji je recept ne samo za dobru karmu, već i za dobar život!

7. Drži se karme uvek: karma treba da bude način života, a ne nešto čega ćeš se setiti povremeno, tu i tamo, ako ti zatreba! Održavaj je, prati prethodna korake i uvek veruj u njenu ispravnost! Smeh, opuštenost, vera, nada, pozitivne misli, pozitivna dela i istarjnost u tome popećete na pijedestal života, obezbedivši ti dobru karmu kao najverniju saputnicu.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

KEJT HADSON JE NOVO ZAŠTITNO LICE CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU I   BITTERSWEET KAMPANJE

KEJT HADSON JE NOVO ZAŠTITNO LICE CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU I BITTERSWEET KAMPANJE

Tema BitterSweet kampanje za Campari kalendar 2016 je višestruka: inspirisana je prepoznatljivom ...
U minus fazi ste!? Oraspoložite se za tili čas uz ove sjajne trikove!

U minus fazi ste!? Oraspoložite se za tili čas uz ove sjajne trikove!

Usmerite snagu naoptimizam:Uvek razmišljajte kako vas čeka najbolja moguća ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -4°c

Roleri

Bicikl