06
Sep
2012

Dobra karma: kako do nje

Pregledano: 6063 puta

Dobra karma neizostavno privlači priželjkivane i događaje mile našem srcu i duši! A kako doći do dobre karme? Evo par saveta!

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu Women's Corner. Uživaćete!

Karma je, poput mnogih stvari u našem životu, nevidljiva, neopipljiva i nedovoljno dobro definisana, ali vrlo stvarna i delujuća. U različitim kulturama i verovanjima ovaj pojam se drugačije tumači i naziva, mada je danas naveliko usvojen upravo termin karma iz indijske filozofije.

Pojam karme označava svako delanje koje pokreće krug uzroka i posledica. Zakon karme, nalik bumerangu, sastoji se u činjenici da svako biće snosi posledice sopstvenih dela, tačnije sve dobro ili loše što uradimo vratiće nam se. Ukratko rečeno: zbir čovekovih dela određuje sadašnji i budući njegov život

Karmički zakoni često se čoveku čine kao prespori, nepošteni, bez nekog reda i ponekad su nepojmljivi ljudskom oku i mislima. Ipak, život i karma imaju svoje korake i raspored, koji su veoma razboriti, ispravni, uredni i efektni, mada mi neretko to uvidimo daleko kasnije. Sve će na svoje doći u svoje vreme, reklo bi se! 

Kako ćemo i da li ćemo uopšte verovati u karmu, na nama je. Ako rešimo da je "uvažavamo" u uvrstimo u naš sistem verovanja, treba slediti nekoliko jednostavnih trikova koji će nas naoružati pozitivnom energijom i dobrom karmom koje naknadno prizivaju priželjkivane i dobre događaje.

1. Misli i deluj pozitivno: najveća "tajna" karme. Pozitivne misli i dela su za dobru karmu kao magneti, privlače je neverovatnom snagom.

   dobra karma

2. Ne varaj: ne radi ljudima loše, ne pokušavaj da ih prevariš, nagnaš na loša dela, osvetiš im se, i ono što je najvažnije: ne pokušavaj da pokvarenim načinima dođeš do određenog cilja. Na kraju se svaka prevara plati dvaput više u toku života. Mi, Srbi, rekli bi: na mostu ne platiš, platiš na ćupriji!

3. Na loše uzvrati dobrim: ili ti narodski rečeno: ko tebe kamenom, ti njega hlebom! Zašto? Zato što, ako bi duboko zašli u ljudsku psihu i analizu ljudskih postupaka, shvatili bi da loša dela većinom nisu usmerena lično na nas, već su posledica unutrašnjih frustracija i problema koje osoba koja postupa loše prema nama ima sama sa sobom. U biti, niko od nas drugome ne želi zlo, već jednostavno kroz život nismo naučili da stres i probleme usmeravamo i rešavamo na zdrave načine. Zato se trudi da uvek budeš opušten, ljubazan, smiren, i neraspoložen za agresiju i raspravu, te da na loše odgvooriš dobrim, što će ti prilikom "nabavke" dobre karme i doneti najveće poene. 

4. Poštuj sebe, poštuj druge i poštuj ono čime se baviš

5. Nauči da nije strašno pasti, strašno je ne ustati: naime svaka lekcija koju ti život da je u stvari dobra, jer iz svake ponešto naučimo.

6. Ljubav kao ideal: voli sve što te okružuje, ljubav prema svetu i životu najbolji je recept ne samo za dobru karmu, već i za dobar život!

7. Drži se karme uvek: karma treba da bude način života, a ne nešto čega ćeš se setiti povremeno, tu i tamo, ako ti zatreba! Održavaj je, prati prethodna korake i uvek veruj u njenu ispravnost! Smeh, opuštenost, vera, nada, pozitivne misli, pozitivna dela i istarjnost u tome popećete na pijedestal života, obezbedivši ti dobru karmu kao najverniju saputnicu.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Uvežbaj koncentraciju

Uvežbaj koncentraciju

Da li ti je teško da se usredsrediš na jednu stvar koju želiš da uradiš? ...
Možemo li sami stvoriti sreću?

Možemo li sami stvoriti sreću?

Sreća je nešto ka čemu svi težimo. No, dok jedni tvrde da je u životu imaju ili nemaju, ...
As među asovima- Zoran Ćumura

As među asovima- Zoran Ćumura

Najčuvenije makaze grada Beograda od nedavno dame ulepšavaju u novom prostoru u ...
SAMSUNG
1436,oo
prava cena : 1723.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 7°c

Roleri

Bicikl