15
Aug
2011

Imitiranjem govora tela do dobrog utiska

Pregledano: 3976 puta

Kada nam je neko simpatičan, nesvesno imitiramo njihov govor tela i tako ostavljamo dobar utisak.

Sem onoga što nekome pričaš, tvoj govor tela otkriva mnogo toga o tebi. Ono što je zanimljivo je da, kada nam se neko dopada, nesvesno imitiramo njiegove pokrete i na taj način dajemo dobru sliku o sebi u očima tog sagovornika.

 

Da li si znala da tvoje telo govori više nego što i sama primećuješ? To su nesvesni pokreti koje instiktivno prepoznajemo i tumačimo, oni nam govore dosta o osobi kojoj posmatramo. Pored onoga što nam neko priča, govor tela ostavlja određeni utisak. Nečiji stav, pokreti ruku i slično utiču na to da li će nam se neko svideti ili ne, i u kojoj meri.

 

Ako posmatraš ljude u kafiću, na primer, primetićeš da mnogi koji sede zajedno u isto vreme uzimaju čašu u ruke, pale cigaretu, prekrštaju noge i slično. Kada nam je neko dopadljiv i simpatičan, želimo da ta osoba dobije istu pozitivnu sliku o nama, pa nesvesno imitiramo njihov govor tela. Na taj način smo im bliži, imamo nešto zajedničko.

 

Prodavci skupocenih stvari, advokati i uopšte oni koji žele da ubede sagovornike u nešto, koriste ovaj trik da bi zadobili naklonost klijenta. Međutim, treba biti oprezan i znati kada i u kojoj meri imitirati nekoga. Znamo koliko to može nervirati, pa čak i delovati bezobrazno. Treba paziti i na to da nam se ne desi da slučajno imitiramo nekoga ko ima loš karakter, jer će nas drugi videti u sličnom lošem svetlu.

 

imitiranje govora telaAko i ti želiš da iskoristiš ovaj trik i diskretnim imitiranjem ostaviš dobar utisak, budi pažljiva. Trebaće ti dosta vežbe, a prvenstveno treba da vodiš računa o tome da budeš neprimetna u tome. Obrati pažnju na to da tokom razgovora usvojiš samo one pokrete koji su pozitivni, odnosno oni kojima se poručuje da nam se sviđa to što čujemo, da smo otvoreni i dobro raspoloženi.

 

Ako imaš želju da se svidiš nekom momku, dok sedite za stolom, kada se nagne prema tebi, pomeri se i ti malo prema njemu, diskretno. Uzvrati mu duge poglede, a kada je njegova ruka na stolu, neka blizu bude i tvoja. Trebalo bi da sedite jedno naspram drugog, ne sa neke strane, jer to pokazuje da ste otvoreni i zainteresovani jedno za drugo.

 

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako izbeći multitasking

Kako izbeći multitasking

Desnom rukom prekucavam tekst, u levoj mi je kafa, izmedju ramena i uva držim mobilni (videla se ...
Najlepši citati o ženi

Najlepši citati o ženi

-Žena hoće više da bude voljena, nego da sama voli; i više da je žele, nego ...
Domovi holivudskih zvezda (2.deo)

Domovi holivudskih zvezda (2.deo)

Kuća u kojoj živi pozata starleta Kim Kardašijan opremljena je u ...
KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 0°c

Roleri

Bicikl