15
Aug
2011

Imitiranjem govora tela do dobrog utiska

Pregledano: 3890 puta

Kada nam je neko simpatičan, nesvesno imitiramo njihov govor tela i tako ostavljamo dobar utisak.

Sem onoga što nekome pričaš, tvoj govor tela otkriva mnogo toga o tebi. Ono što je zanimljivo je da, kada nam se neko dopada, nesvesno imitiramo njiegove pokrete i na taj način dajemo dobru sliku o sebi u očima tog sagovornika.

 

Da li si znala da tvoje telo govori više nego što i sama primećuješ? To su nesvesni pokreti koje instiktivno prepoznajemo i tumačimo, oni nam govore dosta o osobi kojoj posmatramo. Pored onoga što nam neko priča, govor tela ostavlja određeni utisak. Nečiji stav, pokreti ruku i slično utiču na to da li će nam se neko svideti ili ne, i u kojoj meri.

 

Ako posmatraš ljude u kafiću, na primer, primetićeš da mnogi koji sede zajedno u isto vreme uzimaju čašu u ruke, pale cigaretu, prekrštaju noge i slično. Kada nam je neko dopadljiv i simpatičan, želimo da ta osoba dobije istu pozitivnu sliku o nama, pa nesvesno imitiramo njihov govor tela. Na taj način smo im bliži, imamo nešto zajedničko.

 

Prodavci skupocenih stvari, advokati i uopšte oni koji žele da ubede sagovornike u nešto, koriste ovaj trik da bi zadobili naklonost klijenta. Međutim, treba biti oprezan i znati kada i u kojoj meri imitirati nekoga. Znamo koliko to može nervirati, pa čak i delovati bezobrazno. Treba paziti i na to da nam se ne desi da slučajno imitiramo nekoga ko ima loš karakter, jer će nas drugi videti u sličnom lošem svetlu.

 

imitiranje govora telaAko i ti želiš da iskoristiš ovaj trik i diskretnim imitiranjem ostaviš dobar utisak, budi pažljiva. Trebaće ti dosta vežbe, a prvenstveno treba da vodiš računa o tome da budeš neprimetna u tome. Obrati pažnju na to da tokom razgovora usvojiš samo one pokrete koji su pozitivni, odnosno oni kojima se poručuje da nam se sviđa to što čujemo, da smo otvoreni i dobro raspoloženi.

 

Ako imaš želju da se svidiš nekom momku, dok sedite za stolom, kada se nagne prema tebi, pomeri se i ti malo prema njemu, diskretno. Uzvrati mu duge poglede, a kada je njegova ruka na stolu, neka blizu bude i tvoja. Trebalo bi da sedite jedno naspram drugog, ne sa neke strane, jer to pokazuje da ste otvoreni i zainteresovani jedno za drugo.

 

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

KEJT HADSON JE NOVO ZAŠTITNO LICE CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU I   BITTERSWEET KAMPANJE

KEJT HADSON JE NOVO ZAŠTITNO LICE CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU I BITTERSWEET KAMPANJE

Tema BitterSweet kampanje za Campari kalendar 2016 je višestruka: inspirisana je prepoznatljivom ...
Prihvaćena ili odbačena u društvu?

Prihvaćena ili odbačena u društvu?

Kao deo zajednice, svako od nas želi da bude prihvaćen od okoline. Želimo da nas ...
Jednostavni saveti za srećniji život (3.deo)

Jednostavni saveti za srećniji život (3.deo)

Prethodni deo ovog teksta pogledajte ...
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 2°c

Roleri

Bicikl