28
Aug
2014

Izađite na kraj sa teškim trenucima uz ove sitne trikove!

Pregledano: 2494 puta

Neko je jednom rekao da ne postoji put do sreće, već da je sreća put! I u tome je čitava filozofija sreće: ako na putu života stalno trčite za srećom, ne shvatajući da je suština u samom putu, budite sigurni da nećete uspeti da je stignete...

U životu nije sve u samom njegovom toku, i neuspesima ili uspesima koje donosi, već je najveći trik u načinu na koji sve to doživljavamo i našoj percepciji stvarnosti. Zapamtite: život ne možemo da biramo, ali možemo način na koji ćemo se nositi sa njim!

Mada možda deluje banalno, ponekad se treba prepustiti sudbini ili višoj sili (ili u šta već verujete), jer život ima plan i razlog za sve, mada ga mi često ne razumemo. U svakom slučaju, delajte u skladu sa emocijama i osećajima, ne ustežite se zbog drugih, budite uvek ono što jeste, pronađite lepe reči za ljude koje volite, izbacite iz sebe bes i ljutnju kroz fizičku aktivnost, izbegavajte obračune i nepotrebnu tenziju... Juče je prošlo, danas postoji, za sutra ne znamo... Zato ščepajte dan i uživajte punim plućima! Nikada ne zaboravite da se kolo sreće neprestano okreće, kao i da se sve u životu može promeniti samo dok trepnete okom. Zato živi! Budi srećan! A evo i nekoliko saveta kako lakše da se izborite sa teškim trenucima:

Predahnite na trenutak... zapitajte se: "Da li je zaista sve tako crno? Da li će problemi večno potrajati? Zar ne postoji nešto čemu mogu da se radujem?" Shvatićete da je činjenica da svaki problem, kao što ima svoj početak, ima i svoj kraj, kao i da koliko god da je loše, i dalje postoje stvari u vašem životu koje će vas ispuniti zadovoljstvom. Prošetajte, relaksirajte se u toploj kupki, ili se jednostavno izležavajte uz neku laganu muziku. Dopustite sebi i vašim moždanim vijugama da se odmore, i dobro razmislite da li stvarno imate dovoljno razloga za očaj i brigu.

Nabrojite sve sjajne stvari u vašem životu (one značajne, ili one manje značajne):  Zapišite ih na neki šareni, veseo papir, i napravite svojevrsni kolaž sreće koji će vas uvek u časovima tuge podsetiti koliko život ume da bude lep!

Ako ste skloni pisanju, možete i da vodite dnevnik lepih trenutaka i srećnih časova: Jednostavno i u par reči zapišite svaki trenutak koji vas je ispunio, pa kada se tužne misli sroje, prelistajte vaš dnevnik. Osmeh na licu biće zagarantovan.

Preuzmite odgovornost za trenutnu stuaciju: Uzmite svoj život u svoje ruke. Dajte sve od sebe. Ne prepuštajte se letargiji. Promenite šta možete, a šta ne... budite strpljivi i ne prebacujte krivicu na druge, to neće pomoći.

Promenite perspektivu... nekada sve ume da bude u načinu na koji doživljavamo pojedine trenutke. Pozitivan stav često ume da bude presudan korak u rešavanju problema. Pozitivom privlačimo lepe događaje, a na neki način i teramo nevolje daleko od sebe, i svakako je mnogo korisnije probleme prevazići uz veru, nadu i smeh. Ne kažemo uzalud: “Udri brigu na veselje!”

Imajte svakodnevne, sitne rituale koji će vam pružiti sreću, makar na nekoliko minuta: Nešto malo, značajno samo za vas... nešto kao slušanje najdraže pesme, ispijanje kafe u omiljenom kafiću, čitanje knjige, praćenje serije, šetnja prirodomšminkanje, fotografisanje, kuvanje... pred vama je milion mogućnosti! U moru sitnica koje život znače izaberite nešto što će svakog dana neizostavno da vam izmami osmeh na lice.

Recite hvala: Sebi, prijateljima, usputnim prolaznicima, prirodi, svetu, svakom onom ko vam je bar na trenutak učinio život lepšim! 

Sami biramo... ili smo srećni ili nismo! Zato nabacite ružičaste naočare, dajte svetu lepšu boju i setite se reči legendarnog Duška Radovića: "Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite - možda ste već srećni. Sreća je mala, neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide."

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sveti za opuštanje i uživanje u životu!

Sveti za opuštanje i uživanje u životu!

Naporan rad i nedostatak vremena za odmor dovode do umora koji je veoma loš za ...
Najlepši citati o snovima

Najlepši citati o snovima

-Snovi se ostvaruju. Bez takve mogućnosti priroda nas ne bi gurala da ih ...
Numerologija: pronađi svoj broj!

Numerologija: pronađi svoj broj!

Numerologija je disciplina koja seže daleko u prošlost, neki kažu da je reč o desetak miliona ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 11°c

Bicikl

Roleri