31
Aug
2011

Izgubljeni u prevodu

Pregledano: 2084 puta

Dvoje mladih koji su pričali, a nisu se slušali....

Kada sam ga srela prvi put samo se nasmešila, a on mi je istog momenta uputio kopliment da imam lepe oči. Ljubazno sam se zahvalila i nastavila sa poslom. Iako je bio lep, zanimljiv, uz to stranac odlučih da ne igram na tu kartu. Ali, kada su nam se putevi opet sreli pomislih da bih mu možda ipak trebala dati šansu da se upoznamo. Ok, možda je tu malo dobrineo I njegov izgled I simpatičan engleski koji nije znao najbolje. A ja, ja sam nekako oduvek volela da svoje znanje prenosim drugima, te rekoh ajd da oplemenim čoveka. Jer što više jezika znaš, to više vrediš.
 
 
Imali smo o čemu da pričamo, šta više, uhvatila sam sebe i da uživam u njegovim komplimentima. Naime, komplimenti su bili indentični onima koji su mi delili momci from Serbia, ali ipak lepše zvuči kada sve to čujete na stranom jeziku. Na sve to Arman nije imao mnogo stida te je razgovor tekao baš kao reka- brzo i nosio sa sobom sve i svašta. A onda mu se u toku razgovora ruka našla na mom kolenu. Ni sama ne znam zašto, ali nisam prihvatala da je toj ruci mesto na mom kolenu. I zato iz momenta rekoh da je to suviže intmna regija da bi me dodirivao, ma koliko moja kolena bila lepa i privlačna. U njegoovj zemlji to nije ništa strašno, pravdao se time za svaki nerpihvatljiv pokret ili komentar. Nasmeših se i odlučih da uzmem ulogu vodiča kroz moje mesto i malo mu pokažem okolinu. I dok sam mu ja objašnjavala šta se gde nalazi, koja legenda je vezana za koje mesto, on je meni pričao o svojim mnogobrojnim putovanjima na kojima je bio zbog takmičenja.
 
 
Na svakom od putovanja upoznao je i po neku devojku, ali se uvek vraćao svojoj devojci, koja ga je do skoro čekala strpljivo. Prekipelo i njoj, kao i svakoj normalnom devojci pa ga napustila. A on je nastavio sa putovanjima, takmičenjima i upoznavanjem devojaka. A onda se odjednom požalio da ga noga mnogo boli od povrede na treningu i zamolio me da odemo do njegove sobe da stavi led, kako bi mogao da nastavi sa šetnjom.
 
 
Nazovite me puritnkom i primitivkom iako živim u totalno modernom vremenu, ali ja sam već videla koliko ima sati, tj,koje su gospodinove namere te kulturno i ljubazno odbih uz obrazloženje da sam jako umorna i da bih i ja morala da krenem kući jer ujutru opet radim. Arman je to prihvatio pomalo tužno, ali bio je dovoljan džentlmen da me otprati do taksija. Dođem kući, legnem u  krevet i uporno razmišljam o tome da sam preterala, da sam iskonstruisala u glavi ono čega nema, te da sam se ogrešila o finoću i kulturu stranca koji je samo želeo da provede ugodno veče sa mnom bez ikakvih seksualnih insinuacija. I kad sam već pogrešila odlučim da ću sutra već svoju grešku i ispraviti.
 
 
dvoje
Sutradan, odmah po završetku posla pošaljem Armanu poruku da mi je iskreno žao što nisam duže ostala sa njim, da mi je veče bilo zaista ugodno, te  da bi mogli i to veče da se vidimo i pozdravimo jer on sutra več putuje u svoju zemlju. Arman je odgovorio u rekordnom roku porukom koja je bila izuzetno vulgarna i puna eksplicitnih seksualnih insinuacija koje mi predlaže da ostvarimo umesto šetnje. Šok koji sam doživela u tom momentu ne mogu opisati, te mi je bilo potrebno malo vremena da smislim da li išta da odgovorim takvoj osobi. Moj odgovor je bio samo da smo se pogrešno razumeli, da ima totalno pogrešnu sliku o meni i da odbijam svaki dalji kontakt sa njim.
 
 
I onda stanem pa razmišljam šta li ga je navelo da ima takvu sliku o meni. Da li je moguće da mu je slika o meni od prvog momenta bila das am devojka samo za jedno veče koja izlazi sa svakim strancem koji dođe u njeno malo mesto u udeli  joj poneki compliment? Ili je zaključak doneo na osnovu iskustva koja je imao sa mnogobrojnim devojkama koje je upoznao na svojim putovanjima i koje su prihvatale njegove predloge? 
 
 
A onda shvatim da je Arman skup svih muškaraca iz mog života. Imao je izgled, imao je ponašanje, kulturu, emancipovan, simpatičan, kulturan, ali i primitivan, kao što mi se desilo sa određenim odavno bivšim gospodinom. I odlučim da se samo nasmejem celom događaju, da ga ne primam previše k srcu jer ne želim negativnu energiju u sebi, da prihvatim ovo kao upozorenje da bi trebalo malo više da obraćam pažnju na detalje koji su mi bili pred nosem. Jer iako sve kažemo, nešto se ipak izgubi u prevodu.
 

P.S. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima I događajima je namerna. :)

Mirjana-Djurdja Stojnov

Studentkinja novinarstva, nadam se ne doživotna. Sa glavom u oblacima, ali i nogama na zemlji još uvek verujem u neke ideale iako se svakodnevno u iste razočaravam. Parola: Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?!
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako odabrati pravi prsten za sudbonosno DA

Kako odabrati pravi prsten za sudbonosno DA

– I najveći „zavisnici“ od modnih trendova, oni koji svake sezone obnavljaju ormare, ...
Klopke supermarketa

Klopke supermarketa

Ako ideš u kupovinu u supermarkete jednom nedeljno, mesečno ili slično, da bi ...
10 načina da se zabavite sa veoma malo novca

10 načina da se zabavite sa veoma malo novca

Živimo u teškom trenutku, kada je imati novac imperativ i preduslov za dobre stvari u životu, a istovremeno nas ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 5°c

Roleri

Bicikl