04
Dec
2012

Jednostavni saveti za srećniji život (1.deo)

Pregledano: 7644 puta

Do sreće i rasterećenosti deli vas puno optimizma, dobra organizacija, vreme koje ćete posvetiti sebi i malo tolerancije prema svetu i životu! Možda se čini kao veliki zalogaj, ali suštinski to su sitnice koje će vam lako život promeniti na bolje!

1. Posvetite se onome što je za vas svrha života: Ljudi su daleko srećniji kada se bave i razmišljaju o onome što je zaista važno za njih, što im daje smisao životu. Zato se između posla i razonode, fokusirajte i na ispunjavanje ciljeva koji su za vas najvažniji, koji vas do srži ispune, bila to briga o porodici, "jačanje" vaše mentalne snage, rad na duhovnosti, unapređenju zajednice i slično...

2. Zapitajte se "šta ako?": Ako stvari postavite tako da zamislite da vam se dobre stvari u životu nisu desile, poput posla koji volite ili pronalska voljene osobe, one će ponovo dobiti na značaju, nateravši vas da shvatite koliko ste u stvari već srećni zbog onog što imate.

   srecan zivot

3. Oprostite male nepravde: Zaboravite sitnice koje vas svakodnevno muče. Zapitajte se da li će one biti uopšte važne sledeće nedelje, meseca, godine. Često preteranim razmišljanjem o sitnim nepravdama i svađama koju sa nas zadesile sebi nanosimo više bola i besa od te neprilike. Pustite da to prođe samo od sebe, ne opterećujući se previše.

4. Idite na spavanje ranije: Sa prezauzetim načinom života kakav danas vlada, neretko je dug san prvo što žrtvujemo. Velika greška! Kvalitetan san je i više nego važan, zbog energije, smirenosti, ali i zdravlja i lepote. Kada smo iscrpljeni ne funkcionišemo najbolje, nervozni smo, rasejani i uvek željni kreveta. Zato ne štedite na svom snu, već podarite sebi najmanje sedam sati sna dnevno.

   dovoljno sna

5. Pronađite neki hobi: Preokupirani stalnim radom i trkom sa vremenom, redovno zaboravimo da se opustimo i posvetimo aktivnostima koje nas rasterećuju, u kojima pronalazimo zadovoljstvo. Vrlo je bitno da negujemo talente koje imamo ili pronađemo zanimacije kojima ćemo posvetiti bar malo svog vremena, jer će nas svaki hobi unaprediti i obogatiti kao ličnost. Zato naučite novi jezik, pišite, čitajte, pozabavite se kuvanjme, šivenjem, slikanjem, fizičkim vežbama ili čime god vaša duša teži.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako ti meni, tako ja tebi

Kako ti meni, tako ja tebi

Kada nas neko uvredi namerno ili čak nenamerno, prvo što nam pada na pamet ...
Izdaja prijatelja- kako preboleti?

Izdaja prijatelja- kako preboleti?

Svi smo svesni koliko surov ovaj svet može da bude. Situacije i doživljaji koje nam život priređuje ponekad ...
Šta ako ne volim leto?

Šta ako ne volim leto?

Gde god se okreneš svi pričaju o moru, lepim letnjim vrelim danima, plažama, kupanju, ...
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 13°c
min 1°c

Bicikl

Roleri