Postovala: Ona portal
30
Sep
2012

Kafana "Dva jelena" dobila Oskara Džejmija Olivera

Pregledano: 3983 puta

Poznati britanski kuvar je poslao svoje izaslanike u Beograd i, prema njihovm utiscima, dodelio Oskara najboljem restoranu

Skadarlijski restoran "Dva jelena" poneo je Oskara za najbolji restoran u Beogradu po mišljenju Džejmija Olivera! Poznati britanski kuvar, ovog leta je poslao svoje izaslanike u Beograd koji su se upoznali sa domaćom kuhinjom, ali i uživali u noćnom provodu.

dzejmi oliverDžejmi Oliver je na svom sajtu preneo njihove utiske iz Srbije, prvenstevno o našoj hrani, ljudima i ujedno dodelio njegovog Oskara najboljem restoranu.  

“Lociran u boemskoj četvrti Skadarlija, ovo mesto sigurno privlači paznju bilo koga ko prođe pored njega, zbog toga što iz njega neprestano dopire živa muzika koja vas prosto zove unutra, dok se okolo širi opojan miris kuvane hrane. Unutrašnjost čini da se posetioci osećaju kao da ručaju u nekoj seoskoj kući i svuda okolo su njihovi prijatelji. Svi visoki zvaničnici i predsednici drugih zemalja prilikom posete Beogradu obavezno svrate u ovaj restoran gde je hrana uvek sveža i veoma kvalitetna.  

Recepti restorana se brižljivo čuvaju još od davne 1867. godine za sve goste koji su vremenom postali i prijatelji osoblja restorana. Na kraju treba dodati da su cene prilično razumne, što je svakako dobra vest za sve one koji bi možda želeli da prilikom posete Beogradu dođu u ovaj restoran”, stoji u izveštaju Džejmija Olivera.

Kafana "Dva jelena", smeštena u srcu Skadarlije i jedna je od simbola Beograda. Ponosna na svojih 180 godina tradicije, ova kafana je i danas boemsko mesto u kojem se okupljaju svi poštovaoci duha Beograda, zaljubljenici u nacionalnu kuhinju i stara vina.

Osnovan davne 1832. godine, restoran "Dva jelena" je zapravo mala istorija Beograda, čuvar tradicije, ali i neprolazna atrakcija i mesto kome se vraćaju svi koji jednom dožive neponovljivo iskustvo beogradske boemske atmosfere.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Na more sa dečkom ili drugaricama?

Na more sa dečkom ili drugaricama?

Dobre vesti za devojke koje nemaju partnere je to da je američko istraživanje koje je sproveo hotel Hilton pokazalo da ...
Žene tokom života isprobaju više od 40.000 komada garderobe!

Žene tokom života isprobaju više od 40.000 komada garderobe!

Da su žene ipak neodlučniji pol dokazuje i podatak da će svaka dama tokom života u proseku isprobati ...
10 načina da vam dan započne baš kako treba!

10 načina da vam dan započne baš kako treba!

Male promene jutarnje rutine, osveživaće vas, opustiti i pripremiti za dobar dan pred ...
DELL
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Bicikl

Roleri