Postovala: Ona portal
30
Sep
2012

Kafana "Dva jelena" dobila Oskara Džejmija Olivera

Pregledano: 3700 puta

Poznati britanski kuvar je poslao svoje izaslanike u Beograd i, prema njihovm utiscima, dodelio Oskara najboljem restoranu

Skadarlijski restoran "Dva jelena" poneo je Oskara za najbolji restoran u Beogradu po mišljenju Džejmija Olivera! Poznati britanski kuvar, ovog leta je poslao svoje izaslanike u Beograd koji su se upoznali sa domaćom kuhinjom, ali i uživali u noćnom provodu.

dzejmi oliverDžejmi Oliver je na svom sajtu preneo njihove utiske iz Srbije, prvenstevno o našoj hrani, ljudima i ujedno dodelio njegovog Oskara najboljem restoranu.  

“Lociran u boemskoj četvrti Skadarlija, ovo mesto sigurno privlači paznju bilo koga ko prođe pored njega, zbog toga što iz njega neprestano dopire živa muzika koja vas prosto zove unutra, dok se okolo širi opojan miris kuvane hrane. Unutrašnjost čini da se posetioci osećaju kao da ručaju u nekoj seoskoj kući i svuda okolo su njihovi prijatelji. Svi visoki zvaničnici i predsednici drugih zemalja prilikom posete Beogradu obavezno svrate u ovaj restoran gde je hrana uvek sveža i veoma kvalitetna.  

Recepti restorana se brižljivo čuvaju još od davne 1867. godine za sve goste koji su vremenom postali i prijatelji osoblja restorana. Na kraju treba dodati da su cene prilično razumne, što je svakako dobra vest za sve one koji bi možda želeli da prilikom posete Beogradu dođu u ovaj restoran”, stoji u izveštaju Džejmija Olivera.

Kafana "Dva jelena", smeštena u srcu Skadarlije i jedna je od simbola Beograda. Ponosna na svojih 180 godina tradicije, ova kafana je i danas boemsko mesto u kojem se okupljaju svi poštovaoci duha Beograda, zaljubljenici u nacionalnu kuhinju i stara vina.

Osnovan davne 1832. godine, restoran "Dva jelena" je zapravo mala istorija Beograda, čuvar tradicije, ali i neprolazna atrakcija i mesto kome se vraćaju svi koji jednom dožive neponovljivo iskustvo beogradske boemske atmosfere.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sutra (od ponedeljka) ću...!

Sutra (od ponedeljka) ću...!

Svima nam je dobro poznato «Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra». ...
Organizuj svoj dan

Organizuj svoj dan

Ako imaš mnogo obaveza i često ti se dešava da ne znaš šta ćeš pre ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 9°c
min 6°c

Bicikl

Roleri