02
Jan
2013

Kakve su ti misli, takav ti je život .

Pregledano: 8838 puta

Zašto je važno otvoriti srce i um, i svoj duh obogatiti verom i pozitivnim mislima? Šta sve možemo kada su osmeh i optimizam naše najveće oružje?

"Pesimizam je intelektualna lenjost, jer lakše je u svemu videti zlo!" Kada sunčane dane u velikoj igri zvanoj život zamene oni mračniji, najlakše je dići ruke i prepustiti se očajanju. Ono što je istinska umetnost življenja, jeste i najtamnije dane pretvoriti u svetlost, podići se kada padnete, velikim ili malim koracima grabiti ka sopstvenoj sreći bez obzira koliko imate razloga da budete nesrećni. Prepreke na putu su neminovne, ali samo od nas zavisi da li ćemo u njima videti kamenčiće ili stene. Uhvatiti se u koštac sa nedaćama teško je, ali i veličanstveno, jer nema ništa bolje nego prkosno im se nasmejati u lice: “Koga, bre, briga za vas? Ja sam i dalje srećan! ”

  

Misli oblikuju naš život u meri u kojoj ne možemo ni da zamislimo. Kroje našu stvarnost i definišu nas. Misli boje naše emocije, emocije raspoloženja, a raspoloženja nam daju pečat kao individui: začarani krug iz kog ne možemo da izađemo, ali možemo da ga dočaramo. Slobodni smo u izboru da li ćemo našem krugu dati boje duginog spektra ili će dobiti mračne tonove. Čvrsta vera, nada u dobro i optimizam oplemeniće naš duh dajući nam snagu i životnu vedrinu koju nepredvidiva svakodnevnica neće narušiti. Sa druge strane, negativne misli parališu, ispijaju, čine nas nemirnim, neretko i paranoičnim, depresivnim, i suštinski nas menjanju.

Svakako da samo pozitivne misli neće promeniti našu stvarnost. Ono što hoće jesu misli propraćene iskrenom željom, a želja propraćena delom. Jedino i najmoćnije oružje koje imamo u borbi sa neprilikama jeste naša vera. Ona može sve. Upravo vera prethodi čudu.

Koračati kroz život bez vere, pozitivne energije i lepih misli garantuje razočaranja. Da se razumemo, ona su neizbežna, ali zar nije lakše podneti ih kada posle kiše znaš da će opet sinuti sunce, a možda se pojavi i duga? Ako životni vek sagledamo kroz prizmu pozitivca videćemo splet najfinijih trenutaka, razgovora, emocija, susreta i ličiće nam na šareno dno kaledioskopa.

  

Pesimisti će tvrditi da ako ništa ne očekuješ, nećeš se ni razočarati. Istina je da bi život lišen očekivanja, želja i snova bio samo dugi niz godina koje nekako treba istrpeti. Život ne možemo da biramo, ali možemo način na koji se nosimo sa njim. On je najlepši dar. Zato mu se radujmo i slavimo ga kako najbolje umemo. Sa svakom nevoljom treba se boriti hrabro, samouvereno i velikog srca. Ako se i suočimo sa porazima, budimo svesni toga da svaki neuspeh predstavlja vrata za uspeh.

Vrlo je važno gajiti u sebi radost i ljubav, jer će našoj energiji dati najlepše obrise. A kako zračiš, tako privlačiš. Neka nam prva misao uvek bude pozitivna! Zato nabacite osmeh na lice i posmatrajte svet kroz ružičaste naočare, jer oni nikada neće izaći iz mode, a biće vam najkorisniji saputnici.

(Pisano i za Wannabe magazin)

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
6
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Osam laži kojima se žene stalno zavaravaju

Osam laži kojima se žene stalno zavaravaju

Usled neprijatnih ili neželjenih situacija, žene često obmanjuju sebe, verujući u određene laži i izgovore. ...
KEJT HADSON JE NOVO ZAŠTITNO LICE CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU I   BITTERSWEET KAMPANJE

KEJT HADSON JE NOVO ZAŠTITNO LICE CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU I BITTERSWEET KAMPANJE

Tema BitterSweet kampanje za Campari kalendar 2016 je višestruka: inspirisana je prepoznatljivom ...
Šta je sreća i kako do nje?

Šta je sreća i kako do nje?

Ona je genetska Istina je da se neki ljudi rađaju pod srećnom zvezdom, ali vaši geni ...
PERTINI
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri