08
Jun
2011

Klopke supermarketa

Pregledano: 3373 puta

Kako ne upasti u klopke supermarketa, pametno kupovati i potrošiti samo onoliko koliko je potrebno.

Ako ideš u kupovinu u supermarkete jednom nedeljno, mesečno ili slično, da bi uštedela svoje vreme i novac, a vratiš se potrošenih živaca, sa mnogo više proizvoda nego što ti treba i mnogo manje para, slede pravi saveti za tebe.

 

Prvo treba da znaš da je svo to šarenilo supermarketa dizajnirano da dobiješ želju da potrošiš više nego što si planirala. Ukoliko u takvu nabavku odlaziš tek pošto si dobila platu, još su veće šanse da upadneš u zamku preteranog troška... Dakle:

 

1. Ne idi u nabavku čim dobiješ platu. Sačekaj barem dan, dva.

 

2. Napravi tri spiska. Ako ideš u nabavku za nedelju dana, na prvi spisak stavi jela koja planiraš da praviš tokom čitave nedelje. Na drugi spisak napiši šta kod kuće već imaš od onoga što će ti trebati za ta jela. Treći spisak neka bude lista stvari koje treba da kupiš. Spisak za kupovinu u supermarketu

 

3. Na posebnu listu potrebnih stvari stavi kozmetiku, kućnu hemiju i slično. Ovu listu dobro pogledaj još jednom i izbaci ono što si planirala da kupiš, a još imaš zaliha kod kuće. Ne bacaj ostatke, nego sve iskoristi do kraja.

 

4.  Proizvodi koji su na policama postavljeni u visini očiju su najčešće najskuplji! Potraži slične proizvode na skroz donjim ili na skroz gornjim policama, i iznenadićeš se.

 

5. Ako kupuješ na primer piletinu, umesto da kupiš očišćeno belo meso, kupi celo pile, i uštedećeš. Voće i povrće kupuj sveže, a ne ono oprano i zapakovano u plastiku.

 

6. Dok čekaš na kasi, seti se da je namerno smišljeno da baš tu stoje čokoladice i razne sitne, šarene, lepo upakovane stvari. Nemoj posegnuti za njima, jer na rafovima sa slatkišima stoje one mnogo jeftinije, a kod kase one skuplje.

 

7. Ako vodiš decu sa sobom u kupovinu, pre ulaska u supemarket se dogovori sa njima šta i koliko mogu da odaberu za sebe. Sve vreme pazi da ne ubacuju nešto krišom u kolica dok ne gledaš, da se ne bi na kasi neprijatno iznenadila.

 

u supermarketu8. Ne kupuj ništa što nisi stavila na spisak. Ako dozvoliš sebi da uzmeš nešto što nisi planirala, nesvesno ćeš uzeti još nešto, pa još nešto... Dok si u supermarketu, to sve izgleda sitno i jeftino, ali kada sve zbrojiš na kraju, uopšte nije zanemarljivo.

 

Najvažnije je da ne dozvoliš da te zavara ono što je baš zato smišljeno. Drži se svog plana...

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Umetnost samokontrole

Umetnost samokontrole

Da li vam se dešava da prasnete da bolju polovinu zbog pikavaca u pepeljari ili nespuštene daske na WC ...
Ženska intuicija – inteligencija nesvesnog

Ženska intuicija – inteligencija nesvesnog

Možemo li oslanjanjem na intuicije i osećaje “iz stomaka” doći do naših možda najboljih odluka? ...
LOKALNE PREDUZETNIČKE PRIČE VREDNE EVROPE I INTERESOVANJA BLOGERA IZ NEMAČKE I SRBIJE

LOKALNE PREDUZETNIČKE PRIČE VREDNE EVROPE I INTERESOVANJA BLOGERA IZ NEMAČKE I SRBIJE

Poslednjeg dana susreta, na panelu u prostoru Impact Hub-a u centru Beograda, blogeri su razmenili iskustva o uticaju ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl