04
Sep
2012

Ljubav i sreća na četiri noge

Pregledano: 7726 puta

"Pas je jedino biće na svetu koje te voli više nego samog sebe." Ovo je priča o jednom psu koji je jednu devojku naučio koliko je ljubav bezuslovna, velika i dragocena!

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu Women's Corner. Uživaćete!

Kada su te doneli imala si deset meseci, bila si preplašena, ružnjikava, još uvek golobrada i zvala si se Musa. Bila sam očajna: ličila si na mnogo toga, samo ne na jorkširskog terijera, a ime ti nikako nije bilo simpatično. Ubrzo si postala najmilije i najčupavije kučence sa klikerima umesto očiju. Spavala si u mom krevetu, nekada na uzglavlju, nekada pored mojih nogu, sklupčana u krznenu lopticu. Bilo je smešno i dirljivo koliko si pratila moj ritam života. Zajedno smo legale, budile se, jele, šetale, pevale, plakale i smejale se. I reci svakom ko kaže da psi ne umeju da plaču i smeju se, da nema pojma.

Ti nisi bila običan pas. Više si nekako bila čovek. Naučila si me koliko je ljubav bezuslovna, velika i oplemenjujuća. Hvala ti što si me volela više od sebe i za sve dragocene trenutke koji je doneo život u kom si ti veselo trčkarala.

   

Volela si naše svakodnevne ekspedicije i tumaranja po livadama i parkovima. Kada bih te pustila sa povoca pomahnitalo si pravila furiozne krugove. Nisi bila baš društven pas, mada su Moki i Luna imali privilegiju da budu tvoji prijatelji. Jedini su uspevali da te zainteresuju za igru sa sopstvenom vrstom.

Sećaš se kada sam te upoznala sa Leom? Simpatije su bile obostrane; iz vaše ljubavi rodila su se četiri zvrka manja od mog dlana: Bobi, Zara, Dina i Tašei. Bila si požrtvovana majka; nisi ih ostavljala ni na minut i osim mene niko nije smeo da im se približi, a da se ne nadje u životnoj opasnosti.

Bila si kuče slavuj. Jedini pas-sopran u Srbiji. Naše svakodnevne arije zabavljale su komšije i goste u našoj kući, a nekolicina se oprobala i u duetskim vodama sa tobom. Nikada neću zaboraviti kada mi je komšinica sa prvog sprata uputila poruku u kojoj te naziva novom Marijom Kalas.

Sećam se tvoje crvene mašnice, sada je moja. Nisi je volela, ali ja sam uporno pokušavala da od tebe napravim elegantnog terijera, pa si je povremeno ipak ponosno nosila. U jednom od retkih odlazaka kod veterinara koje smo podjednako mrzele, kritikovao je tvoju suvu dlaku i preporučio šampon koji je bio bar šest puta skuplji od mog. Demonstrativno smo napustile ordinaciju! Koga briga za specijalne šampone i suvu dlaku!? Ti si svakako bila najdražesnije kuče u Beogradu.

Pao je sneg te godine. Kada si ga prvi put videla, nije bilo kraja tvojoj sreći. Skakala si pet metara u vis, nestajala iza belih smetova, a zatim premorena dotrčavala do mene sa njuškicom punom pahulja. Kući su te čekale đakonije; na tvom meniju preovladavalo je sve, od ćevapa i bureka do eurokrema. Ono što me je oduvek dovodilo do oduševljenja jeste neverovatna činjenica da si najviše volela orahe.

Na putu za Grčku sam gorko plakala, i svih dvanaest dana jedva čekala da te opet vidim. Vratila sam se, ali ti si bila u ratu sa mnom i trebalo ti je čak tri dana da se odljutiš. Tako je bilo i naredne godine, i svaki put kada sam odlazila.

Na kraju si ti otišla i to zauvek, ali u mom srcu večno će ostati čupava glavica i dva klikera. Ti nisi bila pas, bila si najčistija ljubav. Moje malo lavče, svugde u mom svemu. Sada pored mene leži jedan ogromni, trapavi i neukrotiv ptičar Bobi. Nije nimalo nalik tebi, ali ima isto veliko srce. I pogodi... i on voli orahe i sneg.

 nemacki pticar

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
Srećno
8
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Žene tokom života isprobaju više od 40.000 komada garderobe!

Žene tokom života isprobaju više od 40.000 komada garderobe!

Da su žene ipak neodlučniji pol dokazuje i podatak da će svaka dama tokom života u proseku isprobati ...
Najlepši citati o muškarcima

Najlepši citati o muškarcima

- Idealan muškarac ima snagu muškarca i osećajnost ...
Ples i čitanje dobri su za zdravlje

Ples i čitanje dobri su za zdravlje

Već je poznato da čitanjem ‘vežbamo’ mozak, širimo vokabular, poboljšavamo pamćenje i ...
DIGITUS
1690,oo
prava cena : 2028,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Bicikl

Roleri